Hur kan man hoppa av skolan?

Förr kunde jag aldrig sympatisera med människor som sket i skolan och valde att luffa runt på gatorna. Jag förstod aldrig varför vissa elever var bråkiga, uppkäftiga och sket i skolan och höll med när lärarna gav upp hoppet om vissa elever och sa ”han kommer aldrig lyckas i livet”. Men nu har jag förstått att det är just sådana ignoranta tankar som leder till  alienation och utanförskap i samhället.

Lärarna tänker direkt ”fan vilken stökig unge” , men de tänker aldrig varför han/hon är stökig. Många barn/ungdomar lever i hem där misshandel, förtryck, alkoholism, sexuellt utnyttjande är en del av deras vardag, men det tänker inte många på. Vi ser bara ytan och dömer utifrån den, men vi har ingen jävla aning om vad som pågår inom stängda dörrar.

Om dagens pedagoger skulle ta hänsyn och tänka på varför barn och ungdomar beter sig som de gör, och försöka finnas som ett bättre stöd till dessa ungdomar som inte mår bra, så tror jag inte att vi skulle ha lika mycket människor som hoppar av skolan eller kriminella för den delen(pluggar man så fixar man jobb så man slipper ränna runt på gatan). Just därför bör politikerna satsa MYCKET mer på att förbättra och lägga ner mer resurser på just skolan. Skolan och utbildning är grunden till nästan allt enligt min mening. Börjar man från att de är små och lär ut med kärlek och respekt, så kommer man komma så otroligt mycket längre.

Jag och ett gäng GRYMT sköna läsare från Södertälje! Jag älskar mina läsare i Södertälje ni ägde verkligen. Skicka era bilder till anagina@live.se är ni snälla:D Puss!

Läs fler inlägg

 1. Hur lär man sig spela?
 2. Fippan – Hur man blir populär politiker
 3. Kan ni känna skillnaden?

Kommentarer

 • Mycket bra skrivet! Jag pluggar till fritidspedagog och vi pratar mycket om detta, att många barn far illa. Det finns alltid något bakom om man beter sig så där. Vi måste absolut satsa mer på skolan, mindre klasser och fler vuxna så vi kan se och hjälpa alla barn / ungdomar!

 • halefinovic

  OOOOOOOHHHH NINUZ HASSANOVIC MN FASHION!!!! OOOOH FIBI FASHION!! OOOOHHHH GO RAGNHILDKIDZ GO!

 • Lärare borde lägga ner mer tid på bråkiga ”dåliga” elever än att skaffa sig små gullegris-favoriter som är duktiga! De behöver ju ingen hjälp! XD

 • ursäkta om det här är hlet utanför ämnet, men vart har du fått tg på den där väskan? den är skit snygg! :)

 • Hege!

  Håller med dig totalt!

  Bara det med att när man börjar i gymnasiet så säger lärarna ”Detta är inte obligatoriskt, ni är här för eget val!” så var det i alla fall första dagen i skolan för oss! Man fick höra på en gång att dom faktiskt skiter i om man är där eller inte! Dom är där för att lära, inte för att bry sig! Å så har man en sjuksyster på skolan och om man går i en rik skola (som jag) så har man också psykologer och kiropraktor å lärarna säger ”har ni problem, gå dit!”. Det tycker jag är bra, men synd! Det är inte alla som vill eller kan eller VÅGAR öppna sig bara sådära! Man måste dra det ur dom! Det är sällan eller ALDRIG att barn och ungdommar kommer till en vuxen eller en annan människa och säger ”Min pappa drogar sig!”, ”Min mamma är piller missbrukare”, ”Min farbror sexuellt utnytjar mig!” man säger inte det för att man vågar inte för det första och för det andra så gör dom det inte för man vill inte smutskasta sin familj! Det är i alla fall vad jag tror!

  Det säger sig själv att om ett barn eller ungdom slutar skolan och inte ens försöker så finns det ingen vårdnadshavare som bryr sig! Bryr man sig om sina barn så förklarar man att skolan är viktig å om man så måste ta ledigt en månad från jobbet för att passa på att ens barn går i skolan SÅ GÖR MAN DET!!! Barnen är framtiden, dom som går skolan nu är dom som ska leda värden senare, en av alla dom som går i skolan jusst nu ska bli Sveriges statsmenister en gång i tiden! Vem vet, det kanske är jusst den ungdommen som är stökig, som inte lyssnar och som inte ”pallar” skolan som SKULLE ha varit det, men i stället får vi någon annan skit bara för att lärarna tänke ”Han/hon kommer ändå aldrig bli något!”

  Jag menar inte att dom som är bra i skolan inte ska få posetiv respons på det, självklart ska dom det! MEN dom som har problem behöver också hjälp!

 • Anna

  Hej.

  Måste säga att jag håller med på de mesta grejer du säger. Men man kan inte skylla på alla lärare heller. Jag pluggar nu till gymnasielärare och jag kan ärligt säga att jag tror det kommer bli fruktansvärt jobbigt. Som lärare nu har du så fruktansvärt mycket på din tallrik, egentligen borde varje lärartjänst i nuläget delas upp i två. Man hinner inte bry sig om alla elever, och man är bara människa. Vilket innebär att man kommer verkligen störa sig på ”de stökiga”.

  Idealet för mig hade varit mindre klasser, mer elevcoacher, mer lärare och bättre resurser. Nuläget är helt katastrofalt och jag förstår inte hur alla kan blunda för hur det är och sedan klaga på vad lärarna gör?

  Jag håller med dig, grunden till allt finns i skolan. Och det börjar redan i förskolan. Skolfrågan är något som borde vara det största hos alla politiker nu.

  Tycker din blogg är awesome!
  Mvh Anna

 • Gina du passar skit mkt i mittenbena !

 • Ninni

  Jättebra skrivet Gina. Jag har alltid haft jättelätt för att lära men hoppade ändå av skolan. Varför? Inte för att jag var skoltrött utan för att jag fick sådan ångest av att gå dit i gymnasiet. Jag hade varit mobbad låg,mellan och högstadiet (förutom åttan och nian då jag bytt skola) och på gymnasiet orkade jag inte med min klass där jag hamnade i ett tjejgäng som frös ut resten av klassen. Jag visste inte hur jag skulle hitta folk med gemensamma värderingar på skolan, jag var borta varje helg hos vänner eller på olika kurser. Jag fick social fobi och led av posttraumatisk stress. Det hade ingenting att göra med hur smart jag var eller motiverad att lära mig. Jag mådde för dåligt av miljön i skolan och hemma var pappa på behandlingshem och jag mådde jättedåligt av min familj..Jag har många vänner som växt upp och blivit misshandlade av sina egna föräldrar och levt i stökiga hem fullt av aolkohol och bråk där dom blivit mobbade av sina egna familjer.

 • Rebecca

  Det du säger är mycket sant. Som lärare borde man verkligen tänka steget längre än att eleven är ”stökig” och ”jobbig”. Dock är det inte alltid lätt som lärare, om man har en klass på 30 elever och 10 st är ”jobbiga” och har problem som man som lärare mycket väl är medveten om är det faktiskt ganska omöjligt att lägga all den energin och kraft att hjälpa alla dessa 10. Idag handlar det inte om LÄRAREN, utan om SAMHÄLLET och att skolorna inte har tillräckligt med resurser för att hjälpa drabbade barn. Det är sorgligt att det inte är just detta man prioriterar i samhället.. Om en termin är jag färdig lärare och jag hoppas innerligt att jag kan hjälpa så många som möjligt. Dock är man inte mer än människa!

  Fortsätt med det du gör, du är grymt bra!!!

 • isabell

  haha ii orkina :D vi i södertälje äger :D

 • bassall

  Äntligen någon som förstår! Jag har aldrig hört någon säga det lika bra som du gina! Det är verkligen bra att du tar upp ett sånt här ämne för du visar att du bryr dig..jag hade ett helvette i skolan enda sen jag gick i lågstadiet för jag blev misshandlad psykiskt och fysiskt av mina föräldrar dagligen och jag gick runt och höll det hemligt för mig själv utan och prata ut det med någon. jag lider nu av posttraumatisk stress och jag vet inte om jag ska skylla det på mina föräldrar men jag kommer ihåg allting så det påverkar mig väldigt mycket än idag..jag hoppade av gymnasiet det sista året på grund av min ångest och depression och det fanns ingen lärare som kunde hjälpa mig dom var helt hjälplösa men jag skyller inte på dom, det är bara jag som kan hjälpa mig själv om ingen annan kan! Men ändå som du sa, lärarna, pedagogerna och skolan borde verkligen ta mer hänsyn och ge lite mer stöd istället för och bara sitta och stirra på en när man pratar ut för det finns så mycket mer än bara ord!