Bettan – ”Burkor”

Läs fler inlägg

 1. Bettan – ”Yttrandefrihet”
 2. Bettan – ”Love and Lost”
 3. Bettan sjunger för katterna

Kommentarer

 • Hannah

  Ana GIna, du är så jävla skön!

 • Anaaaa giiinaaa du MÅSTE SVARA PÅ DEN HÄR KOMMENTAREN ! Jag bara måste ha de där svarta kilklackarna som du bloggade om för några dagar sedan och du har skrivit att de kostar 200 kr på Eurosko, men i butik kostar dom typ en miljon… 699:-, har du skrivit fel eller vad har ni gått på för SUPERREA ??

  Desperattjej91 !!!!!!!!!!!!!!

  Jag älskar dina videos förresten och jag kan alla repliker helt utantill när khadidje besöker svennemorsan, så jävla bra ! Jag går runt och är svennemorsan typ dygnet runt nuförtiden.

  Ha det bra !

 • Hahaha vilka argument Bettan kommer med då xD haha ” ah ja vill ju inte dem dom, där passar en burka in” hahahah xD

 • HA MERRRR VIDEo där KHADIDJE ÄR MED PLZZZZZZ !

  ÄLSKAR DINA KHAIDJE VIDEO ! ♥♥♥

 • palestina tjejen ;D

  Äruu en kosa? HAHAHHAHA
  Feet !

 • ?

  jag tycker att det skit fel att nån som dig ska prata om politik du får din åsikt hörd men bara från en perspiktiv! du ska blogg rättvist tycker jagt det helt fel det du gör när du bara ska hålla med en sida av diskutionen som t.ex ”islam-sida”, va mer rättvis!!!

  dock tycker jag att du e skit rolig när du inte pratar om religon elr så, bara skämt förtsätt med det istället släpp allt annat religon saker, du säger ändå fel saker ;D

 • idioten!

  Jag vill ha khadidje video mer än dem andra
  !!

 • Du Gina, jag måste bara fråga. Är det Khadidje som har gjort denna blocket-annonsen?
  http://existenz.se/out.php?id=26296
  Haha !

 • sandra

  hoppas att svergie blir lika kunniga som frankrike å förbjuder burka,
  dt kan vara terroister som e utklädda så, å så är dt ju sjukt oförskämt att tala med nån sådär… man måste ju kunna ha kontakt me en person, se ens ansiktsutryck å så, sverige har tillåtit mycket som ex. slöja å man ska inte ha huvudbonad inom hus, men burka? nu går dt fan å med för långt, dt e inte 1200-talet längre släpp dt nu, fyfan asså.

 • Sara Jonsson

  Åh lilla vän Sandra! Hur kunnig är du på en skala när din stavning suger lika mycket som Sveriges politik. Sverige har gått med på att ge dess befolkning RELIGIONSFRIHET, vilket betyder att du får tro på vad du vill, och utöva din religion precis hur DU vill så länge självklart du inte skadar någon annan. Och snälla vem fan kom på idén om att det kryllar med terrorister här i Sverige? I just den lilla byn du bor i?
  Vill du verkligen att staten ska bestämma hur vi människor ska klä oss och bete oss? Vill du att de ska förbjuda kepsar på stan, eller tunikor eftersom det finns en risk att någon terrorist bär denna tunika eller just den kepsen? Det spelar ingen roll om det är burka, sjal eller tunika som vi pratar om. Själva principen om att staten ska bestämma hur vi ska klä oss är A BIG NO! Läs på mer snälla innan någon yttrar sig. Om just Burka-delen är det sååå få människor som bär det i Sverige att det inte ens är värt att ta upp.

 • Sara Jonsson: Jaha, så du vill att fler ska börja ha på sig ‘burkor’ eller? Åh, så trevligt..

 • tova

  Självklart ska man kunna se ansiktet på personen man pratar med, det har ingenting med religionsfriheten att göra, eftersom att man (till skillnad från vad vissa tror) inte kan göra vad man vill bara för att man har en religiös övertygelse.
  Dessutom är det kränkande att bara kvinnor ska beslöja sig, här i Sverige delar man nämligen inte in människor på det viset.

 • Sara

  HAHAHAHHAHHAHHAHAHAHAHHAHA du är så jävla skön!

 • HAHA! Bra video! Det är spännande hur Folkpartiet säger att det är ett liberalt parti, d.v.s. det står för valfrihet. Även om alla partier gör det så gör liberala det mer.

  Även om burkor inte är något farligt så är man ju maskerad. Skulle folk tycka det var okej om jag gick till min skola eller mitt jobb i en mask? Sjöja som täcker håret tycker jag är okej. Slöjor har varit en symbol i gammal svensk kultur också och är en del av våran nationaldräkt. Med sin slöja visade man status och familjeförhållanden. Men en burka? NEJ TACK!

  Ha det bra,

  Tobias

 • Adriana

  HAHAAHHAHAHAHAHAHA , FYFAN VA SKÖN!

 • SVAR TILL SARA JOHANSSON

  Asså jag tycker fan att sandra har rätt, det e fan creepy med folk som har burka man vet ju inte vem som döljer sig under och man vill ju som sagt ha liiite kontakt med personen. Jag tror att eftersom frankrike har förbjudit det så kommer nog eu hänga med där. Dessutom har burka inget med religion eller islam att göra??

 • light

  till SARA, SANDRA OCH TOVA …

  SARA : håller med !!

  SANDRA : du vill väl inte åka till ett land och tvingas ta på dig burka eller sjal ??!!
  samma sak gäller dom som vill HA burka …vf ska dom vara tvungna att ta av den och vad har POLITIKERNA med vad folket ska ha PÅ sig !!??
  vf bryr politikerna sig inte om dom som går nästan NAKNA ute på gatan… ärligt talat jag vill inte se halva sveriges rumpor och bröst !!!
  och TOVA : killar ska OXÅ täcka sig fast på ett annat sätt om dom VILL och dom flesta väljer att inte göra det och det är deras VAL… vf ska ni ens bry er ni lever och väljer ert liv och dom sitt !!!

  Gina BRA VIDEOS ÄLSKAR din Blog <333333333333333333333333333

 • Sarah

  Hahahahahhaa Gud… du är fan bäst! *dör av skratt* din humor är så Bra! :D älskar bettan fan hahaha XD

 • Z

  HAHAHAHA, så kan man ju också se på saken! :P

 • att förbjuda burka är emot mänskliga rättigheter, det är odemokratiskt, går emot religionsfriheten och är dessutom kränkande mot de muslimer som faktiskt själva väljer att bära burka.

  att partier som folkpartiet går i samma fotspår som SD och också vill förbjuda burka är bara sorligt. De kallar sig för liberala men vill ändå ta bort all den frihet som svenska folket har när de inför förbud mot burka, ipred-lagen och FRA!

  Dessutom så vill moderaternas migrationsminister slänga ut romer ur Sverige, det är tragiskt hur rasismen växer i Sverige!

  rösta rött och rösta på vänsterpartiet i val 2010!
  här har ni en artikel om både romerna och burkorna!
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7572441.ab

  http://speedygonzale.blogg.se/

 • carro

  hur kan du vara så fin och smaaal?! :o

 • såg dig i förrigår i uppsala, shit va’ fin du är!

 • Mia

  light – ”väljer ert liv och dom sitt !!!” – Får kvinnorna också välja att inte använda burka om de inte vill, precis som männen? (Det här är en fråga för att jag vill förstå, inte menat som någon provokation!)

  Rent allmänt i debatten:

  För mig som svensk kvinna, eller som kvinna först och främst, är burkor oerhört provocerande – för mig blir det liksom en ”avidentifiering” av kvinnan – hon får inte vara en egen individ utan ska döljas för omvärlden, som om hon saknade värde i sig, sin person. Brrr!! Jag tror ni kan fråga vilken svensk/västerländsk kvinna som helst och hon reagerar som jag. Fy så hemskt!!

  Om det nu är så som vi tror? Jag HOPPAS inte det, för dessa kvinnors skull…

  För att vi ska kunna mötas och förstå varandra måste vi kunna diskutera saker informativt och förstå varandras utgångspunkter och kulturer.
  Dessutom måste man, om man flyttar till ett annat land, anpassa sig till det landets kultur och regler – med det menas att man accepterar landets och samhällets kultur och lagar, inte att man utplånar sin egen kultur. Så är det, vare sig man flyttar från Sverige till Norge, från Sverige till Kina eller från Iran till Sverige, eller från Stockholm till Malmö!

  Det här med burka är nog väldigt främmande för de flesta svenskar – det är väldigt svårt att förstå för oss. Jag ska försöka förklara varför: Vår kommunikation och sätt att interagera med andra människor handlar väldigt mycket om kunna se ansiktsuttryck, att bekräfta den andra personen genom att möta dennes blick och att kunna visa ett leende. Och att kunna se ett leende tillbaka. Det är så vi skapar kontakt. Det är så vi kommunicerar. Med burkan försvinner mycket av det här. Vi kan inte bekräfta eller få bekräftelse av den andra personen. Det blir jättekonstigt!

  Så ha lite förståelse för det, och hjälp oss att förstå, så att vi slipper fördomar på båda sidor.

  Gina, du är bara så bra! :) Fortsätt med det du gör!

 • Boll inte Bög !

  Haha ! Gina kan du snälla snälla snälla gör mera syster khadidje videos ? plzzz

 • Hm. Jag blev snabbt ett jättefan av dig men vill nu ge lite kritik (som är menat som konstruktiv) Khadidje tycker jag är roligast, Bettan känns inte som om du gör parodi på någon du tycker om. Mia Skäringer gör sin karaktär Tabita jättekul, men hon har också berättat att när hon växte upp kände hon många sådana mammor som Tabita är parodi på och hon älskar Tabita hur mkt som helst. Det känns som att du föraktar de som du parodierar när du gör Bettan, det kanske inte är så jag säger bara vilket intryck jag får. Du kanske också kunde ge ungdomar lite tips om hur de ska informera sig om olika partier eftersom du vill få fler att rösta? ”Valfläsk” sådant som partier lovar behöver inte alls vara den politik de utför i praktiken. Alliansen har tex tvingat svårt sjuka människor (det finns cancerpatienter som tvingas jobba) arbeta, de har försvårat för ungdomar som avbryter sin gymnasieutbildning av olika skäl, det behöver inte vara brist på ambitioner (!) det kan vara svåra depressioner till följd av att bo med missbrukande föräldrar, att man blir mobbad eller utfryst etc, alliansen har iallafall gjort det svårare för dessa att läsa in sin utbildning, det vet jag, jag har läst både på folkhögskola och komvux men får med nya regler inte lägga ihop dessa betyg med gymnasiebetygen från ettan, annars skulle jag ha högskolebehörighet. Med de nya reglerna måste jag läsa 2 år på komvux eller ett på folkhögskola till fast jag redan har betyg i alla ämnen. Jag tycker feministiskt intiativ och miljöpartiet är de som är sannast mot sin ideologi för att jag känner människor i dessa partier och är väldigt insatt. Även vänsterpartiet har ett starkt engagemang och säger precis vad de tänker göra. Men blogga gärna mer om hur ungdomar kan informera sig!

 • Gustav

  HAHAAHA skit bra :D (Y)

  Är du en brottsling eller är du en ko??? hahahaha <3

 • Jenny A

  Otroligt bra!
  Jag förstår kritiken om att det är onyanserat, det som karaktärerna säger, men det är väl precis det som är poängen? Det är ju inte Gina som uttrycker sina åsikter utan hon gestaltar personer som tycker på olika sätt. Teater.

  Och jag håller inte med Maria om att Bettan är kärlekslöst skildrad, i mina ögon har hon flera försonande drag. Hon är bara allmänt rädd för allt som inte är som det ”ska” vara, dvs som hon är van vid. Hur många såna människor känner man inte? Och hur mycket sån är man inte själv av och till:)?

 • melody

  hahaha bettan ä rolig!

 • Nicky

  ”sandra
  7 augusti 2010 @ 15:41
  hoppas att svergie blir lika kunniga som frankrike å förbjuder burka,
  dt kan vara terroister som e utklädda så, å så är dt ju sjukt oförskämt att tala med nån sådär… man måste ju kunna ha kontakt me en person, se ens ansiktsutryck å så, sverige har tillåtit mycket som ex. slöja å man ska inte ha huvudbonad inom hus, men burka? nu går dt fan å med för långt, dt e inte 1200-talet längre släpp dt nu, fyfan asså. ”

  Visst måste vi förebygga mot faror. Jag har också tänkt tanken att vem som helst skulle kunna klä sig i burka för att sedan t.ex. råna en affär.
  Ingen skulle misstänka t.ex. en svensk man.
  Men även om vi måste förebygga mot faror så får vi faktiskt se det så att detta har aldrig hänt i Sverige.

  Vi måste även se anledningarna till varför kvinnor bär burka. Antingen gör de det för att de vill eller känner de att de måste, eller så blir de helt enkelt tvingade.
  Vad händer om vi förbjuder burka? Tror du vi hjälper kvinnorna som blir tvingade? Nej! Om de inte får synas och om burkan blir förbjuden blir de här kvinnorna istället inlåsta.
  Vi lär nog helt enkelt komma på någon form av kompromiss.

  Att förbjuda burkan skulle såklart förebygga mot just sånt där med t.ex. rån men det skulle även göra livet ännu värre för många kvinnor.
  Hur ska vi göra? Ska vi förebygga mot nåt som aldrig hänt, eller ska vi först och främst tänka på alla som råkar illa ut om vi förbjuder burka?

 • Jaha, så då tycker du att jag är en kossa då…

 • Tina

  Folk är så dubbelmoraliska. Vi säger att vi vill inte ha brukan för att man inte kan se personens ansikte för ”vem vet vem det är man pratar med?”.
  Hur gör ni när ni är på Disneyworld/land? tänker ni bojkotta Musse oxå kanske?
  Sen så kommer den där grejen med att det är ”kvinnorförtryck”. Det finns så många svenska kvinnor som blir slagna av sina män men ändå så gör inte familjer eller vänner något åt saken TROTS att de VET att misshandel pågår i hemmet.
  Det är olagligt att misshandla någon men ändå så kommer männen undan och kvinnan som känner sig hotad får flytta, byta namn osv för polisen och rätten kan tydligen inget göra.

  Ändå så tycker folk att ett lakan över huvudet är 100x värre?

  Jag är uppvuxen i förorten och umgåts med muslimska familjer i många år. And guess what? kvinnan i huset skäller på sin man, hon är varken förtryckt eller inlåst, de är mer uppkäftiga mot sina män än vad andra kvinnor är. Många väljer att använda burka för att hedra sin religion och sin man. De får INTE bli tvingade att använda burka.
  Att kvinnor är förtryckta i andra länder handlar mer om kultur än religion. Som könsstympning tex. Inget med religion att göra överhuvudtaget.

  Jag är själv inte muslim och förstår inte riktigt grejen med burka, men vill de ha de så är det väl deras grej helt enkelt.
  ”Man vill inte anställa någon med burka”…kanske inte, men man vill inte heller anställa folk med piercings i fejjan heller. Get my point?

 • haha bästa på länge! :D bettan är en typsikt sosse!

 • helt sjukt

  min åsikt i saken,

  varför förbjuda burka?
  om man vill ha det på sej så får man väl d?

  tycker d är brutalt dålig stil av alla ni som är emot burka, för tänk om du hade vatt den som ville ha burka på dej och inte fick, hur fan hade du kännt då?

  ohnej, du kan inte se just den människans fejs men d gör väl inget man ser inte fjortisanas ansikte under alla jävla brunkräm dom kan väl också vara farliga, vem vet vad dom gömmer i sina förstorade bröst?

 • ja det kan ju vara en terrorist under burkan, förbjuds burka kan vi ju se vilja som är terrorister!!!

 • när du nu säger det dära om burkor eller vad det heter.
  Om dom dära religonerna nu vill ha det låt dom ha det !

 • WHAHHAHAHHAHAHHAH xd Älskart ”hade fan önskat vissa hade burka” xD HAHAH . Så skön

 • semak

  Asså Bettan är tung. Hon är som min polares morsa.
  Grejen med Bettan är att hon är typ tappad men ändå ganska normal.

  Helt lost men snäll!

 • i en demokrati ska man få klä sig som man vill. Jag tycker personligen -och det har jag rätt att tycka eftersom jag inte för den skull tvingar någon annan att tycka som jag- att det är förtryckande att kvinnor ska klä sig i burka.
  Lika förtryckande att hedra sin man genom att totalt skyla sig själv från topp till tå som att hedra sin man med att operera sina bröst.
  Det är ju ingen kille som tvingar en tjej att operera sig, men ändå kan man inte snacka om fritt val när tjejer gråter för att de har så dåligt självförtroende av sina naturliga kroppar. Det är ett sånt starkt tryck från reklam och media om hur man ska se ut att man inte kan snacka om fria val när folk mår dåligt av det.
  Och jag tycker det är lite samma med burka. Även om det kanske inte är någon som blir tvingad av en man att ta på sig burka är det ju andra ideal som gör att man känner att för att HEDRA min man och religion ska jag täcka mig. Jag tycker inte det är ett fritt val eftersom man tydligen inte hedrar lika mkt utan slöja alls. Om det ansågs lika hedrande att INTE ha någon form av slöja kunde man snacka om fria val.
  Och ja jag tycker det är förtryckande att det finns ideal som säger att det är kvinnligt att ha stora bröst med, man är väl mer kvinnlig med små bröst än med inopererade fotbollar? Men jag tänker ändå inte rösta för en lag mot silikonbröst.
  För det andra är det ju så få som har burka i Sverige och jag har ändå rört mig mkt i storstäder och i invandrartäta förorter, har aldrig sett nån med burka så då blir det ju ändå löjligare med ett förbud mot typ 5 pers i Sverige.

 • Linn

  Folk här verkar vara otroligt rädda över att man inte kan se folk under burkan. Men kan man se någon när dem bär mössa och är inlindad i halsduk på vintern? Eller ska vi förbjuda det med? Och förbjuda att klä ut sig med? För när folk går utklädda och med masker och grejer kan man VERKLIGEN inte se vem som gömmer sig där under. Folk med solglasögon och keps på sommaren kan man inte heller se ska vi förbjuda det med?

  Det hela handlar om att jag som person inte borde tvingas att klä på ett vis. Många svenskar är överens om att det är kvinnoförtryck att Afghanistan och Saudiarabien har förbud för kvinnor att klä sig som de själva vill, men samtidigt vill dem införa förbud att klä sig som man själv vill i Sverige. Dubbelmoral till max!!!

 • helt sjukt

  vadå vet du hur en terroist ser ut eller? :s

 • light

  TILL MIA

  jaa dom får oxå välja om dom vill ha eller inte … ÄVEN om hon blir tvungen så är det upp till henne så ska det vara … men vissa tvinga sina fruar/barn och det är inte bra men det är kvinnan som igentligen ska bestämma …

  jag sj skulle aldrig ha på mig en men jag tänker bara på att det skulle vara JÄTTE taskigt att inte dom fick ha på sig den om dom nu vill det >.<

 • ellie

  Bäst! Haha jag skrattar för mig själv lika mycket varje gång! :D

 • Hahaha, det här var en rolig video :D

 • Peter

  Haha, gillar din blogg, men den här videon, du har dina tricks för att försöka lura folk. Här försöker du få svenskar o se det positiva med burka för att du inte vill att de ska avskaffas. Gud kmr straffa dig hårt kvinna.

 • Mia

  Många bra och tänkvärda kommentarer på det jag skrev! Ska skriva mina tankar kring lite som tagits upp. Jag kan inte citera alla, men ni känner väl igen vem som skrev vad. :)

  Jag, och många med mig tror jag, anser så klart inte att ”burka” är ett fritt val – det går alltså inte att jämföra med piercing och silikonbröst. För det är faktiskt ett val att pierca sig eller operera brösten – vi blir inte straffade eller utstötta eller instängda av våra män om vi väljer bort det, eller hur?

  Däremot är silikon och all annan utseendefixering vi lever mer idag en annan form av kvinnoförtryck – det håller jag absolut med om. Kanske till och med lite svårare att uppfatta, eftersom det inte är så ”tydligt” och vi har ju ändå ett val även om vi är starkt påverkade av hur vi ska se ut för att ”duga”. Och tyvärr tror jag (observera ”tror” – jag vet inte, bara ett intryck jag har. Kan vara fel!) att dagens unga tjejer och kvinnor är mer pressade av detta och att ”behaga” män än min generation var (70-talist!). På min tid handlade det om att vi tjejer skulle BLI något, advokater, läkare, ha en karriär och vara självständiga. Idag handlar det mesta om yta. Se rätt ut, ha rätt blond nyans på håret och tillräckligt plut med läpparna och rätt bh-kupa så att du får synas i media (bloggvärlden och dokusåpavärlden är lysande exempel). Ju ”blåstare” och ”bitchigare” du utger dig för att vara, desto bättre. Då ”är” du någon. (Väldigt tydligt i bloggvärlden.) Men det är som Gina säger, det håller inte i längden!

  Det här är fruktansvärt kvinnoförnedrande och jag blir så ledsen att många unga tjejer tror att det är så här de måste vara – det hindrar ju så många från att nå sin riktiga potential och att göra saker man faktiskt är bra på och må bra! Till er unga tjejer, gör som Gina, använd era skarpa hjärnor istället och tro på er själva. Ni behöver inte göra om er, spela en roll och vara någon ni egentligen inte är, och se ut som barbie-kloner för att duga!

  Tillbaka till burkan. Det går inte heller att jämföra burka med maskerad och disneyworld och solglasögon heller… (Jag tycker det är oförskämt att prata med någon man inte känner och ha solglasögon på sig – just för det jag sa förut, man vill se folks ansiktsuttryck och ögon). Varför inte det? Jo, för en maskerad är liksom överenskommet på förhand att man ska klä ut sig. Alla gör det på lika villkor. Att möta Musse Pigg på Disneyworld är att möta en disney-karaktär – någon inuti dräkten spelar en roll och det vet vi ju. Det är inte DEN personen vi vill ”träffa”, utan det är Musse Pigg, karaktären.

  Jag vet inte om förbud är rätta vägen att gå med detta. Jag tror på en öppen diskussion och kompromiss! Men om det skulle bli förbud, så är det faktiskt inte heller tillåtet i det här landet att hålla någon inlåst, det är mannen som låser in kvinnan för att hon inte bär burka som får fängelse för det enligt svensk lag, inte kvinnan. Genom att ”förbjuda” burkan kan man också få kvinnor att komma UT i samhället, för att de kan röra sig ute bland människor och skapa kontakt, utbilda sig och få jobb.

  Alla människor i vårt land har enligt grundlagen mänskliga rättigheter. Det gäller även religionsfrihet. Men det gäller också att man måste leva efter samhällets regler. Man får inte jobb på bank om man är piercad i hela ansiktet och klär sig i goth. En kvinna i burka skulle vara ännu mer begränsad i vilka jobb hon skulle kunna få. Oavsett nationalitet och religion så får man inte slå eller våldta eller döda kvinnor för att de valt ”fel” man – man får inte slå eller våldta eller döda någon, kvinna eller man, muslim, kristen, svensk, kines. Då åker man också i fängelse. Att det finns svenska grannar t.ex. som inte anmäler om en svensk man misshandlar en svensk kvinna, beror säkerligen på samma sak som när grannar inte anmäler om en muslimsk man misshandlar en muslimsk kvinna eller håller henne inlåst – man ska inte ”lägga sig i”. Vilket är fruktansvärt.

 • johanna

  hahahahah, den där var fett rolig!! hahhaa

 • johanna

  Peter
  8 augusti 2010 @ 20:29

  Haha, gillar din blogg, men den här videon, du har dina tricks för att försöka lura folk. Här försöker du få svenskar o se det positiva med burka för att du inte vill att de ska avskaffas. Gud kmr straffa dig hårt kvinna.

  hahah ehhh vafan!? ha lite humor sjuka jävbel:S

 • Camilla

  Hahahahaha fan vad du är sköön!

 • :D

  GINA DU HAR VÄRLDENS BÄSTA BLOGG!!

 • Jag tror knappast att om en kvinna har burka betyder det att VARENDA kvinna har vapen och bomber under. Är det inte ni som snackar om yttrandefrihet? Jag tror inte folk skulle bli glada om man inte tillät dom ha typ, piercingar, rosa hår osv. Förresten, står det ingenstans i Koranen att man ens ska ha burka. Det är inte nödvändigt, bara ganska populärt, och bra. Så nej, jag håller inte med om att dom ska förbjuda.
  Sveriges politik ska inte bli dåligare än vad det redan är.

 • asd

  ”Sveriges politik ska inte bli dåligare än vad det redan är.”

  Dåligare :D !

  Jo, klart det ska förbjudas precis som kepsar i skolor. Varför ska muslimer kunna få allting medan vi vanliga männikor diskrimineras bara för att vi valde att inte tro. VI får inte ha masker på allmänna platser och vi får inte ha kepsar i skolor oftast. Kepsar täcker inte ens ansiktet…

 • Tina, svar till asd

  Bara för att din skola, och några till förbjuder kepsar, betyder det inte att alla skolor gör det.
  Och vadå ” vi vanliga människor ”, är dom som har burka onormala eller? Är dom aliens?

 • mia

  slöja är helt okej, men burka?? ska jag vara ärlig så blir man lite rädd för en människa med ett svart skynke över sig. och när man talar med kvinnan vill man se hennes ansikte. man kollar på en människas mun eller ögon när man pratar eller lyssnar. Hörde för ett tag sen om en kvinna med burka inte kunde få ett jobb på ett dagis pga barnen blev rädda för henne. därefter stämmer hon Sverige på en massa pengar. dte är ju lite sjukt. Det står ju inte inte i koranen att man ska ha på sig burka. de flesta säger att de har det för att de inte ska visa någon sexualitet för andra män/killar. ´Betyder det att vi som inte har på oss burka är smuts som visar ansiktet?? Jag är själv halv muslim men endå vill bara få sagt det

 • ;)

  Amen, hur var det nu med yttrandefriheten?

  Ska den som vill få gå med burka, kan väll den som vill gå med piercing & hiphop kläder de också om de vill? Utan att någon Bettan kommer och säger till dom att dom ser ut som ko och att dom ska sluta klä sig så, och att sedan skylla på folkpartiet. Som t.ex. lilltuttans lärare går till socialen. Det gillade inte du?

  Föresten, något som folkpartiet borde förbjuda enligt min åsikt är när folk gör videon med cykelhjälm på huvudet. Man tror ju du cyklar på en cykel och håller på att prata så du nästan cyklar in i kameran.

 • Miranda

  Suck…. ja blev först lite frågande när jag kollade på din blogg, alltså i Sverige så får man ju inte skoja om invandrare och absolut inte om invandrare från mellanöstern, så vad har SVT nu hittat på…

  Men såklart, jaja, inget är nytt under solen, såklart att du fick göra så för du ”kan” ju inte vara rasist då du har palestinska rötter…

  Usch va besviken ja känner mej. Du tror du är rolig, det är du oxå ibland men du är inte rolig när du använder din blogg till ren propaganda.
  Det finns väldigt många bra argument mot burkor. Det är pinsamt att försöka skoja bort det tycker jag, burkan har en särställning när det handlar om säkerhet, liksom maskering.

  Om samhäller bara kunde sluta upp med att särbehandla alla muslimer nåt så infernaliskt hade vi nog haft det så mkt bättre på så många sätt.

  SD nästa!

 • Läs och lär

  Sluta göra reklam för islam! Det krävs inte ett snille för att förstå vart du vill komma med din urusla blogg. Du spelar in dessa videoklipp och om du vill erkänna det eller ej så vet jag att du endast gör detta för att förespråka om muslimer och islams ”fördelar” (notera ”..”). Du börjar få över gränsen. Jag hoppas innerligt att den förbaskat löjliga burkan och fåniga slöjan förbjuds i Sverige. Man får helt enkelt anpassa sig efter landet man väljer att flytta till. And for the reccord Sweden is a christian country. Just google it!

 • tror ni att det vore ok att gå omkring med rånarluva på stan utan att nån skulle ringa polisen? nej. man måste kunna identifiera folk, så är det bara. slöja har jag absolut inget emot men någon måtta får det vara.