Vem ska jag rösta på?

För att man ska jobba med SVT så gäller det att man är väldigt oberoende och opartisk. Jag kan nog säga att att det kunde inte ha hittat en bättre person till det. Jag har fått massa frågor och mail där det står ”vem ska du rösta på”? och ska jag vara ärlig så har jag inget riktigt svar på det. Jag tycker att nästan alla partier har vissa bra saker och vissa dåliga. Det finns inget parti som har allt(så är det ju aldrig) men vissa partier brister gällande mina åsikter om saker och ting, så det gör det hela mycket svårare.

Jag kan inte så mycket om politik, och jag tror inte att många andra ungdomar kan det heller. Det känns inte som att man har blivit rätt informerad. Hade du frågat mig om höger/vänster skalan på partier för typ 1-2 år sen hade jag fattat noll. Så illa var det. Men det är farligt. Det är farligt för oss att lämna vår framtid i andras händer…för att det kan gå snett.  Vill vi verkligen att en massa gamla gubbar ska styra och ställa, eller vill vi också finnas med där och påverka? Just nu har jag ingen aning om vem jag ska rösta på, men det jag vet är att JAG SKA RÖSTA! Jag vill lära mig mer om alla partier(på ett opartiskt sätt)  innan jag gör mitt val, och det borde ni också göra!

VARFÖR GÅR DET INTE ATT LÄGGA UPP BILDER??????????

Läs fler inlägg

 1. Rösta på mig till Bloggawards!!!
 2. Rösta på mig!!!!
 3. Rösta på mig nu!!!!!!!

Kommentarer

 • Kristina

  jag har lite länge kvar tills jag får rösta x)
  sisådär fem år…
  först btw! xD

 • Jag visste ”mitt parti” redan när jag var 16 år och jag håller fast vid det fortfarande. Är idag 25 år och jag tycker det är synd att ungdomar vet så lite om politik. Allt som rör samhället är politik. Man kan inte säga ”Jag skiter i politik” för att sedan inte gå och rösta och för att sedan klaga. Man ska inte klaga om man inte varit med och försökt att påverka. Och för att rösta tycker jag naturligtvis att man ska vara påläst så man inte röstar in fel parti i riksdagen, för då har man verkligen gjort ett misstag. Visst kan man lära sig av ett sådant misstag, men man får ju vänta 4 år till nästa chans och det hinner hända mycket skit och misstag på 4 år, som till exempel nu när moderaterna suttit i 4 år. Jag hoppas att folk som röstat på dem tar sitt förnuft till fånga för även som enskild människa har man verkligen märkt av att det mesta blivit sämre i Sverige.

 • Sina

  Anagina: Nu när du ändå ska lära dig om alla partier, kan du inte skriva sammanfattningar av det du lärt dig på bloggen? Tror fler läser din blogg än att självständigt söka information.

  Och när du säger lära dig mer om alla partier menar du då riksdagspartierna eller menar du riksdagspartierna plus Piratpartiet, Feministiskt initiativ och Sverigedemokraterna (alltså de tre största partierna utanför riksdagen).

  MaryCaroline: Självklart kan man inte rösta och fortfarande klaga. Jag tror ni som är insatta i politiken gräver en grop för er själva när ni verkligen avvisar åsikter från människor som inte röstat.

  För så här är det.

  1. I Sverige existerar yttrandefrihet, vare sig man röstat eller inte.

  2. Personer som inte röstar är troligen ofta personer som är väldigt missnöjda med dagens situation. Alltså blir handlingen att inte rösta i sig en form av protest eller ett klagomål. Alternativt är de bara ointresserade. I vilket fall som helst så kan det knappast vara en samhällsmässigt gynnande handling att avvisa dessa personer ännu mer än det de känner sig avvisade eller ointresserade just nu.

  Tänk så här: Om en person är mobbad eller känner sig mobbad och du vill inkludera den personen i er kompisgrupp, hur gör du då? Exkluderar du den personen ännu mer? Knappast.

  Jag vet att ni bara menar gott med tankesättet att personer som inte röstar inte får klaga och att ni bara försöker få folk att gå och rösta. Men det har inte hjälpt hittills och det kommer inte hjälpa i framtiden. Det enda det ni åstadkommer är att försöka släcka eld med bensin. Ni gör saken värre!

 • yeh

  Politik och politiker i helt allmänt är meningslöst, Vi är inte beroende av dem längre för vi alla vet nu att dem är inte tränade till att lösa problem.
  Dem säger att dem ska göra si och så men detta är bara lögn för att lura oss för att vinna röster,sen när dem väll vinner gör dem det dem lovar? Nej. Dem behåller nästan saker som dem är.

  Politiker är bara ett gäng fanatiker med kostymer och portföljer.

 • jag tycker att du ska rösta på Mona sahlin! :D

 • ida

  Skulle inte du kunna lägga upp lite info om alla partierna vad gällande saker som vi ungdomar skulle gå efter. Skulle vara så mkt lättare då.

 • Om du vill leva i ett samhälle där rättvisa förekommer och där fler människor har tillgång till utbildning, bostäder och dessutom inte planerar att gå med i nato (så som moderaterna och folkpartiet), ett parti där det är noll tolerans mot rasism så rösta på Vänsterpartiet!

 • Tompa

  Hej
  valet i höst är solklart.
  Vill man jobba röstar man på alliansen.
  Vill man sitta hemma och ta pengar från dem som jobbar så röstar man vänster.

  Mycket enkelt.

  //Tompa

 • Visst är det så att alla partier har bra och dåliga saker. Men samtidigt så är inget ”stort” parti tillräckligt bra för mig känns det som. Men de är bara att läsa till sig info som du säger OM man är osäker :/

 • Mel

  Vill du ha ett samhälle där man bara bryr sig om sig själv, där fördomar växer och där människovärdet reduceras till summan av de varor och tjänster du producerar, så ja rösta på alliansen.

  Själv så är jag Miljöpartist, därför att jag anser att ett samhälle som byggs upp måste ta hänsyn till naturens lagar, sociala skillnader, demokratiska rättigheter och ekonomiska begränsningar. Dessutom så anser jag att vi har ett ansvar genemot omvärlden, därför att det inte finns något vi och dem.. det finns bara ett vi och en värld. – allas lika rätt.

  hör gärna av dig ifall det är något du undrar!:)

  http://server.c4media.se/~demose/produkt/55555 – Min favorit Affisch!

 • Till sina:
  Klart man inte ska klaga om man inte har röstat, för man har ju haft sin chans att påverka.

  Jag tycker det är ett demokratiskt ansvar att gå och rösta. Det går att rösta blankt för att visa sitt missnöje. Tycker man ska ta tillvara på den makt man har i ett demokratiskt samhälle. Och orkar man inte lägga en blank röst kan man sitta kvar i soffan och vara tyst.

 • jeg tyckär att duä ske röste på um,bod,um praline head banana……franssen,dreei (delfinen)