Varför fastar muslimer?

Jag gjorde en snabb video. Här är det lite allmänt för jag var lite borta när jag gjorde videon haha, jag behöver sömn nu!

Läs fler inlägg

 1. Ner till stan…
 2. What a day!
 3. Frågor/svar.

Kommentarer

 • Cc

  Vad vill du jobba med i framtiden? :)

 • Jag har fått en bättre inblick! :)

 • suzan

  hahaha kolla på baba el hara…asså den serien suger

 • -

  asso ja fattar inte vad de är som får er att se upp t mohammed? eran så kallade profet, vafan asso han fick ha många fruar spelar ingen roll vilken ålder såg han en liten flicka som han ville ha så tog han henne o gjorde henne t sin fru, anser du att det här är nått bra elr? för isf är ni muslimer riktigt jävla vrickade i huvet, vilken dom flesta redan e men men..

 • Vad är det för kamera du spelar in dina videosar med?:)
  tacksam för svar!
  KRAM!
  Bästa humorbloggen!

 • MENNNNNNNNNNNNN HÅLKÄFTEEEEEEEEEEEEEEEEEEN VI VILL INTEEEEEE HÖRAAA OM DIN ”ISLAMISKAAAAAAAAAAAAAAAAAA RAMADDDDDDDDDDDDDDDN”
  OCH HÅLL DET FÖR DIG SJÄLV DU BEHÖVER INTE GÅ OCH UNDERVISA OM RAMADAN

  MVH/YOUR FRIEND

 • M

  ^^

  Läs inte bloggen då din dumfan

  facepalm

 • ”Jag är inte kaxig men…” Den var inte jätte jätte kort video XD 6 minuter!

 • Sara Farah

  Förlåt, men det förklara verkligen inte vad Ramadan är.

  Profeten Muhammad (saw)sade: ”Allah den högste har uppenbarat till mig att ni måste visa artighet och hjärtlighet för varandra, så att ingen av er skulle känna sig överlägsen den andre, och på så vis kränka denne.”

  Det handlar inte om att koranen kom ner och allt det? Inte heller att kroppen ska vila, utan det citat förklarar det mesta, ska du lära ut får du nog lära dig själv bättre först och sedan andra :) Så citat bevisar motsatte till det du sa just nu :)

 • mm

  önskar att du var min SO-lärare, hahahha!

 • Amira

  Bra info, gina! much loveee<3

 • T

  Älskar dessa spontana roliga videosarna när du pratar själv och nu vet jag lite mera om ramadan än jag visste innan ;)

 • Gina! Kan inte du kolla in min blogg? (a) Du är så himla duktig på att få någon att skratta, jag skrattar åt alla dina videos du är bäst! :D <3

 • NI SOM ÄR EMOT OSV MEN KOLLA INTE PÅ VIDEON
  ANTINGEN HÅLLER NI KÄFT ELLER RESPEKTERA
  SÅ SVÅRT ÄR DET INTE ?

  PEACE!

 • Erica

  Hej Gina, du måste nästan svara på det här.. jag måste få veta!
  Hur länge fastar du? Äter eller dricker du inget alls? Asså, ja dör om ja inte äter på mer än två dagar.. snälla berätta!!!!!!!

  Älskar din blogg och dej!

 • Erica: Man äter ju när solen går ner…. snälla, vi svälter inte oss själva =)

 • mna

  ”Hej Gina, du måste nästan svara på det här.. jag måste få veta!
  Hur länge fastar du? Äter eller dricker du inget alls? Asså, ja dör om ja inte äter på mer än två dagar.. snälla berätta!!!!!!!

  Älskar din blogg och dej!”

  Man äter när solen gått ner :P

 • en förbannad KRISTEN

  Och du är ju ett skitbra exempel på en felfri muslim? INTE. Bra människor skriver inte fucking dra åt helvete och Att profeten Mohammed var världens bästa man? Hur vet du att han var det? Och skriv inte fucking idioter, för det är faktiskt du som beter dig som en, tyvärr :)

  Visst finns det folk med andra åsikter, alla kan inte tänka som dig. Vad bra säger jag, tänk vilken sjuk värld det hade varit om alla hade samma åsikter!

  Peace

 • Hej! Fastade i två dagar men sedan idag var jag tvungen och sluta för jag höll verkligen på att kollapsa. Men det är himla bra förklaring.
  Ramadan Kareem

 • ida

  Bra att du förklarade det :D haha, men jag undrar, om man har en sjukdom där man måste äta exempelvis. Fastän man är muslim. Alltså min pappa exempelvis, han måste äta vissa speciella tider under dygnet, för hans mediciner. Skiter man då i fastan och gör allt de där andra (vara god människa osv) är det okej att strunta i fastan då?

 • Sara Jonsson

  Till förbannad muslim.
  Jag är själv muslim, men jag måste säga herregud vad jag skäms! Om du verkligen vill försvara din religion och din dyrbara profet får du för tusan tänka på hur du uttrycker dig! Det är såna som du som får andra att backa och tycka att Islam är en läskig religion.
  Visst, man blir sur när andra säger något som man ogillar, men så är det. Alla tycker inte likadant och som en troende muslim måste du tåla det och försöka hantera det med tolerans!
  För det enda som behövs är tolerans för att vi människor ska kunna bo med varandra på denna planet som Gud har gett oss som en gåva.
  Peace.

 • till ida

  Ja det är helt okej att han inte fastar eftersom han måste ta mediciner och har en sjukdom så kan han äta. Han är en bra person iaf säkert å ingen kan rå att de hände honom :)

  Och ni som klagar å svär om Profeten Muhammed å videosarna, vem har bett er att läsa lr kolla om ni inte är intresserade? INGEN, så KOLLA & LÄS INTE. Det är drf det heter anaginas.blogg.se för att det är hmm få se..GINAS BLOGG, hennes blogg, hennes liv,åsikter&tankar. So surfa in på Kissies eller Paows blogg ist å läs hur mkt dom ligger med,förstorar kroppdsdelar å lever&snackar allmänt skit.

 • Sara Jonsson

  Till Gina:
  Jag tycker verligen din blogg är suverän, och att du tar upp samhällsfrågor som många berörs av, men snälla kära du, läs på ordentligt innan du uttrycker dig om just Islam. Jag vet att du är en vanlig ungdom som lär sig om sin religion lite varje dag. Och jag vet att jag inte ska klaga och att jag kan själv göra mina egna videos, men du når ut till väldigt många.
  Det är mycket viktigt att dagens unga förstår korrekt, vilket kommer underlätta i framtiden för den generationen. När man förstår varandra, skapas tolerans och kärlek emellan.

 • smr

  Du är en riktig käme du, lilltrossan! Sällan du håller på att somna-på-dig men trots det spelar in en video till dina läsare! Vilken hjälte Ana!

 • till alla

  Lyssna alla som skriver massa sk*t om vår profet (SAW) vad bryr ni er om hur religösa vi är? blir ni glada över att vi klagar på er religion? NEJ! dåså, och dessutom är islam jätte bra religion, ni som klagar läs nte bloggen då? gå o dra ngn annan stans. Alla som svurit är förbannade och det handlar inte om att man gör det hela tiden utan just när ngn skriver om ens religion, det är ju inte acceptabelt att påpeka att andras religioner är dåliga blaba när man själv nte kan ngt om sin egen religion. Alla som läser bloggen vill kanske lära sig ngt? om ni inte vill, LÄS EJ!

 • håller med i hel del. men tkr du verkar ta allt oseriöst…

 • Maria

  Fastar du ? Är du muslim ??

 • ”Får en somalisk stjärt i ansiktet”… Hahaha, fan vad jag garvade där :D

  Men jag tyckte i alla fall att det var en ganska bra förklaring av Ramadan. Förstår inte varför folk klagar?! Jag är inte muslim själv men min pojkvän är det och han hade redan förklarat ungefär samma saker för mig + att ajg själv läst på om Islam för att förstå. Men det verkar ändå finnas olika uppfattningar muslimer emellan vad Ramadan egentligen är. Frågar man en muslim säger han/hon att det är för de fattigas skull. Frågar man en annan säger han/hon att det är för ens egen skull. Frågar man en annan säger han/hon precis det du Gina förklarade. Vad beror det på? Vill muslimer inte förklara varför man fastar eller har alla olika uppfattningar eller är det så att vissa har dålig kunskap om sin egen religion?

 • Erica

  Till SARA:
  Tack för förklaringen haha :D jag tänkte väl :p jag är då ateist, men tkr det e skit coolt och intressant med andra religioner.
  Och jag respekterar att folk har sin tro.
  Det borde ni också göra som sitter och kommenterar så himla dumt till Gina..
  Om du inte respekterar andra människor, hur kan du då tro att du skall bli respekterad själv?

  Love =)

 • Esra Raof

  till OOAOAO… skitt asså om du inte ville veta om islamiska ramadan vafan kollar du ens på videon vafan kollar du på hennes blogg vafan läser du ens det hon skriver. jag säger en sak IDIOT

  älskar din blogg//Esra Raof

 • ja meeeeen ni som siteer ””" fastar ””"”"” under ramadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan hahah ni svärrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr e deeeeeeeeeeeeeet så koraneeeeeeeeeeeeeen lär er hahahah ja men de visste inte vi vad intressant de e

 • svar till förbannad muslim

  Till dig förbannad muslim–> Det är ramadan, heliga månaden. Men du måste visa tålamod , broder eller syster. Det finns många i världen som är emot islam och muslimer och kallar vår religion för det ena och det andra. Vill du visa det motsatta måste du agera som dt motsatta. Det bästa man kan göra för att visa världen hur muslimer är att agera fredligt, vänligt och utan att använda sådana ord som du använder. Och visa tålamod! Att ha tålamod under ramadan och visa dina kärlek och vänlighet till människor runt omkring oavsett om det är ateister, buddister, kristna och djur eller insekter är mycket viktigt. Hur tror du människor som inte är muslimer tolkar dina svordomar och din ilska, inte bra.
  Varje gång du får höra nåt du inte tycker om , tänk då hur vår kära profet skulle göra det. Tror du han skulle svara som du gjorde. Det tror inte jag. Du skall agera så som du vill att personer ska se dig. Vi människor gör mycket generalisierngar. Om du är muslim och invandrare och skriver så som du skriver så finns det många som ser dig som enskild person representera hela islamiska befolkningen , alla muslimer. Du ska representera din religion på ett bra sätt så att folk kan få en bra bild av islam. Terrorsiter, självmordsbombare är de som gjort att vi ses som dåliga människor , därför är det vi människor, vår generation, ungdomar måste agera, bete sig och visa hur en fredlig bra muslim skall vara.

  Så snälla innan du skriver något eller i din vardag skall säga något till någon, tänk på hur profeten skulle svara och tänk på att inte förstärka den bild som media, sverige och hela världen har mot oss. För ditt agerande, ditt yttrande påverkar mig och och andra muslimer i Sverige och världen som vill leva ett fredligt och vänskapligt liv.

  Peace!

 • PEACE

  Det är ramadan gott folk! Svara era medmänniskor på ett vänligt sätt. Snälla ert agerande påverkar alla invandrare, utlänningar, generationer osv.

 • PEACE

  Det är yttrandefrihet i Sverige, de som klagar låt dem göra det. Det viktigaste är att inte sjunka på samma nivå och att inte svara alls ellr svara vänligt

 • PEACE

  Precis som Gina säger.

  Inga svordomar under ramadan eller egentligen överhuvudtaget!

  Islam handlar inte om att få pengar unde sista dagen eller maten. Det viktigaste är hur du har blviit som människa!

  så förbannad muslim det du skriver är inte bättre änd e som folk som är emot islam skriver. Du är ungefär på samma nivå som dem.

 • fel

  När man har mens FÅR man inte fasta, för när du fastar måste du be, o ber du inte e din fasta ingen fasta, de som o inte ge en åsna mat o säga oj kolla den fastar, så d handlar inte om att inte behöva fasta, d haram……för när kvinnan blöder e hon smutsig hahaha tyvär men de e vi

 • PEACE

  Hej

  Vem säger att man måste be när man fastar och inte be annars?

  Bönen e e gentligen ganska självklar i islam, så det står ingestans att man måste be när man fastar

 • stina

  du är bäst angin på många olika sett walla,bäst

 • Hahahahaha!
  Det här kallar man för förklaring :D
  Bra jobbat Gina !

 • Haha, ojoj. Försöker föreställa mig själv fastandes. Skulle vara så fruktansvärt arg, eftersom att jag blir det när jag är hungrig.
  Skulle dock behöva fasta någon gång, bara för att det låter väldigt bra.
  Hare gött! :D

 • Sarah

  Jag fastar just nu, känner knappt om jag är mätt eller törstig längre. Känner mig som en robot:) Men jag förstår inte hur man som muslim kan skriva massa svordomar här. Ni behöver inte hålla med henne men ni kan väl skriva det på ett bra sätt?

 • Lina

  Hej.
  Vad är det med er som pratar skit om islam?
  Profeten (Gud välsigna honom) var tvärtom den mest omtänksamma mannen, han älskade alla barn.
  Och vet vissa av er kristna som tydligen ogillar vår profet och religion att Jesus också är en profet? I koranen står det om Jesus också.
  Han var också en jättebra människa.
  Det finns många profeter genom tiderna. Sändebud, med andra ord.
  Men Mohammed (Gud välsigna honom) är den sista.
  Jag hoppas att ni systrar/bröder som sa elaka saker om islam verkligen känner ånger. Annars kommer Gud inte välsigna er.
  Jag själv som muslim tycker att islam är den rätta religionen att följa.
  Det är även för att det står i den heliga koranen ,som aldrig någonsin ändrats ett enda ord från den (till skillnad från bibeln som tyvärr skrivits om), att islam är den rätta religionen att följa.
  De som förnekar islam och Gud vår skapare kommer få ångra det förr eller senare. Men då är det inget som kan hjälpa.
  Det går aldrig att ta tillbaka något redan sagt.
  Att förneka Gud är ett stort misstag vilket står i koranen.
  Men, man väljer sina egna vägar. Gud har satt en rätt och en fel väg, och det är upp till er systrar och bröder att välja.
  I koranen står även att vi muslimer ska försöka att sända ut det här till er som kanske inte vet. Islam innebär också att vara en riktigt bra människa, därför förstår jag inte hur vissa kan uttrycka sig att ”muslimer är korkade”. Och du som sa ”förstår inte varför ni ser upp till mohamed”, han var Guds sändebud. Han sade att man ska älska alla barn, och han gav så mycket tid åt barn själv. Han den första som kom med det att Gud finns på en tid i arabvärlden då man tillbad statyer som man byggt själv, och tillbad vissa kungar. Han befriade slavar, och kämpade allt för att folk ska må bra, inte slava och förstå att det är fel att misshandla. Han var en hjälte.
  Jag hoppas att ni förstår det. Det är mitt ansvar att skriva den här långa kommentaren i hopp om att vissa ska förstå.
  Och en sak till, att en muslim inte är bra eller är ”korkad” betyder det inte att alla är det! Eftersom det finns många bra muslimer där ute som du inte känner, till den som kommenterade innan.
  Ordet muslim betyder att tro på Gud.
  Bara att tro på Gud är en jätte bra sak.
  Har sett många svenskar som blivit muslimer, vissa har börjat be, andra har bara blivit muslimer och lär sig om islam, andra täcker även sig själva. Jag blir riktigt glad.

  Jag är ingen extremist, dvs en muslim som går för lång med islam.
  Men jag kämpar med att försöka lära mig läsa koranen, och jag är riktigt nöjd att jag föddes som muslim. Jag har heller inte slöja på huvudet, men jag klär mig inte för öppet.

  Vill gärna att ni andra som ser den här kommentaren gärna svarar eller säger vad ni tycker.

  Må Gud få er att förstå.
  Lina.

 • Lina

  Oj det blev en lång kommentar men jag kunde inte sluta skriva ;) Blev bara så arg…
  Hoppas iallafall att nån görstår eller håller med.
  Puss på er alla.

 • bajb

  jag förstår inte varför du drar in islam i allt detta? bara för att du är det och försöker göra så att de andra oxå blir det….lol

 • Hej!=)

  Jag har bara en fråga, ni fastar väl inte 24/7? För alltså, om ni inte ens frå dricka vatten, hur överlever ni då? Alltså seriöst. Om det håller på i en månad. En människa kan inte överleva längre än två veckor utan vatten.

  Eller är muslimer nån sorts supermänniska?D:

 • a

  hur fastar svenska??!? du sa att dom fastade på sitt sätt? hmm -.^

 • josefin

  umm i min skola läste vi om shia och sunna. Och är du shia eller sunna?

 • n

  nej muslimer är inga supermänniskor. när muslimer fastar äter dom inte mat eller dricker vatten från soluppgången till solnedgången (dom lever inte utan mat i 30 dar). när solen går ner samlas familjen och bryter fastan.

 • light

  till Jennü

  du får äta och dricka när solen har gått ner …

 • George

  Tänk om Ramadan var på sommaren — tror ej många skulle klara av för solen går aldrig ner !!

 • George

  och du sa du skulle göra denna video i sister Khadije style !

 • anna

  Vart är alla 57 kommentarer, dom som var innan?????

 • Helin

  Jag hatar bab el hara!!
  typ alla i släkten tycker om den förutom mej!

 • jennu:
  det är itne så att muslimer inte äter alls på hela månader man har ju en tid innan solen går upp man kan äta o sen innnan solen går ner något sånt, då kan man äta va man vill,

 • Iranier

  Jag känner många muslimer från olika delar av världen som fastar .
  1-sjukskriver de sig en hel månad.
  2-tar sömntabletter för att kunna sova på dagarna och inte känna av hungern.
  3-Äter järnet efter solnedgången så att de går alltid upp i vikt efter ramadan månaden.

  så alla de saker som du har nämnt finns med.
  inte ljuga,känna medlidande,vara bra människa.

 • sadjad

  Hej och Ramadan Karim/Mubarek!!

  Tycker du gör ett jätte bra jobb och fortsätt så!! Själv så är jag musse(muslim) och tittar på bab al hara hahaha. Keep the good work!!

 • Jazzi

  Till ljushuvudet som sa ”tänk om det skulle vara på sommaren, ingen skulle orka..” vet du inte att det är augusti? Och det är ramadan? Dvs det är sommar! Det är jobbigt men inget man inte överlever.

  - Att sjukskriva sig är onödigt och man KAN INTE sjukskriva sig en månad utan läkarintyg.
  - Att sova igenom fastan vet jag inte om det är en accepterad fasta (det är upp till gud)
  - NÄSTAN alla går upp i vikt då det är som bantning, dvs kroppen tror att den inte får mat på länge så när man väl äter plockar den upp varenda liten fettpartikel och efter ramadan har de flesta gått upp 2-4 kilo.

 • tawfiq

  Hallå! Jag är en 19 årig muslim kille . Jag fastar och jag känner inte alls att blir hungrig törstig eller trött under dagen .tror ni inte på mig så varsågod och testa bara en dag då inser ni verkligheten . Alla muslimer måste fasta oavsett var dom befinner sig . Gud är jätte snäll och kommer säkert att hjälpa dom .
  fastar du då är du verkligen mästare! Vädjar att alla ni som bor i Sverige fastar hela Ramazan månaden ¨¨ Mina bröder och systrard , Det är lätt lovar jag .

 • Skåneflicka

  TACK TILL TUSEN GINA, för att du givit mig större förståelse för islam. TACK TILL TUSEN! men jag undrar precis som ”josefin” ovan, vilken ”slags” muslim du är och vad som är skillnaden? :)

 • jagvetinte

  ”George
  14 augusti 2010 @ 17:51

  Tänk om Ramadan var på sommaren — tror ej många skulle klara av för solen går aldrig ner !! ”

  Ville bara svara lite snabbt här, du kanske inte visste det, George men Ramadan är inte under samma tid varje år utan blir tidigare och tidigare, så om något år kommer Ramadan var mitt under sommaren.

 • maria

  åh inlägget jag skrev försvann…….. aja, min poäng va iaf att du hjälper till att minska segrering i samhället, särskilt bland ungdsomar som känner till dig men också genom att det sprids från våra tankar vidare. du förklararde bra så man förstår bättre, awesome video hoppas du fått lite sömn nu! =)

 • Daniella

  RAMADAN KARIM!

  Det här gjorde du verkligen suuuper jääätte bra :D Det är sant, alla tror att det bara handlar om maten NEJ det handlar om så mycket annat.

  Jag tycker att du fick med allting :) jag kan inte hitta någonting som du glömt.

  Önskar dig en välsignad ramadan syster Tack för en fantastisk blogg, den är BÄST! SALAM ALIKOM KRAM :D <3

 • är det inte väldigt konstigt att ramadan ska få en att förstå vad som är viktigt i livet men slutar med att man får ”cash, kläder och festar”. väldigt motsägelsefullt tycker jag.

 • du gör sånt bra jobb, innan jag började läsa din blogg så hade jag så mycket fördommar. har fått en ny blick på muslimer nu :)

 • Säger du ”om du har demens” eller ”om du har mens”, haha ? :D

 • arberesha

  FRÅGA:

  Men jag har för mej att Ramadan var augusti/september förra året. O du sa att den förflyttas 9 månader hela tiden… då borde ju ramadan varit i typ maj/juni?! :O

 • Läs

  Hur vet ni att mohammed sa si och så, det är bara historier för ingen vet egentligen vad han sa, ingen var där då. Sagorna har säkert gjorts om 100000 gånger genom tiderna. Det är som att leka ”viksaleken”, det som sägs från början är en helt annan sak i slutet. Dessutom är människor så lättlurade, det behövs bara en bra talare för att få folk att tro på vad som hälst. T.ex. kolla vad hitler fick människor att tro, och se sedan hur det gick.

 • amira

  jag e somal och min mamma kan nte sluta kollla på babbelhara o ingen i familjen förstår och min mammma dör av garv

 • Zozo

  Jag tycker du har en jätte bra blogg som är väldigt omtyckt av många. När du skämtar är du jätte rolig och kan din grej, men du borde tänka på att du måste vara seriös ibland. Islam är en religion. Många människor dör för sin religion och därför tycker jag du ska se det som en känslig punkt för många kan ta illa upp när du berättar om Islam och drar några skämt i det hela.

  Peace!

 • a

  tack, äntligen fattar jag vad det är ^^

 • a

  till Läs: alla religioner har som centerpunkt att man ska handla som en god och bra människa, fint att du jämför det med hitler.
  jag är själv inte troende, men tycker att man borde respektera folks åsikter och vad olika folk tror på. Visst, jag förstår inte alla delar i muslimsk tro, och jag kanske inte håller med om allt, men jag respekterar folks åsikter och om folk tror på någonting som får dom att vilja hjälpa andra, bli en bättre medmänniska och växa som människa så är det väl bara bra..?

 • Men får man inte ens dricka vatten under dagen, utan bara när solen gått ner? :O

 • Nathalia

  Hej!:D

  bra blogg! men fåna dig inte när du pratar om islam.. det gör så att man inte ser det som något respekt fullt. Jag vet att du gör det, men jag menar folk som kollar på videon.. dom får en annan bild av islam :(

  puss

 • Bra att du tog upp det och känner att jag förstår. Lärarna i skolan verkar ju inte ha någon koll ;)