Vi passade aldrig in.

Jag sitter nu och tänker tillbaka lite på min barndom, den var fett efterbliven. Jag minns när vi alltid skulle klä ut oss till olika saker i skolan. Svenskarnas utklädnader var alltid bra, de var optimala. Vi utländska ungar i klassen hade alltid en ripoff, helt fattiga grejer. Av någon anledning hamnade jag alltid i ”spännande orientaliska kläder”, även när det inte hade någonting med orientaliska saker att göra.  Vi hade någon vietnames i klassen, han hade alltid vietnamesiska kläder. Vi var de som förstörde alla tävlingar,vi hade kläder som inte ens passade in.

Det är as roligt när jag tänker tillbaka på det, hur jag brukade säga till pappa ”nej, de svenska barnen få ha kläder som passar,varför ska jag alltid ha import saker från ert hemland”, så sa pappa ”vadå import? vet du hur mycket den här kostade weli? jätte fin, deras saker är skräp,din är jätte fin”. Vi både visste vad sanningen var,men sket i det, jag fick ta mina arabkläder och bära de stolt. Stackars mina föräldrar, eller alla föräldrar som invandrar hit, och får vara med om att deras barn känner att de är utanför och inte passar in. Föräldrarna försöker ju verkligen, men ibland fattar de bara inte. Nu är det nog lite enklare än förr, nu finns det mer invandrare och allt har blivit ”vanligare” , men ”när jag var ung” (haha) så fick man alltid blickar och kommentarerna ”vad är det där Gina, vad är du för fake, det där passar ju inte ens in”…Dumma barn.

Min sköna gamla gymnasieklass. Det roliga är att alla har normala rosa kläder(vi hade en rosa dag), sen kommer Hamad(han längst upp till höger) och hämtar ett kurdiskt blommigt nattline HAHAHAH. Himla import.

Läs fler inlägg

  1. När vi palestinier är ute…
  2. Tjalla aldrig!
  3. Vi lagar mat!

Kommentarer