De snackar skit!

När jag satt i bussen idag kunde jag inte undgå att skratta åt all den propaganda våra politiker spottar ut hela tiden. Jag såg en massa bilder med fejkade leénden som säger ”jag kan inte vänta att ge ungdomarna jobb” eller ”det ska löna sig att jobba” … Människor som lovar och lovar men i slutändan inte gör sån stor skillnad som de lovat att göra. Vet ni vad jag saknar hos våra politiker? Jag saknar någon som bara kan stå för allt skit som händer i samhället, någon som vågar att erkänna att de gjort fel, någon som vågar ta upp riktiga problem och någon som inte skyller ifrån sig.

Samtidigt ligger inte problemet bara hos dem.  Vi vill att de ska vara som oss ”vanliga” , men samtidigt sätter vi de på höga pedistaler som gör att de inte får göra mänskliga misstag. Vi kräver massor av saker och tror att allt kommer att lösa sig så enkelt. Vi är naiva. Vi fattar inte hur svårt det är för våra politiker att hitta olika lösningar för det här landet, och att allt har sina konsekvenser.  Våra politiker snackar mycket strunt, men vi bidrar till det. Så ser jag på saken i alla fall, vad tycker ni?

Jag och hårmästaren Bobby.

Läs fler inlägg

 1. Skit i deras åsikter!
 2. Tänk om de ljuger?
 3. Vad hände med de tysta minuterna?

Kommentarer

 • : D

  Jag kan faktiskt hålla med. Vi kan också ta exemplet I USA med Barack Obama, där människor trodde allt skulle lösa sig så fort han blev vald. Han blev lite som ”the salvation to all of our problems” men så fort det visade sig att han faktiskt inte KAN leva upp till alla krav och förväntningar så blev det som om det vore hans fel. Eller att han beskylls som om det är hans fel att vissa förslag inte godkänns av senaten.
  Känns som att det är lite liknande här också.
  En annan sak jag kan störa mig på, förutom alla de där små söta löftena, är att de inte bara står för sina åsikter, med deras goda egenskaper och brister. Utan i alla debatter etc känns det som att de enda de gör är att hacka på varandra. Känns inte så respektfullt, tkr att det är lite irriterande >_<'' det är så mycket med att få det andra partiet att framstå som dåliga istället för att låta så trovärdig som möjligt.
  Hm det låter kanske lite långsökt, men men <: )

 • Alltså ja, det är ju svårt, ingen kan ändra allt över en natt. Men samtidigt är många politiker rätt dåliga och håller inte vad de lovar. Man ska inte lyssna på nåt de säger nu, med mindre än en månad till valet, haha. Nu vill de bara ha ens röst och säger vad som helst.

 • Håller med. Alltså, det är ju politikerna som går ut med sina vallöften och det är dem som ska se till att deras löften uppfylls. Det är dem som ska se till att program genomförs och det är dem som ska se till att lagar stadgas och så vidare. Men det är VI som bor i samhället. Utan oss, inget samhälle. VI bidrar till saker hur de är. Det är inte alltid som politikerna har ett finger med i spelet, och vill VI ha en skillnad får vi faktiskt ibland se till att sköta det själva. Man kan inte bara lyssna och lita på att politikerna ska göra allt för oss. De är inte våra jävla daddor. Vi kan inte sitta på våra feta arslen och inte göra ett skit. De som tror det är ju bara dumma. Visst, det är dumt som fan att politikerna lovar en massa saker bara för att man ska rösta på dem och sen gör de inte vad de har lovat. Det är väldigt fel och de tappar förtroendet. Men man kan inte bara skylla på dem, för allt de lovar fungerar inte sen i framtiden och i samhället. Många företag, kommuner och privatpersoner får hitta lösningar själva också.

 • Jag tycker de snarare är väldigt ovilliga att kompromissa över blockgränserna. Det känns som det har skapat en gräns i mitten och de kan verkligen inte tänka sig att gå över den där osynliga gränsen.

 • Jag håller helt med dig. Som politiker (förvisso på deltid) så tycker jag det är en balansgång mellan piedestal och ”vanligt folk”. Gör man något dumt så hålls man till en högre standard. Och samtidigt måste man försöka förmedla en känsla då val knappast vinns av ren fakta. Väljare måste också ta sig tid och lära sig hur processerna går för att göra olika saker. Det är jättesvårt att säga vad man ska göra när personen man pratar med tar det som ett löfte och sedan förväntar sig att det går att lösa direkt. Vårt samhälle är en ganska seg apparat i mångt och mycket. Dessutom är det en hel del frågor som lämpas över till samhället som föräldrar och vi som medmänniskor borde ta ansvar för istället för att hänskjuta åt politiker. Detta samtidigt som jag tycker att väljare måste se tydligare vad som faktiskt hänt. Det har ju hänt en massa sedan 2006 t ex.

 • Gina, seriöst alla väntar fan på att du ska bli politiker! Go for it, du skulle äga skiten ur alla.

  Du kommer bli något stört i framtiden Ingshallah!

 • Jag håller med dig och det mesta sagt i föregående kommentarer. Det vore riktigt kul att ha en diskussion med dig, jag ska börja plugga statsvetenskap nu i september och tycker att du har grymma åsikter! Fortsätt att förmedla dem :) Kram!

 • Lis

  Jag förstår din poäng men oftast är det ju inte de nuvarande politikerna som bär skulden för hur samhället ser ut idag – utan de nuvarande politikerna är de som vill förändra vad tidigare politiker och människor har förstört. Och är det inte mer intressant HUR ngn vill förändra framtiden än ngn som står och ursäktar sig för vad som gått fel förut? (spec då eftersom denna ngn inte ens bär skulden). Självfallet är det annorlunda om en politiker (Lex Salin) personligen gjort ngt omoraliskt eller fel.

 • jep…
  Gina…. och vad kan du göra mot det?

  vi som Ungdomar?….

  jag är ny här i Sverige.. men jag förstog vad du ville mena.. =)….

 • … ???

  Puss och kram till dig…
  älskar all vad du gör =)…

 • G

  Jag kan inte göra annat än att hålla med, du har helt rätt.

 • maria

  kloka ord. håller helt med dig. apropå ingenting, utifall du någon gång känner att du itne pallar allt eller bara får höra negativa saker, tänk på att det finns tusen människor som uppskattar att du är den du är!

 • Hamad

  HAHAH Bobby, kolla hans läppar. oouuff om du var min son så skulle jag visa dig ”axxr zaman”

 • Första politikerparet har svarat på din fråga nu, Gina. Gudrun Schyman och Maria Abrahamsson om segregationen, kolla in här: http://youtu.be/f9U5mOcYuoU

 • mehdi

  undrar vem som har mest smink du eller bobby?