Hur lär man sig spela?

Hallå alla fina in the sweden! Idag mår jag mycket bättre än igår, så wiho! Vad roligt att ni gillade låten jag skrivit, jag älskar att komma på egna låtar och spela på mitt fina piano. Många undrade vart jag lärt mig att spela. Alltså jag kan egentligen inte riktigt spela så, jag är i princip självlärd och typ prövar mig fram. Jag har alltid velat spela piano, så en dag bestämde jag mig att jag skulle lära mig, så jag satte mig och tränade.. Det är inte så svårt. Men jag kan INGET om noter eller spela en låt och så, jag sjunger och ser vad som passar. Pröva ni också det är inte så krångligt!

Nu sitter jag hur som helst på jobbet och ska jobbade vidare.  Snart ska jag ha en intervju med Dagbladet om mina videos och allt sånt. Kul kul. Jag ska nog lägga upp en till låt ikväll om jag orkar, så hoppas att ni gillar den lika mycket. Det kommer att bli mycket musik här, för det är något jag håller grymt nära mitt lilla svarta sten hjärta!

Läs fler inlägg

 1. Hur kan man hoppa av skolan?
 2. Fippan – Hur man blir populär politiker
 3. Man är ju på topp.

Kommentarer

 • Alltså, för de som är yngre kan man ju börja i den kommunala musikskolan. Man måste inte gå i musikklass för att ha rätt till att gå där. Man anmäler sig bara, även om man går i en ”vanlig” klass. Men det är inte gratis, man får betala terminsavgift på det. Dessutom måste man välja om man vill låna ett instrument därifrån eller om man vill köpa eget.

  Är man äldre kan man ju gå kurser hos Studieförbundet (eller vad det heter), men det är ganska dyrt. Dels måste man betala kursavgiften, dels måste man köpa eget instrument.

  Om man vill lära sig hemma kan man ju köpa egna böcker eller så kan man ju låna från biblioteket. Det finns ju massor av böcker. Böcker för nybörjare så man får lära sig grunderna och sen man man ju stegvis avancera :)

 • hey hey hey! :)

  vill tacka för en bra och grymt rolig blogg! upptäckte den först häromdan..var på skitdåligt humör då, men när jag började kolla dina videos så satt jag till slut o gapskrattade för mig själv…helt underbart!

  du har inga tips på roliga (o helst rätt billiga, haha) grejer man kan göra i sundsvall nu i augusti? ska dit o hälsa på min pojkvän o han har inte så bra fantasi :P

  ha det gött!
  //aggie :)

 • coolt att du lärt dej spela så bra på egenhand.
  ha det bra :D

 • Jag är också självlärd Gina och nu när jag går på musikgymnasiet och börjat med teori har det blivit mycket roligare. Med noter kan man spela sånt som tidigare var för svårt att memorera eller spela efter gehör, som jag antar att du gör eftersom du inte kan noter. Jag tycker du ska lära dig noter. Det är ett jättelätt, väldigt logiskt system.

  MVH,

  Tobias

 • ottilia

  Hej Gina! Jo, jag undrar en sak. Om du inte hade fötts och vuxit upp i ett islamisk hem och med en islamisk tro, utan kanske till en kristen tro eller en ateistisk uppfostran eller någon annna tro, hade du då fortfarande valt islam?

 • hejhej!

  hej gina! jag undrar vrf du alldrig gör vanliga videor när du berättar om saker, kan du inte göra det?!!!! och du sa att du skulle göra många khadidje, bettan och fippan videor och du har bara gjort typ 3 av varje!!!

 • TJA TJA

  har du ej blogg nada?????????????????????? så söött du e nada