Tänk om de ljuger?

Jag har tänkt på en sak ganska länge nu. Hur vet vi egentligen att vi kan lita på våran regering ? Hur vet vi att allt som sägs i tv, tidningar och annan media  inte bara är en massa propaganda och skitsnack? Har ni tänkt på det? Vi har så otroligt stort förtroende för våra förtroendevalda, men tänk om vi blir lurade? Jag har alltid tänkt ”nej men det här är ju Sverige, här kan man lita på regeringen och de högt uppsatta”, men fan vad naivt det är egentligen. Vi vet ju inte om vi har det som många andra länder där staten döljer en massa saker för sin befolkning. Visserligen har vi en massa lagar som ska förhindra det, som offentlighetsprincipen och dylikt, men ändå, man ska aldrig lita för mycket på människor. För människor är ändå människor, och de är luriga.

Vad tror ni?

Jag och min kusin Basil:)

Läs fler inlägg

  1. De snackar skit!
  2. Vad hände med de tysta minuterna?
  3. Om mina vänner var skor..

Kommentarer