Det är invandrarnas fel!

Jag hör människor runt om mig som pratar om ”invandrar problematiken” och alla problem invandrare för med sig, och det får mig verkligen att fundera. Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet så har inte brottsligheten i samhället ökat. Den ligger på i princip samma nivå som för flera år sen. Enligt annan forskning,så gynnar invandringen fortfarande Sveriges ekonomi, Sverige går alltså i PLUS tack vare invandringen. Varför hör vi aldrig det i media?

Så fort något dåligt i samhället sker,så blir det en invandrar fråga. Gör en invandrare något bra, som Zlatan exempelvis, då blir man svensk. Men gör invandraren något dåligt, som att begå brott, så blir man direkt den bråkiga ”blatte” ohyran som förstör. Har vi problem i våra förorter,så säger man ”det är invandrarnas fel”. Man tänker inte att dessa människor som lever där också är svenskar och en del av Sverige.   Att det ofta handlar om klasskillnader,fattigdom och andra problem det tar man inte upp, nej, det blir direkt  ett ”invandrar problem”.  Min fråga är, när ska Sverige och media  börja ta ansvar och sluta skylla alla problem på invandringen och göra det till ”invandrar frågor”, och börja se dessa problem som ”vanliga svenska problem” i det svenska samhället, som vanliga människo frågor som påverkar oss alla?

Nu tycker alla om dig, gör en skandal så blir du ”blatte” igen min vän…

Läs fler inlägg

 1. ”Det är jag som är Fippan”
 2. Är det bara jag…
 3. Makten ligger i dina händer!

Kommentarer

 • Zlatan är ju trots allt uppvuxen i Malmös ”sömsta” ställe rosengård, där det inte alls finns många svenskar men nu är han helt plötsligt svensk för att han är bra på det han gör och jag älskar honom. Men håller med dig ! :D

 • Skitbra Gina! Så sant. Skäms för att vara svensk när jag märker att det är så här samhället beter sig.

 • My

  Människor i allmänhet måste lära sig att inte skylla allt mellan himmel och jord på varandra. Detta gäller både invandrare och svenskar, män och kvinnor, gamla och unga. Alltid ska man skylla på andra sidan, håller med det är hemskt. Därför blir man glad när någon bryter mönstret :)
  Gillar den här tanten: http://www.youtube.com/watch?v=MeVYuNppp0Q

 • Asså sverigedemokraterna kan skjuta sig själva !! dom snackar skit hela tiden ! dom säger att dom inte är emot invandrare och att allt är Koranens fel ? vart fan kommer Koranen in nånstans ?

 • Zlatan suger i landslaget,han är ju också från Europa och har kristendomen som religion och liknande kultur som oss i Sverige. Gabriella, SD säger inget om koranen,fast den boken har ett medeltida tanke sätt, och vadå snaka skit? Dem tar upp viktiga frågor som dem anndra politikerna inte vågar talar om. Jag gick till deras valstuga och prata. Dem är inte mot abort som många tror. Dem är också trevliga mot en när man frågar,det är mest dem som inte vet något om deras riktiga politik som höjer rösten och blir hotfull när dem ställer dumma frågar. På söndag kommer dem in i riksdagen.

 • kristina

  så sant ya gina:D första kommentaren här tänkte att de va dags efter att ha läst din blogg vääääääldigt länge. vill också säga att du e BÄST och att det är så bra att du vågar stå upp för dig själv asså ja menar du har ett så bra självförtroende och det gör dig finare, fortsätt så =)

 • Osey

  SÅ jävla sant! har precis diskuterat med en vän om detta, och vi båda kom fram till det du skrev.. o zlatan, asså svenskarna kan inte bestämma sej för om han e svensk lr zlatan! ”SVENSKA SUPERSTJÄRNAN GJORDE TVÅ MÅL IDAG” ”DET GICK INTE SÅ BRA FÖR ZLATAN IBRAHIMOVIC IDAG”.. DÄR SER MAN SKILLNADEN… spelar han bra e han svensk, e han mindre bra e han plötsligt bara zlatan :S
  dom som e emot invandrare borde öppna ögonen och se att sverige inte skulle funka utan alla invandrare, folk e beroende av varandra.. va ska hända me all jobb o sånt om invandrare ska ut? TÄÄÄÄÄÄÄNK!!

  RÖSTA RÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT!!!!

 • Jag är i princip helsvensk men jag håller med dig till 100%!! Skitbra sagt^^

 • Bror till min Broder

  Härligt, nu blir det lite fart på dig. Koppla dina åsikter till valet så blir det lätt att rösta!
  (Hjärtat sitter ju till vänster)
  Själv har jag både norskt blod och Vallonskt blod i mina ”svenska” ådror.

 • Ann

  Jag tycker att det är jätte bra det du gör för att försöka öppna dörrar till jämställdhet och integrationsfrågor. Ett stort problem som finns i många samhällen är folk som generaliserar. Stör man sig på någon så kan man tala om faktan/händelsen istället för att lägga in nationalitet, ursprung, sexuell läggning eller tros inriktning. Samma sak gäller när någon generalisera för en hel nation eller en hel religion, har en individ eller 100 individer gjort något fel, se på det/dom och generalisera inte alla. Det är väldigt viktigt för att skapa gemenskap i samhället. Att undvika segregion med vi och dom känsla. Tack för din blogg Gina, du är ett bra föredöme i vårt samhälle! Kram Ann

 • Osey,jag har inget emot invandrare som sköter sig,men de som inte gör det kan bara dra tillbaka till sina egna länder och våldta,råna och misshandla sina egna landsmän. Hur skulle Sverige se ut utan invandrare? Vi skulle ha mindre brott,ingen pizza och kebab,bara folk som kunde svenska och inte lika stor arbetslöshet som nu……Nu tänker nog många en sd här. Och, sd är ett bra parti för bådde svenskar och invandrare.SD kommer frysa invandringen för vi har tagit emot för många på för kort tid. Det finns invandrare som bara röstar på dem för socialbedraget inte ska ta slut för det går till för många invandrare och vi vet att det kommer hända i framtiden…Jag blir jätte arg på er som tror att sd kommer kasta ut alla invandrare,de kommer bara frysa den och tror ni att man skulle kunna utvisa över 1 miljon människor.

 • Osey

  Adam, du har inget emot invandrare? dt låter iaf inte så när man läser vad du har skrivit.. mindre våldta, mindre rån och misshandel och mindre pizza och kebab? e dt allt vi invandare gör i sverige eller? .. om du går och läser lite fakta så är det faktiskt så att svenskar gör mer brott och allt sånt shit, men bara för att man e invandrare me svart hår så syns man mest, och man blir mer hatad!
  Tänk dig att det blir krig i sverige och du blir tvungen att fly, du flyr till Irak där vi säger är lugnt och fred, om en miljon människor ska flytta dit, tror du inte att nån av dom gör brott? det är självklart!
  och försök få dt i huvet, DET ÄR FLER SVENSKAR SOM GÖR BROTT!

 • emma

  Man kan ju undra…. Hur hade Sverige sett ut UTAN alla människor med utlänsk bakgrund? Hade ju inte lyckats så bra. ;)

 • Synd att brottslingar (som råkar va invandrare) ska stämpla alla invandrare.

  Talade med en poltiker igår från Samlingspartiet här i Finland, deras motto är:

  ”Vi ska inte ta emot flera invandrare än vi kan integrera i det finländska samhället och vi ska inte ta emot dem i för snabb takt. Det blir problem om de inte integreras.

  Sverige är känt Europa runt. Sverige är ett av de värsta SKRÄCKEXEMPEL på en misslyckad utlänningspolitik”

  Och det går de med ut offentligt. Och folk stöder det. På det sättet har ändå Sverige kommit sååååå lågnt före Finland, med en mer liberal och mångkulturell inställning & politik!! Trots de tråkiga problem du tar upp.

 • Daniel: Men du får väl ändå hålla med om att Sverige inte sköter invandringen perfekt? Men jag tycker inte att vi borde ta in mindre invandrare, jag tycker bara vi borde ta bättre hand om de som flyttar hit :) Så blir det bra för alla :)

  Fortsätt som du gör Gina! :D :D

 • a

  Haha Sant, RedOne är inte svensk men bor i sverige och Sverige presentarar han riktigt stolt som svensk!

 • Dia

  hahaha men eee sneeela do! sverige kommer aldrig bli av några invandrare. Inte så länge svenska medelåldersmän slutar åka till thailand för o köpa sig en fru iaf!

 • haha

  vinner SD valet så drar jag till hemlandet!!

 • hanna

  herregud vad rätt du har !

 • SD var på valdebatt på våran skola igår. Han var en jubelåsna och fullständigt retoriskt inkompetent. Här är lite citat från honom:

  ”Ehm…. ehm, vi ska kämpa mot den grova brottsligheten, ehm, ehm (nånting?) bättre mat…”

  :P Usch och fy! :P :P :P

 • V

  Jag håller med dig totalt och det är en mycket bra fråga som Sverige borde fundera över och ha ett svar på, verklige.

  Och Zlatan är inte svensk vilket gör att jag älskar han ännu mer :D

 • min farsa snackade om samma sak idag , på hur invandrare som zlatan blir ”svensk ” han e inte svensk han e från bosnein som jag ,,,så jag håller med dig gina ;)

 • Osey, om det vart krig i Sverige skulle jag inte fly med svansen mellan benen utan gå ut och slåss för mitt land. 5-10% av alla invandrare är flyktingar och dem ska vi hjälpa,men många invandrare kommer hit för de har en släkting som bor här och av dem har vi tagit emot för många. Politiker pratar om arbetskraft invandring och hur kan vi ha det när 9% är arbetslösa? Och det där om jag inte har något emot invandrare? De som sköter sig och anpassar sig i samhället är det inget fel på,men de som inte gör det gilar jag inte,är det fel med det eller? Invandrare begår mer brott än svenskar. Ett exepel var idag när två invandrare stal en moppe och vart jagad av polisen,en kompis sa det. Många utläningar kommer också bara hit för att begå brott bara för att vi är så snälla mot brottslingar i fängelset.

 • Osey, Deta är Sverige och då ska svenskar begå mest brott fast igentligen är det tvärtom sjukt nog.I Finland ska finländare begå flest brott för det är Finland,samma sak med alla länder i världen. Osey sluta säg att svenskar begår brott för deta är Sverige och då ska svenskar kunna begå brott, men ändå begår invandrarna mer brott än svenskar.

 • Martin Andersson

  Hm, du kanske skulle ta dom där undersökningarna med en nypa salt Anagina? Det är inte för inte som svenska journalister är den yrkesgrupp som har lägst förtroende i hela samhället.

  Dumt att sätta sig i samma båt som propagandister och lögnare liksom, när du inte behöver. Låt debatten mala på i ett år och se var den landar innan du knyter för starka allianser. Så på pekgul, hon går en lysande politisk framtid till mötes därför att folk upplever henna som rättfram och ärlig.

 • Isa

  Zlatan är dock född i Sverige, men jag förstår verkligen vad du menar och jag håller med!

 • ma ma

  adam, närmast exempel e du, det du som började med skit snack om invandrare :P pP

 • My

  Här kommer ett tips:
  Nästa gång en SD-fantast påpekar att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken och att dom ska straffas/utvisas/sättas i koncentrationsläger för detta, påpeka då den gruppen som är BETYDLIGT MER överrepresenterad än invandrare: Män! Föreslå att vi ska utvisa alla män just för att dom är män i förebyggande syfte. Se vilken reaktion du får :P Tycker dom om att dela upp samhället i grupper så får dom stå sitt kast…

 • Osey

  Adam, så va du menar är att även om man har svenskt medborgarskap fast är ursprungligen invandrare så ska man ut ur landet om man begår ett brott? kan du förklara hur du tänker då? är man inte svensk då? Och jaaa det är självklart att svenskar gör brott, och fler, MEN vrf ska du då bli sur på en invandrare som gör brott? va ska hända me alla svenskar som gör brott? ska dom oxå ut ur landet eller? va hände jämställdheten? tänk innan du skriver en massa..
  Sverige är ett demokratiskt land, och då ska saker ske på ett demokratiskt sätt också, det sättet du tänker på är bara löjligt!

  Slåss för sitt land, kom och snacka om slåss och grejer när vet hur det känns att komma ifrån ett land där det är krig i, och när du vet hur det känns att sova, vakna, äta och göra allt med rädsla i magen! och sist men inte minst, kom och snacka om slåss när du vet hur det känns att fly från skit! försök att sätta dig i andras plats så kanske dina järnceller börja fungera som järnceller och inte nåt annat.

  och en sak till, ska man inte kunna FLYTTA MED EGEN vilja till ett annat land för och bo där? då tycker jag exempelvis att alla svenskar borde slängas ut från Spanien, hur många svenskar bor det inte där? dom har till och med startat svenska skolor och sånt! PEACE

 • Kajsa

  Frågan är vad du har för syn på ALLA svenskar? Du får det att låta som att ALLA svenskar går runt åh säger att all kriminalitet är pågrundav invandrarna? Bullshit…

  De flesta vet mycke väl om att Sverige inte skulle fungera utan invandringen, dels för pengarna och dels för att befolkningen skulle minska och tillslut försvinna utan invandring..
  Så nästa gång kan du ju försöka uttrycka dig som att inte alla är så.. Hade ALLA svenskar varit så, hade sverigedemokraterna haft majoriteten i riksdagen.. har dem det? NEJ !

 • Osey,Sverige är inte ett demokratiskt land. Politiker kan bli misshandlade bara för sina åsikter även om man är från extrem högern eller vänstern. Det är mycket valfusk mot sd och i en demokrati får man rösta på vem man vill. SD blir väldigt mycket odemokratiskt behandlad som t.ex med sin tv och radio reklam. Folk förstör deras möten och i en demokrati ska man få uttrycka sina åsikter även om dem är från extrem högern eller vänstern. Deta är också inte bara sd,igår vart en centerpartist misshandlad och det får väldigt mycker uppmärksamhet,när folk från sd blir det säger man nästan inget,är det demokratiskt?

 • Osey, I din text låter det som du har flytt ett krig,men skulle du fly igen om det vart krig i Sverige? Jag vet inte hur det käns att leva i ett land där det pågår en väpnad konflikt ja, men jag skulle ändå försvara mitt land,skulle du som ser en som svensk så fort man får ett svenskt medborgarskap? Det finns folk som har bott här i tio år utan att kunna svenska,är man svensk då? Det finns invandrare som inte vill bli en del av det svenska samhället,är man svensk då om man inte vill bli svensk? Osey man är inte svensk så fort man sätter sin fot på svensk mark.

 • jackie

  Jag bor i Bersjön Göteborg.. är svensk.. typ den enda svensken här..
  nästan alla här är invandrare och kriminella….. varenda en…. deras föräldrar kan ingen svenska… och vet ej hur man hantera sopor/avfall.. utan sopor o blöjor kastas ut från fönstret på gården..
  och har man någon svensk flagga eller nåt annat svenskt.. så är man Rasist….. sååå JÄVLA trött på dessa jävla människor som rånar o våldtar o inte vet hur fan man ska bete sig……. och som sagt.. finns inga svenskar här…. bara familjer som lever på socialen….. och som sagt JAG vet vad ja snackar om… bor ju mitt i skiten…… så idag röstade ja på Svergie demokraterna….. vilket flertal a mina vänner gjort.. o massa andra kommer göra….. tyvärr blir det så här,,, man orkar inte mer

 • Maria

  Osey SD kommer kanske in i riksdagen men alla riksdagspartier vägrar att samarbeta med ett rasistparti så dom kommer inte ha nåt att säga till om ändå. Vad korkad du är klart SD politiker är trevliga mot dig, vad tror du?? De är de största populisterna som finns (slå upp ordet för du vet säkert inte vad det betyder) Klockrent skrivet Gina. Utan invandrare skulle vi vara ett fattigt land på många plan och Sveriges historia bygger på utbyte med andra kulturer, även kristendomen kommer från mellanöstern Osey. Mitt förslag till dig är att utbilda dig för det har du fått för lite av.

 • Maria

  Jackie du bor isåfall i ett jävligt fattigt område och det är problemet. jag kan upplysa dig om att det finns liknande områden med bara svenskar där papporna slår mammorna varje dag, föräldrarna super och slåss på puben, barnen sitter hemma i sopor och är chockskadade och gör aldrig sina läxor för de är traumatiserade av allt våld och missbruk. Deras föräldrar sopsorterar verkligen inte…Hela dagarna är det drama, en kusin kommer förbi och ska knivskära någon (fortfarande svenskar jag pratar om) någon överger sitt barn i 5 dagar, slagsmål, våld, våld, där ligger någon i sitt eget bajs och är alkoholförgiftad. FATTIGDOM kallas det. Majoriteten av mina vänner har föräldrar med andra nationaliteter än svenska, en del är födda oi Sverige, andra har bara bott här 2-8 år. ALLA jobbar och betalar skatt och har utbildat sig, en del startat företag och de bidrar på så många sätt till sitt samhälle. Du får helt enkelt försöka ta dig ur slummen och se världen utanför så du fattar att det handlar om klass inte kultur.

 • Maria

  Och Jackie du borde ha röstat på de rödgröna som verkligen har en politik för att lösa sådana problem som du beskriver. Vad fan ska Sverigedemokraterna göra åt fattigdom och misär, de har ingen politik för något annat än att hetsa mot invandrare och hbt-personer. Bo du kvar isåfall och vänta tills alla svenska missbrukare, kriminella socialfall flyttar in och så upptäcker du att det är samma sak fast ännu värre. Vad gör du då?

 • Osey

  Maria, mitt förslag till dig är att läs noggrant och försök fatta vad folk menar innan du börjar med ”dina råd”.. Jag vet vad jag pratar om, och sa aldrig något om att SD politiker kommer vara otrevliga eller något liknande.
  Jag försvarar bara invandrare från att ses som de som gör flest brott, för det är inte sant! Och som jag märker står vi på samma sida, alltså dom rödgröna… va finns det och diskutera om då?

 • Maria om det var jag du menar så är dem vis sd valstuga väldigt trevliga. Jag har varit vid några anndra valstugor med och dem var inte lika snälla.Om 48 timmar vet vi 100% att sd kom in i riksdagen och de borgliga sitter kvar vid makten.

 • Båda blocken i riksdagen hatar Sverige,Mona Shalin har sakt ”jag tror det är därför många svenskar är svartsjuka på er invandrare,ni har en kultur och historia,vi har bara midsommar och såna töntiga saker”….Fredrik Riendfelt har sakt ”det ursvenska är bara barbariet”… Jag vill inte ha två stadsminister kandetater som inte älskar sitt land. Därför vill jag att Jimmy Åkesson blir stadsminister för han älskar iallafall sitt land….Det är ditt land,ditt val.Visa att du är en Sverige vän och våga vara svensk och stolt. Det är inget fel att vara patriot och älska sitt land.

 • IDIOT ADAM

  hahahahah adam skulle bråka för sitt land?, tro mig vi har bråkat för vårt land Men de inte så lätt som du tror när många dör !!!! , ni vågar inte ens slås och nu säger du,du skulle slås för ditt land bullshit hahaha. Du ska bara se hur det är att leva utanför europa.

 • Jag skulle vist försvara mitt land istället för att fly med svansen mellan benen. Många av er invandrare är inte flygtingar,bara 10%, ni har mest kommit hit för att ni har en släkting här. Många av er lever på socialbedrag och är en svart fläck för Sverige. Ni invandrare är så rädda för sd för ni vill ha socialbedrag. I morgon ska ni få se hur många som inte gilar er.

 • lina

  men palla att du skriver samma sak som ”Shan da man” sa under en av sin turné -.-.. ba att du har tagit Zlatan som ett exempel..

 • Lisa

  @MY. SD har dock aldrig sagt att de invandrare som sköter sig ska ut straffas/utvisas/sättas i koncentrationsläger som du skriver. De som kommer hit och begår brott och inte sköter ska dock utvisas vilket jag rycker låter rimligt. Vill du ha människor är som förstör, svenskar som invandrare? Vi borde ha högre straff.

  Det finns liknande partin som SD i riksdagen i Danmark, Norge Finland tillexempel, våra grannar. Dom är inte rasister. Eller tror du alla invandrare i Danmark sitter i koncentrations läger?

  Borde vi inte ta hand om de invandrare vi har istället för att ta in för många som vi slutändan kanske inte kommer kunna hjälpa? Vissa kommuner som Södertälje har gått ut och sagt att Vi kan inte ta emot fler. Är det ett sunt bra tecken på att invandrar politiken fungerar som det ska i detta land?

  Jag tycker invandringen ska fortsätta, självklart ska vi ha ett mångkulturellt samhälle men det måste fungera också. Vi kan inte bara fortsätta ta in så många som vi gör. Lite krav måste vi som land ändå kunna ställa.

 • Dansken

  Det är ganska roligt Gina att du tar upp angående vad som är ”svenskt” eller inte. Det är egentligen inte så svårt. En person som integreras och assimileras i det svenska samhället är enligt mig svensk. Sedan var du har ditt ursprung/hudfärg är totalt irrelevant. En person t ex som väljer att knappt lära sig svenska eller går omkring i traditionskläder som försvårar vardagen i sitt nya land, är enligt mig inte svenskar.

  Jag är stolt över att bo i Sverige och att vara svensk. Jag är också halvdansk, så lika stolt är jag över att vara dansk. Svenskar är ett oerhört generöst folk som har öppnat sitt land för människor från hela världen, givit dem en fristad och välkomnat dem. Det är svensk kultur för mig; ödmjukhet och öppenhet. Vilket annat land skulle göra något så storartat?

  I sydliga länder får man ofta slåss för sina primära rättigheter vilket gör att man är mer högljudd generellt än svenskarna som har levt med demokrati i över hundra år. Svensken uppträder med ödmjukhet och respekt gentemot sina medmänniskor. Svenskens lugn och diplomatiska ådra uppfattas kanske av invandraren som ”feghet”, men är snarare en enorm styrka. Vi vet vår plats; vi behöver inte skrika oss hesa för att få den.

  Jag vet ej om du Gina är första eller andra generationsinvandrare men i ditt hemland Palestina hade man aldrig haft denna diskussion. Betänk följande scenario; Det blir en massiv tillströmning av svenska flyktingar till Palestina. Efter något decennium börjar svenskar bli väldigt många och börjar ifrågasätta palestinska normer och levnadssätt. Vad är egentligen palestinskt? säger dem.

  Den svensk som hade yttrat de orden i Palestina hade blivit utskrattad och hånad kan jag lova, för i Palestina vet man vad det innebär att vara palestinsk. Det kan man inte orda om. Det kan inte ändras. Och en svensk kan inte bli palestinier.

  Din kultur kan således inte ifrågasättas utan kan förbli oförändrad i tusentals år, då den är ”överlägsen”, men svensk kultur/svenskhet kan tydligen baktalas och bespottas. Kanske isåfall bättre att sopa framför egen dörr först och ta tag i den egna kulturens demoner.

 • jackie

  spelar ingen roll va ni snackar om.. sanningen är att det är mest invandrare som är kriminella o sitter i svenska fängelser.. o det är dom som slårsina fruar.. hela jävla natten har ja lyssnat på detta…

  o jaaa det är Ett Fattigt område ja bor i,, bara invandrare här som lever på socialbidrag,, det var fan inte så här i BERGSJÖN (Göteborg) när ja växte upp här.. 1992 bev det så här… för 18 år sen—

  och du lilla fula Maria…
  jag har bott i Usa , har bott sydafrika.. har rest mycket runt om.. har sett mer slum än du nånsin kan drömma om..
  men en sak har du rätt i.. ja borde rösta på socialdejmokraterna…

  men jag e såååå jävla trött på dessa invandrare….. fy fan va dom ställer till de… o smutsiga.. kriminella… har ingen hyfs.. kan ej hålla ordning på sina ungar, eller hem… finns svenskar oxå,, javisst,,, men inte fan beter dom sig så !!!!! nej nej…

  UT ME SKITEN o IN med svergie demokraterna… !!!!!!!!!! this is sweden.. YOU DONT LIKE IT??? GET THE FUCK OUT….

  SÅ ENKELT E DET

 • jackie

  Måste bara säga LÄS DANSKEN inlägg….
  MYCKET BRA

 • I kväll kommer sd in och det är på tiden,nästan alla länder i eu är före oss. Jag tror sd får 6-7% och i danmark har dansk folkeparti 13% och i holland har frihets partiet 17%. Vänsterns tid är över i eu för våran kultur är hotad för vi har tagit emot för många muslimer.Islams kvinno förtryck är ett hot mot väst världen och demokratin.Vi i sverige har anpassads efter islam för mycket nu och i kväll säger vi stopp.Deta är sverige och här är kvinnor lika mycket värda och om ni muslimer inte tycker det kan ni sticka tillbaka till erat demokratiska land.

 • Kunde inte sagt det bättre själv Gina! Det är precis som du beskriver det. Sverige berikas av invandring. Precis som alla andra länder i världen. Vad hade USA varit i dag utan invandring. Landet är uppbyggt av invandrare. Nya kulturer skapas av att olika kulturer sammanstrålar. Fortsatt invandring är en förutsättning för att Sverige ska kunna fortsätta vara ett framgångsrikt land. Är det så svårt att förstå?

 • jackie

  svergie demokraterna kom in i riksdagen !! ÄNTLIGEN.. hoppas på många förändringar framöver…. kanske man kan få känna att man bor i Svergie nuu !!! YEEEEEE,,, HURRA
  HA DE BÄST ALLA