Sitter och storbölar…

Just nu när jag skriver det här inlägget fylls mina ögon med tårar. Tårarna som rinner ner för mina kinder, är tårar av skuld. På bara några timmar har jag fått höra historier om mina vänner och bekanta som har påverkat mig som fan, och jag inser att jag har varit så jävla otacksam. Man tänker ”det är bara de i u-länderna som lever fattigt och tufft”, men det är verkligen inte så. Jag har vänner och bekanta HÄR I SVERIGE, som är svenskar och allt, som har haft det så otroligt svårt med fattigdom, fosterhem,krig, dödsfall, våldtäkter osv, och här sitter jag och klagar över skitsaker?  Barn ska inte behöva leva fattigt och oroa sig över om de ska ha el hemma eller om de har något att äta för dagen medan andra lever lyxliv och äter ute med sina fina familjer. Det är inte rätt.

Jag känner en sån skuld över hur jag kan gnälla över mina problem, när jag har ett bra välbetalt jobb, bra hälsa, världens underbaraste familj, grymma vänner och jag får göra saker jag drömmer om. Jag ska fan inte gnälla om något, vad är det med mig? Jag vet att ni kommer att säga ”man ska inte jämföra med andra”, men jag känner mig så bortskämd och dum när jag tänker på vad jag brukar gnälla över. Vet ni, BAJS PÅ KÄNDISSKAP och sånt där skit,BAJS på att ha ”den senaste mobilen” eller den senaste märkesväskan. Folk fastnar i skitsaker och materiella ting som inte betyder något. SKIT I DET!  Glöm aldrig de som har det svårt. Var tacksam, var glad över det du har, gnäll inte och var inte girig. Ha höga mål,kämpa, men var ALDRIG girig och GE ALLTID TILLBAKA. Nu ska jag sluta skriva, för jag gråter som fan och kan inte se tangenterna…
Jag är så lyckligt lottad att jag har så fina vänner och fin lillasyster. Tack för att ni finns<3

Läs fler inlägg

 1. Sitter i studion!
 2. Moderaterna och FI gav mig ett svar.
 3. Nyvaken och kär…

Kommentarer

 • BRA SKRIVET GINA!
  jag tror att våra föräldrar känner varann också:)

 • Så försöker jag alltid tänka, jag har det inte så jätte bra men det finns så sjukt många som skulle ge vad som helst för det jag har. Sen sätter alla ungdomar sådan press på varandra att ha den nyaste mobilen mm men jag skiter i sånt där trams.

 • a

  Ja sant.

  Jobbar inom socialen, där finns det oroligt mmånga barn som blivitutsatta för övergrepp.

  Rösta rött om du vill stärka rättigheterna för utsatta människor i vår samhälle!!

 • Bra skrivet, och man tänker hela tiden på det. men mycket vill ha mera, och även om dom har större problem än oss så borde vi egentligen få klaga på våra ”små problem” :)

 • Bra skrivet (som vanligt när det kommer från dig) <3

 • man ser att du tänker med hjärtat.. och det är bra..

  jo det är jättesynd om dom i andra länder. vi som bor här har som paradiset medans dom där i andra länder kämpar och lever på lite ris eller lite mat. medans vi klagar att vi ej mår bra eller nåt.
  Det är igentligen synd om dom , men vi tänker ej på det för vi är så inne i att vi ska klaga hur vi har det.. hur vi mår när dom mår mycket sämre än vad vi gör.

  Så jag tycker att vi alla ska börja inse fakta och se vem det är verkligen synd om igentligen..

  Bra skrivet gina :)

 • Bra skrivet Gina, och hamdelli för allt vi har.

 • Socionomstudenten

  Att vara tacksam för det man har är viktigt.
  Men glöm inte bort at dina problem fortfarande är ett problem för DIG oavsett hur illa andras problem är. Det är helt okej att gnälla om sina egna ”fjuttiga” problem.

 • Ella

  Jag håller helt med dig.

  Ta hand om dig.

  Kram

 • Ps. Jag läste ett av dina senaste inlägg att Laila Bagge sa att du sjöng som typ en råtta eller vad det va… Hur kan hon säga så igentligen! Vi alla vet att du är duktig!

 • Anita

  Du är så jävla grym! Men vet du vad, det är inte bara du som klagar och är grinig för små saken, utan alla vi brukar vara så! Och så ska det absolut inte vara! Vi har det så jävla bra jämfört med andra för det finns ALLTID någon som har det svårare, men ändå så är vi inte tacksamma och glada. Så jävla FULT!!! Sen finns det folk som verkligen klagar på saker som inte är meningsfulla och dom har ändå ALLT dom vill ha, man ba KOLLA RUNT OMKRING DIG MÄNNISKA! Folk har det sååå jävla svårt men vi fattar inte hur bra vi har det. Tack Gud för allt! Och ditt inlägg va grymt!

 • Bra att du fick insikt om det här. Det är bra att minska sitt gnällande och vara glad för det man har istället. Och inget illa om dig, men med min bakgrund känns det nästan alltid som om det du klagar på är, precis som du säger, skitsaker. Onödigt att ens bry sig om att hata folk i ”Våra bästa år” eller irritera sig på tv-program. För det är ju inte så svårt att bara låta bli att titta. Det finns viktigare saker. Och det var jättebra att du blev påmind om det nu. Fast jag vill inte att du ska gråta! Gina ska vara glad :)

 • Och med fortsatt blå regering kommer klyftorna mellan folk att öka och fattigdomen kommer höjas med åren!
  Vill vi bli som USA? Roliga är att de håller på att försöka ta sig ut sitt, genom att införa sjukförsäkring och grejer medens vi här i Sverige vill försämra för de sjuka och privatisera allt. Gå framåt, inte bakåt!

  RÖST RÖTT MINA VÄNNER, för jämlikhet, valfärd, och mångfald :) !

 • Du är bra Gina, glöm inte det.

 • s

  santsantsant. guuuud, jag skulle så gärna vilja hjälpa VARENDA människa som har det svårt.. men tyvärr det går intee :’(((((( åh. vi klagar om allt möjligt här, bryr oss inte om dom andra elr så. aja , de här blev ännu känsligare nu när jag lyssnar på the polar express låten haha .. ha det bra gina ! <3

 • flower

  Fint skrivet, håller med dig!
  önskar alla kunde tänka mer på detta..

  Kärlek

 • De flesta borde inse vad som faktiskt är viktigast i livet

 • Arvid

  Hela den här ”rösta-på-rödgröna-för-då-blir-allting-bra-i-världen-mentaliteten” man ser i kommentarerna är så jävla självgott att man mår illa.

  De röda tänker bara på hur man spenderar skattepengar, medan blåa tänker på hur man först skapar pengar för att överhuvudtaget kunna ha möjligheten att spendera.

  Det finns en ANLEDNING till att Alliansen för sin politik på sättet de gör. Och nej, det är inte för att sparka på svaga, spruta champange och äta barnsjälar. De har grunder och strategier som gjort att Sverige är ett av de länderna som klarat sig bäst i krisen…

  Val ska inte göras med magkänslan, magkänslan är en biologi som hör till tider när vi var grottmänniskor och behöver undvika farliga djur eller stup.

  Tänk långsiktigt. Jag lever hellre i ett rikt land som fokuserar på jobb, sjukvård och utbildning… istället för ett fattigt och stagnerat land med ”varma politiker” som lovar dig evig trygghet så länge de har din röst – och skattepengar.

  Men så fort det inte funkar så kan man ju alltid skylla på ”de förmögna” eller ”alliansen”. För det är ju helt orimligt att livet är jobbigt och stressigt ibland, i ett land med ett av de högsta skyddsnäten i världen….

  Tack annars Ana Gina för en fin blogg :)

 • smr

  Naaaw, gullpelle! Du är så söt Gina, vill bara ge dig en stor kram. Hoppas vi alla är vänner hela livet! (Kanske bli lite svårt när R går mot en långsam död i bolanda..) Men vi kommer alltid att vara eliten!

 • Elina

  Hej Anagina,

  läste texten och tänkte på det du sa, allt du skriver är sant men tänk även på att du har kämpat dej till det du har åstakommit, du är en najs tjej!
  just keep on going :)

 • Nämnvärt citat: Money and love aren’t the same thing. The more you spend money, the less you have, the more you spend love, the more you get in return…

 • Cookie

  Du verkar vara en klok person, ofta tar man saker för givna, som andra bara kan drömma om. Hoppas du hittar nån bra utbildning som passar dig (finns mycket annat än juristutbildningen!!).

 • Christine

  bra skrivet!

  Du är inte den enda som sett sitt liv som självklart, jag ska berätta min historia för dej!

  När jag föddes var jag den mest välkomna ungen i världen, trots att mina föräldrar var 18 och 19 år gamla. De fick min bror två år senare Tidigt insåg de att de inte kunde leva med varandra och de flyttade isär när jag var 4 år. Mamma jobbade natt som undersköterska och slet hårt för oss, vi bodde i en husvagn på en väns bakgård i ett par år. Jag vet att socialen belv inkopplad men de tycke att det var skälig levnadsnivå och gjorde inget, det jag kommer ihåg var att det var kallt.

  Min uppväxt va tuff, mamma hade ingen kontakt med sin familj så vi var beroende av henne och hennes minilön. Pappa träffade vi varannan helg när han hade tid, oftast en helg varannan månad och det va det bästa som fanns, man fick välja vad man ska äta! Hemma hos mamma åt vi gröt när pengarna va slut, vilket var oftast. I skolan fick vi se till och äta rikligt med mat så vi inte skulle bli undernärda, vilket vi blev ändå. Jag kommer ihåg att när mamma fick lön så hade hon vissa månader råd att köpa en limpa bröd och en ost (smör var för dyrt) och det va de lyxigaste som fanns, vi satt alla tre och åt upp hela limpan på en kväll och va lyckliga.

  Mamma försökte ett par gånger att lämna ifrån sig oss, för att vi skulle ha det bättre men pappa vägrade.

  I skolan på skolresor kunde vi aldrig följa med, mamma hade inte råd med de där 30 kr i månaden man skulle lägga till klasskassan för en resa så vi blev utan. När det var dags för skolfoton hade vi inte råd att köpa bilderna eller katalogerna, nu i efterhand är det så synd. på utflyktsdagar när alla andra hade matsäck med varm choklad och sittunderlag satt vi på icapåsar och hade gröt och en flaska saft, sånt vi hade hemma. På aktivietsdagar när man skulle välja vad man ville göra, tex åka till fjällen över dagen, åka till badus, rida islandshäst. De dagarna va vi i gympasalen och hade en gympalektion tillsammans med de andra fattiga barnen, det var det enda som var gratis.

  Jg är uppvuxen på billig färdigmat som piroger som middag eftersom mamma alltid jobbade natt och inte hade tid att laga mat, och gröt med socker (mjölk va lyx) till frukost. Lunchen i skolan som alla klagar på var himmelskt gott för mej och jag satt alltid längst kvar och åt så att ja kom försent nästan varje lektion efter.

  När man sov över hos en vän (de få gångerna man hade en, man va inte spciellt populär i kläder från frälsningsarmen) så va det det bästa som fanns för man fick äta frukost, rostade mackor med kaviar och oboy, jag kan fortfarande känna smaken av det för det va så fruktansvärt gott!! Och man fick äta så mycket man ville!!

  Det här är inte hela min historia men en del av min vardag. Jag har blivit misshandlad våldtagen och psykiskt nedbryten hemma, mammas män var inga bra män. De gjorde mamma sjuk också. Socialen ingrep aldrig trots att jag berättade. Nu har jag skapat ett liv från botten och det är för dej kanske inte så stort, men jag har ett jobb som jag klarar mej på, en liten lägenhet som jag älskar och läser en kurs på universitet. Jag behöver aldrig vara hungrig längre.

  Jag säger inte att jag haft det värst, absolut inte, det finns människor i världen och sverige utan tak över huvudet som svälter ihjäl, men man ska inte linda in sig i tron om att i sverige har man det så jävla bra, för det har man inte! Orättvisorna i sverige är enorma, titta på min uppväxt, sen tittar du på en vd på ett stort företag. Mamma jobbade lika många timmar, ändå ska hennes barn svälta och och hans leva i överflöd. är hans tid så mycket mer värdefull än min mammas?

  Upp med ögonen och se vad som står framför dej, alla har inte samma förutsättningar i ”möjligheternas sverige”. Det känns skönt att du som har sånt inflytande på människor förstår nu.

  Jag hoppas du har tid att läsa det här, det är ingen historia jag berättar fö folk!