Fördomsfulla väktarjävel!

Kära jävla väktare.

Är ni kära i mig? Tycker ni att jag är snygg? Försöker ni ragga på mig?…. Inte? VARFÖR SKA NI ALLTID FÖLJA EFTER MIG NÄR JAG GÅR PÅ STAN DÅ? Nu vill jag inte vara den som säger ”väktare och affärsbiträden är så fördomsfulla och bla bla bla”, men varför är det så att  jag och min familj alltid får en väktare efter oss när vi är på stan? Vi, och i princip alla mina vänner med utländsk bakgrund, har haft det så sen vi var små. Och nej,det är inte att väktaren ”råkar” vara i affären där vi är, för vad är egentligen oddsen att väktar aset är i VARENDA AFFÄR vi går till?Kan ni förstå hur det känns? Att folk verkligen tror att jag, min bror och min mamma ska sitta och stjäla saker?

Jag frågar er ”etniskta svenskar” där ute, har ni fått väktaren efter eran familj någon gång? Jag vill verkligen veta om det bara är jag som är efterbliven, eller om det faktiskt är så att väktare följer efter ”vissa” människor. För jag kan lova er att när jag går med en ”etnisk svensk”  så har jag aldrig fått en väktare efter mig, men snälla..rätta mig om jag har fel.

Det kokar inom mig, precis som en tomatsoppa som står på spisen redo för att ätas med en nytäljd slev…..åh vad sugen jag blev på tomatsoppa nu..fan.

Läs fler inlägg

 1. Gamla skoltider!
 2. Värsta action dagen.
 3. Inte mått så bra..

Kommentarer

 • Du ha nog helt rätt i att dom ”följer” efter ”vissa” människor på stan.. Hur kränkande det än verkar. Staden är ju ganska död så dom har väl inte så mycket bättre för sig.

 • Du har rätt.. Så fort jag gick med min zigenar kompis så följde de efter oss i varenda jävla affär.. Jag höll på o bli galen.. Men när jag går själv gör dom inte det (är halvsvensk men det ser man inte)

 • Hmm, har aldrig tänkt på om nåhon väktare varit efter mig på de viset men de står ju där och kollar snett på alla så bara man ser dom blir man ju lite paranoid och tänker ”Vrf kollar du sådär på just mig?” Jag hoppas det inte är så att de speciellt följer efter ”blattar” för de e ju hemskt rasistiskt :S

 • Ulrika

  Jag är vad du skulle kalla ”etnisk svensk”, blond, blåa ögon osv. Jag har blivit förföljd av expediter och väktare, särskilt när jag var yngre. I vissa fall har det stått en och tittat på mig i princip hela tiden när jag går runt i affären. Kanske inte så mycket i Sverige men jämt i USA. För mig får det effekten att jag bara går där ifrån och skiter i att prova något eller titta vidare, känns ju helt absurt att vara iakttagen av någon när man bara vill strosa runt. Tror det är väktare och butiksbiträden och missuppfattat sin roll och/eller har så jäkla tråkigt att de tänker ”men nu jobbar jag faktiskt, ja, jag följer ju efter de här personerna och finns tillgänglig om det skulle behövas”. Sen kan jag bli nästan paranoid alldeles av mig själv typ bli övertydlig med var jag har händerna, absolut inte gräva upp lypsyl ur väskan eller fickan just då (för då kan jag ju samtidigt smussla ned något) om jag är i parfymaffär, smyckesaffär osv. och då ser jag ju ännu mer misstänksam ut och måste vara ÄNNU tydligare osv osv. bara jag som tänker för mycket kanske, ha ha.

 • Jag har haft väktare och affärsbiträden efter mig, mycket i yngre år.

 • Frida

  Jag kan nog med handen på hjärtat säga att jag aldrig blivit ”förföljd” av en väktare på stan i Sverige. Vem är jag då? Jo, jag är en typisk mellanmjölk svensson – blond och blåögd. Enda gången jag kan minnas att jag har haft en väktare bakom mig var i en affär i Ryssland. En enda gång, och det tyckte jag var obehagligt. Så det måste verkligen vara fruktansvärt kränkande att bli förföljd varje gång man är på stan.

  Du gör ett fantastiskt jobb med bloggen, fortsätt i samma takt! :)

 • Gå fram till väktarn och fråga ”vad fan är det fråga om, vill du nåt eller?”

 • ......

  Tyvärr har du nog rätt, det är förjävligt att det ska vara så :/ Tycker synd om er ska du veta..

 • är en utlänning, men har inte lagt märke till nåt sånt…

 • emelie

  Hej, tack för en underbar blogg!
  Jag är helsvensk, ser svensk ut och får ofta väktare efter mig i butiker. Vet inte om det är för att jag ofta går själv? Är jag med vän/vänner händer det inte lika ofta nämligen…
  Väktarna har hängt efter sen tonåren, men jag är 24 nu, det räcker! Har aldrig tagit något i hela mitt liv.
  Butiksbiträden kan också titta konstigt på mig. Så förstår verkligen din ilska.
  Vet inte varför de förljer efter, för smidiga är de ju inte!
  Vet heller inte vad man kan göra, kan ju knappast fråga de.

 • What?! Har aldrig reflekterat över att det händer att dom följer efter folk.
  nu är ju jag blond och blåögd och hela svennepaketet så jag har ju såklart ingen aning.

  det här med butiksbiträden dock, den grejen kan jag nog känna igen. men som sagt, inte mot mig då kanske.

 • Julia

  I min stad har vi helt psyko väktare, dom följer efter alla ungdomar, vart dom än kommer ifrån för dom tror att alla ska snatta, jag är 25 år men ser väldigt ung ut av naturen, så dom följer även efter mig och jag har så god lust att gå fram och fråga vad dom håller på med och hur gammal dom tror att jag är. Så det beror nog på stad, men vi kan nog fastslå att alla väktare är bra dumma i huvudet. Tror dom är ledsna för att dom inte hade mod nog att bli poliser!

 • diana

  ahh ibland undrar jag vad det är för värld vi lever i. det här påminner mig om när några kompisar till mig var tvungna att visa innehållet i sina väskor för några expediter på elgiganten. får man ens göra så?? och så påminner det mig om när jag skulle på saltsjöbanan en gång. det var rush hour och sommar och väldigt jävla svettigt. jag skulle möta upp mina två african friends och jag skojar inte när jag säger att jag knappt kom in i vagnen. folk stod upp överallt, det verkade inte finnas lediga platser så jag var ju orolig för jag ville sitta med mina kompisar hehe. men jag fick ursäkta mig fram genom människor medan jag gick till mitten av vagnen… och då såg jag att det var två lediga platser i foursumen som de satt i.

  det var länge sen. kan säga att jag inte blivit bemött på det sättet eller hört om något sånt på ett tag. men med sverigedemokraternas hjärntvättningar vet jag inte fan vad jag ska tro på längre

 • Emma

  Nej har aldrig haft en väktare efter mig. Är halv svensk och finsk men har mörkt hår och mörka ögon :P

 • Deeqa

  en vakt har aldrigt följt efter mig.
  och jag är från somalia :) <3

 • hanna

  jag är svensk känner mig lite efterbliven.. Jag ser fan aldrig väktare i affärer.. Väldigt tråkigt att dom följer efter vissa personer pga hudfärg och bakgrund, helt sjukt ju.

 • hanna

  Alltså jag menar väktare som typ följer efter en..

 • Jag är helsvensk men har inte blivit förföljd eller kontrollerad i affärer, kanske bara någon enstaka gång men inte att dom följer efter oss, bara tittar till lite. Däremot utomlands, i afrika där jag var(tunisien) oj oj oj vad dom förföljer en i affärerna haha! Skojar inte, när vi gick 4 meter fram förflyttade de sig 2 meter mot oss. Men men, det är ju ett helt annat land.

 • Har aldrig hänt mig eller någon av mina kompisar ;o

 • Jag är så kallad ”etnisk svensk”. Och jag, eller någon i min familj vad jag vet, har aldrig blivit följd eller utfrågad av någon väktare.
  Är jävligt trött på att det fortfarande är så här i Sverige. När ska folk inse att det inte handlar om hudfärg utan om hur en person är och hur den tänker?

 • hejhej

  jag är gipsy. jag har vakt efter mig i princip varenda affär. kul va? i rusta har de tydligen tre knappar. en av dessa tre är den så kallade rom knappen. när romer kommer. uuuf alla i butiken omringar en. fördomar kommer aldrig försvinna. tagiskt.

 • Maria

  haha jag måste säga att det brukar aldrig hända mig i stockholm men sen när jag flyttade till svall för att plugga har det hänt mer än 1 gång. brukar klaga över det till min kompis, som råkar vara så svensk man kan bli, men hon är helt oberörd. Det är något med små städer och folk med annan bakgrund, de tror att vi är farliga eller något. Keep up the good work !

 • Ellen

  Jag är ”svenne” med blont hår och blå ögon, jag har aldrig känt min följd av vakter men om jag går på stan med mina turkiska kompisar känner man sig som om väktarna slänger ett extra öga på än :S

 • har aldrig hänt mig, eller mjaa nu när jag har färgat håret brunt så får man värsta blickarna i nacken ibland, men så fort jag vänder mig om så ler dom och kollar bort? beror de på mina blåa ögon eller är jag bara paranoid?

 • memi

  Haha, vet hur det känns! Vill gå fram till just den väktaren och peta ut hans ögon. Det som tar priset är när väktaren ”Yaaani” ska vara diskret och typ låtsas som att han gör en rutinkoll precis på de ytorna man själv strosar runt på. Det som är ännu värre är när man ser hur adrenalinet ökar och hur ivrig väktaren blir för denne tror att han/hon ska ta fast en bov snart.

  Vad har vi för syn på våra medmänniskor nuförtiden?
  Varför dessa förutfattade meningar?

 • Sara

  Jag kände mig alltid uttittad innan jag fyllde 22 typ. Man blev tagen för en snattande 14 eller nåt… Suck, kan bara tänka mig hur det känns att vara vuxen och råka ut för något liknande. Tillräckligt kränkande när man är ung.

 • Josefin

  Det är skitsynd att det är så. Blev själv utsatt för det under min ”emo”-period, jämnt och ständigt. Hatade det apmycket.

 • Jag ser typsikt svensk ut, men en gång blev jag minsann förföljd av en väktare, länge!
  Jag blev sjukt paranoid tillslut, funderade på om jag faktiskt hade snott något och sedan råkat glömma det på något vis, haha. Och jag har aldrig stulit i hela mitt liv.
  Så jag kan förstå dig, det var läskigt.

 • lisa

  hejhej :D jag är helsvensk och det syns! blåa ögon och blont hår och när jag och min svenska mamma som ser typ likadan är och handlar på ica specielt där sminket är eller på stan så följer alltid väktaren efter hela tiden det känns inte bra. man har god lust att säga du, jag har inte tänkt att stjäla kan jag få handla i fred!

 • Johanna

  hmm jag har faktiskt aldrig haft en väktare efter mig i affärer. Men jag tror att de håller koll i smyg. En gång när jag var lite yngre skulle jag och min kompis kolla på hårspännen. Så tyckte vi att vi kunde lägga ned några i fickan utan att nån märkte. Men direkt kom en väktare/biträde fram och sa till oss, hon hade tydligen stått på våningen över och kollat ned på oss. Men det är ända gången tror jag. Och ja jag är helsvensk. Synd att det ska vara så att de ska gå efter vissa personer som har bruna ögon och brunt hår…

 • Julia

  Har aldrig läst en blogg tidigare med så bra åsikter som du har och du är även rolig OCH söt! Trodde alla dessa människor försvunnit, du ger mig hopp, :P

 • Martin Andersson

  Har hänt men det är mycket ovanligt. Jag antar att väktare agerar utifrån sina personliga erfarenheter.

 • Melinda

  Jag är själv inte svensk, men har inte märkt av det där ensam.
  Men när jag går på stan med min halvzigenarkusin som bär lång svart kjol, då jävlar blir man bevakad av expediterna.

 • bajskorven

  Jag är ser helsvensk ut och ingen väktare följer efter mig, jag tror inte du inbillar dig! Väktarna brukade dock ibland följa efter mig när jag var yngre…bör tilläggas att jag då faktiskt ofta snattade också heheh ungodum.

  Eller så trodde jag bara dom gjorde det för att jag var orolig…och inbillade mig alltså. Antar att du iof kan göra samma sak. Haha.

  Nu vet jag inte vad jag tror längre.

 • Erika

  Jag är helsvensk, inga väktare följer efter mig men de kan glo.

 • har aldrig känt mig förföljd av väktare, inte ens glodd på… bara av poliser mitt på stan på valborg, men det är kanske inte så konstigt ;)
  är inte helsvensk, men det syns inte :/

 • N*

  det är hemskt.. de är inte fel på väktarna utan affärsbiträdena som kallar dit dom.. har själv varit utsatt för det och de va en utländsk väktare som skämdes ihjäl sig när han frågade om jag kunde öppna min väska oo nej jag öppnar inte min väska om jag inte gjort något fel så han fick väskan kastad framför sina ben och fick öppna den sj och rota i den och snacka om att han skämdes när han stod där och rota i en TJEJS väska förstår ni.. men de är inte hans fel och ja sj tycker jag va för aggressiv och uppkäfftig mot han för han skämdes verkligen och sa de inte mitt fel utan det är mitt jobb. o dom måste göra de affärsbiträdena säger..

 • :D

  jag ska äta tomatsoppa precis nu :)

 • Aynoor

  Jag är en ”blatte”. Jag har gröna ögon och när jag var yngre så hade jag blont hår. När jag var ungefär 6 år gammal åkte jag till Iran med morsan på semester och där kunde jag aldrig vara ifred! När jag skulle gunga så var det en man som fotade mig. När jag skulle gå runt i stan med mamma så var det ett gäng tjejer som drog ner min luva och ba ” kolla in den tjejen med gröna ögon! ” då tänkte jag ”kan man inte ha gröna ögon utan att bli förföljd?”. Och när jag gick in i affärer så brukade alltid män som jobbar där, ragga på mig. Pedofiler! När jag åkte hem så ville jag aldrig dit igen. När någon beundrar mina ögon så säger jag tack. Men man blir ju lite upprörd när de förföljer en och drar ner luvan och fotar utan att man vill. Irriterande.. Men att de tror att du snor saker, ja då skulle jag fan ha frågat vadfan i helvete de vill!

 • Gina Gissa Venm som var i min skola i södertälje ? Jo bobby !!!!!!!!!!!!!1

 • Dom har gått efter mig med, jag ær Norsk men det ær ju inte så att det syns att jag inte ær svensk… Så det ær nog bara føra att dom har lite før sig. Dock tror jag att dom føljer efter invandrare mera ænn svenskar…

  Men som redan ær sagt så føljer dom inte efter dig før att dom kænner før det men før att dom som jobbar i affærena ringer och sæger att dom ska komma dit…

  Føræsten du frågade varfør du får typ inga kommentarer længere och jag kan sæga att jag kommenterar sellan eftersom att før det førsta så om man skriver något negativt och læmnar sin bloggadress så får man hat kommentarer i sin blogg sen av 10 Araber! Å det ær fakta! Jag ælskar din blogg sen var det en film som jag ba ”va fan ær det hæra?” men så skrev jag så klart inte utan kommenterade typ att du hadde tappat græppet och att en gång måste vara den førsta gången att komma med något dårligt (det var en av dom fjortisfilmerna med Fippan eller vad hon heter!)
  Du skrev dock senare att det inte ær du som gør manuset så jag bryr mig inte… Jusst ja, det var den om tjockis skatt!
  Sen ær din blogg førøvrigt as seg før tiden… Tar typ 4 minuter bara att få upp sidan så om man ska kommentera så tar det 4 min, sen ska man gå tillbaka å læsa mera så tar det 4 min osv! :P

 • heeej jag heter Anna och kan du prata med om kurdistan och kurder det skulle vara en ära för mig för jag älskar det landet fast jag är svensk vill höra med finhet om kurder :)

 • aaaaa

  jag har också varit med om det flera gånger ( jag är utländsk) men aldrig när jag går med svenska kompisar, trodde faktiskt det bara hände mig, bra att någon vågar lyfta upp sånna här saker!!!!! go gina!!!!!

 • Olivia

  Jag blir så arg när jag läser detta. Inte ska någon väktare följa efter någon pga personens utseende eller bakrund. Vad är det för land jag bor i??
  Ta och snacka med den väktaren som följer efter nästa gång. Fråga varför du ska behöva känna dig iakttagen på stan när ingen annan svensk behöver känna så. Jag är helt svensk och har då aldrig varit med om det. Klart man har sett väktare i butiker men aldrig har jag haft någon som följer efter mig..!

  Keep up the good work Gina!

 • FB

  Jag brukar roa mig genom att börja förfölja väktaren i stället, and the hunter becomes the hunted.

  Synd att din blogg är såpass stor att det aldrig uppstår en dialog mellan dig och dina läsare, utan endast två monologer.

 • Leila

  Hej hej :) , jag undra vilken färg du har använt så du fått dn fina hårfärgen du har nu :) om du vill kan du gärna svara mig på email eller något så är du snäll / Leila

 • J.

  Förut, när jag klädde mig i svart, hade extremfärgat hår och svart smink (med andra ord när jag var emo) hade jag alltid väktare efter mig. Väktare, poliser, butiksbiträden, alla kollade mig lite extra, oavsett om plats och umgänge.
  Nu har jag brunt hår, har även varit blond. Har jag haft en enda väktare efter mig? Svar nej.
  Det är sjukt att de anser sig ha rätten att döma människor pga av etnicitet eller utseende. Det är fel och det måste få ett stopp, men det är inget folk bryr sig riktigt om…

 • Jag är helsvensk och väktare har följt efter både mig och min syster, och mig och mina kompisar också. Helt sjukt, slutar med att man lämnar butiken utan att handla något haha!:P