Gamla skoltider!

Lyx er som går i skolan just nu, åh vad nice ni måste ha det! Jag skojar inte, jag får ångest när jag tänker på att jag fyller 20 år i december och att jag inte går i högstadiet/gymnasiet längre. Jag längtar lite tillbaka till de tiderna man gick i sin klass som man hatade men ändå älskade och hur jag och Nada pratade på arabiska under lektionerna utan att någon fattade något! Vi brukade prata om hur mycket vi hatade vår lärare, hur vi fått grov diareé i helgen och hur vissa i klassens andedräkter stank som rutten apröv.  Det är jag och Nada det, onödigheternas drottningar. Ni som nu går i gymnasiet/högstadiet,  ta vara på er skoltid. Efter gymnasiet blir du deprimerad, inget speciellt att se fram emot haha. I skolan kan du ha roligt, luffa på rasterna, smöra till lärarna du egentligen hoppas ska ruttna i ett fängelse i Agraba…Fett nice alltså.

Jag saknar Nada fett mycket nu,även om jag skäms över att säga det. Jag och Nada har inte den där gulliga relationen där vi säger att vi tycker om varandra. Vi är inte så känslomässiga av oss. Jag kan ju knappast säga ”jag älskar dig” till henne, då hade vi båda kollat snett på varandra,haft en pinsamt tystnad och kallat varandra töntar och lebb typ.. Men nu sa jag det i alla fall, Nada, jag saknar dig jätte mycket…Gud vad pinsamt..jag tar tillbaka det…hejdå.

My best friend, me and my best sister in the hood.

Läs fler inlägg

 1. Tillbaka från stan..
 2. Tjalla aldrig!
 3. Vad är syftet?

Kommentarer

 • du har nog rätt men jag vill ju också börja skolan så sent som i Sverige! det här min tredje vecka i skolan efter sommarlovet :P

 • Mmm, jag går i sjuan nu och jag saknar sexan som fannnnnn! Ni som går i sexan, ta vara på er tid säger jag baraxD

 • Jag går i nian i år och är jävligt nervös för att börja i gymnasiet.. Fast jag vill plugga vidare efter, men jag vill inte sluta högstadiet än ;P
  Hur var det när du fick sluta högstadiet för att börja gymnasiet?

 • Hahaha, kul samtalsämnen på arabiska :P :D Men Gina, börjar du få åldersnoja eller vad är det? :P :) Själv är jag 25 och arbetslös. De som sitter på högstadiet eller gymnasiet kan hålla käften, de vet inte hur bra de har det :D

 • Halloj igen! känner mig ganska töntig som skriver detta men iallafall. jag såg dig på tåget till Stockholm i söndags och vågade inte riktigt gå fram och fråga efter ett foto :)
  Hade dessutom varit tvungen att välta alla som stod i kö bakom mig för att komma farm till dig.
  Men om du såg en tjej med stort afrohår så va det förmodligen jag.. :D

  Kram på dig
  <3

 • Hahah fett söt gina :D Enda ångesten jag har när det kommer till skola är att behöva ta sig upp tidigt på morgonen.. Är absoluut ingen morgonmänniska! Haha men de får ja väl stå ut med ett tag till ;) <3

 • Man kan ju alltid fortsätta plugga.. ;)

 • Jag går i sexan det är väl okej haha :)

 • Tilde

  Va vacker du är! vacker, vacker!

 • Ana Gina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Meer VIDEOR!

  DU ÄR BÄÄÄÄST!!

 • Antingen älskar du henne, eller så är du ironisk. Tänk på att ironi går fram jävligt dåligt i skrift. Men du klarade det med nöd och näppe. Skickligt!

 • sfi-läraren Anna

  Hm – du talar arabiska så ingen ska förstå och klagar sen för att du inte blir betraktad som riktig svensk?
  När invandrare och deras barn som alltså är svenskar väljer att tala sitt hemspråk bland svenskar är det gravt ohyfsat och dålig stil och är en av orsakerna till att svenskar t ex flyttar från invandrartäta områden t ex – av någon anledning tycker de kanske inte att det är så kul att veta att grannarna i hissen eller i tvättstugan talar om att ”de stinker apröv” utan att de själva kan förstå det. Det är så enkelt och har inget med rasism att göra. Ansvaret ligger OCKSÅ på att den som talar ett annat språk hemma faktiskt talar det språk som alla förstår när de är ute – annars har svenskarna hur rätt som helst att bli både förbannade och inte vilja anställa dessa personer t ex., eller att inte vilja bo i ett område där alla talar ett språk de inte förstår ”över deras huvuden”.

 • Jag har alltid undrat om det är så att SFI lärarna är rasister. Nu fick jag det bekräftat IGEN! :O

 • Ja just, ironi går inte fram i text. :P

 • Sara H

  Hahahahah jag och min bästa kompis är likadana när det gäller o säga saknar dig och älskar dig eller vänta… Jag e så hon är däremot raka motsattsseeen haha

 • Kimberly

  Jag har precis börjat i 8an i en helt ny skola..
  Känns helt hemskt eftersom jag får betyg och grejer. Haha
  Saknar 7an som faaan.
  Ni som går i 7an, ta vara på den tiden !!

 • sfi-läraren Anna

  Inte det minsta! Om du tycker att det är rasism att anse att invandrare har rätt att bete sig som skit mot svenskar (vilket det faktiskt är att tala ett språk som svenskarna inte förstår över deras huvuden) så vet du inte vad rasism handlar om. Jag blir förbannad när en svensk sitter med fötterna på sätet och skitar ner där jag ska sitta, för det är oartigt. Jag blir lika sur om en invandrare gör något som är oartigt – detta är att anse att vi är människor och vi alla har ett ansvar för hur vi beter oss – inte bara svenskar.

 • hahaha ni är pricis som mig och min kompis vi säger inte jag älskar dig vi kramar inte varndra men ändå jag och hon har varit bästa vänner i 7 år vi är som syskon blir vi osamsa blir vi vänner på några minuter vi är fett barnsliga vi slår varnadra vi kallar varnadra tönt damp barn men ändå blir vi inte arga på varnadra för att vi vet att vi skojar

 • smr

  Hahahhahahahha! Doooog när du drog det där med lebb. Hahaha! Önskar dock att du kunde säga något liknande till mig… Du och jag har ju varit vänner nästan lika länge som du och ananada… :(

 • Nada

  Neej nu irriterade ”SFI-läraren” mig något otroligt. Att människor använder sitt hemspråk när de tvättar behöver inte innebära att de snackar illa om dig eller någon annan, det är bara enklast för dessa personer att kommunicera med varandra på ett språk de båda behärskar.

  Sedan att du väljer att inkludera jobb och eventuell anställning i diskussionen är för mig helt absurt, givetvis ska man på en arbetsplats tala det språk som alla förstår, det krävs inte en nobelpristagare för att begripa det, att man sedan som i vårt fall väljer att prata arabiska på lektionstid när man exempelvis vill berätta något personligt för varandra tycker jag är helt OK. Du kan ju knappast säg att du aldrig viskat något till din kompis om någon eller att du aldrig talat bakom någons rygg. På vilket sätt är detta annorlunda?

  Jag tycker personligen att det bara ligger skit i det du säger. Det är bara en ursäkt att kunna uttrycka dig som du egentligen vill. Att du dessutom väljer att dra alla över en kam, då syftar jag på ditt uttalande om jobb, är otroligt pinsamt för din del. Man skulle ju kunna tro att lärare skulle vara smarta människor, men, men.

 • sfi-läraren Anna

  Nada- inlägget beskrev ju just en situation där ni använde ert språk för att stänga ute och snacka skit om andra. Sedan tycker jag också att just detta var en ungdomsstreck och inte allvarligare än så – nu när jag är vuxen har jag själv slutat att ”viska” i närheten av andra, för det mesta.
  Givetvis ska man tala det språk som alla förstår säger du – MEN det är ju inte så! T om sfi-lärare från andra länder kan bilda en klubb där de sitter i fikasoffan och skrattar på sitt hemspråk – surprise, de som inte förstår detta tycker att det är mindre trevligt! Jag tycker också att man borde förstå det – men surprise för dig? – invandrare kan vara precis lika korkade och ohýfsade som svenskar, att tro något annat är att vara rasist. Och precis som jag ideligen bearbetar de korkade svenskar som jag ibland möter och deras åsikter om hur ”invandrarrna är”, precis på samma sätt kan det vara intressant att här, där många med invandrarbakgrund, som det heter, läser att visa på att det inte ALLTID bara är de infödda svenskarna ”som alltid har fel och alltid är de dumma” och invandrarna är alltid offer och så trevliga så!
  Jag vet inte vad du syftar på när du skriver att ”uttrycka vad jag egentligen vill” men det är ganska kränkande, oavsett om jag är smart eller inte. Vad menar du, att jag ska tycka att enbart svenskar beter sig illa och att invandrare aldrig någonsin gör det, oavsett om det beror på obetänksamhet eller att vilja stänga ute med flit? (De som inte kan tala svenska än räknar jag givetvis inte in här.) Jag själv har några erfarenheter av invandrare som haft som ”hämndaktion” mot svenskar att tala sitt eget språk över huvudet på dem, och det kan också vara ett problem för elever som inte kommer från Irak : ) när de som kan tala svenska hyggligt ändå inte gör en ansats till att ta med dem i samtalet på raster t ex. De flesta av mina elever beter sig dock inte så. Om mina kurdiska och persiska vänner och den arabiske man som jag har en fling med skulle höra att jag blev anklagad för att vara rasist skulle de..le, alternativt bli en aning förbannade tror jag.

  Men ok, eftersom jag uttryckte kritik mot ett beteende så är jag JÄTTEDUM! Jag inser att jag hade fel. Egentligen är det ju samma sak som att jag brukar spotta på alla män jag möter. Tänk, då blir en del lite sura och klagar på mig! JAG VISSTE DET!!! skriker jag till dem då. Ni män är DJUR och TALIBANER och KVINNOHATARE hela bunten! Sedan går jag och anmäler dem till närmaste diskrimineringsombudsman! Fy fan alltså att jag inte ska tillåtas spotta på dem utan att bli KRITISERAD för det!!!

 • sfi-läraren Anna

  Och anledningen till att jag tycker att det som jag skrev är intressant att ta upp frågan här, är för att jag tror att detta kan leda till mindre ”rasism” som väl ändå är vardagsordet för den slags fientlighet som invandrare tyvärr ofta möter. De korkade riktiga rasisterna är det kanske svårt att komma åt, men om invandrarna i lite högre utsträckning (ii en del fall) ser sitt eget ansvar så slipper de kanske irritation från dem som inte är rasister alls, utan bara vill förstå ”vad det pratas om”.

 • ...

  varför håller du ett helt föredrag om rasister på anaginas bloggkommentarer?!?

 • sfi-läraren Anna

  Därför att jag blev beskylld för att vara rasist just i en bloggkommentar ovan vilket kändes väldigt orättvist, för att det är ett intressant ämne, i alla fall för mig som är sfi-lärare och som jag därför funderar mycket på, samt till sist för att anaginas inlägg ofta handlar just om fördomar och ”rasism” från båda sidor.

 • -.-

  skriv en insändare istället …

 • sfi-läraren Anna

  Varför då? För att jag har ”fel åsikt” enligt dig? Men det var ju här diskussionen uppstod. För övrigt skriver jag mest på min egen blogg men eftersom den nästan bara läses av svensksvenskar så handlar det jag skriver där om att öka förståelsen för att invandrare kanske inte alltid kan tala svenska så bra till exempel.
  Här är det många invandrare eller unga med invandrarbakgrund som läser, så det är ett alldeles ypperligt tillfälle att skriva vad jag skrev här. I synnerhet som bloggens tema till stor del handlar om fördomar och motsättningar och Gina själv bjuder in till diskussion t ex om burkor. Och jag kan ha fel, men jag tror faktiskt att hon tillåter att personer som inte tycker exakt samma sak som hon själv också har rätt att uttrycka sin åsikt då.

 • -.-

  jag bara menade för ditt eget bästa, om du vill nå ut till många kanske en insändare passar bättre? du verkar ju lägga ner mycket tid på att få ner dina tankar här på kommentarerna.

 • Sara

  Men du går ju i universitet :D Är inte det sammasak? :P Vad läser du nu igen? :)

 • sfi-läraren Anna

  Jo iofs. Fast jag är inte alltid lika mångordig, bara när jag blir beskylld för att vara rasist… Fast det var ju för att få en reaktion som jag formulerade min kommentar som jag gjorde från början för att jag visste att många invandrarungdomar skulle läsa, och det fick jag! Tack och ha en trevlig kväll!

 • elin

  hur vet du att många invandrare läste det?

 • mehdi

  aint nothing but a gangsta party