Är jag fake-muslim?

Ett problem som ligger i samhället idag är att många tror att du som muslim måste vara JÄTTE STRIKT , eller JÄTTE LÖSAKITG.  Jag har ALDRIG sagt att jag är en perfekt muslim, jag har aldrig sagt att jag är på ett visst sätt. Jag har aldrig försökt att vara något jag inte är, för vilka är ni jag ska bevisa mig för?  Tydligen är jag nu en lösaktig, alkoholdrikande tjej som ligger runt för att jag gick på en bloggmiddag och råkade komma med på en bild där jag satt så att min klänning hade åkt upp?

Ni känner inte mig, men här har ni lite fakta. Jag gillar att dansa och festa, men jag gör det i pricip aldrig faktiskt för känner mig lite off när jag är ute, är hellre hemma, och eftersom det var ramadan gick jag medan resten stannade och festade. Jag dricker inte och jag är verkligen inte lös. Jag ber då och då,jag skänker pengar varje månad till fattiga och behövande och jag fastar när jag är frisk, precis som det står i koranen! Jag älskar att lära mig om islam, och söker ständigt ny kunskap. Så är jag, och så har jag alltid varit. Jag är inte VÄRSTA strikt, ni kanske är det,och det får ni väl vara.  Istället för att sitta och klaga på hur troende jag är, hur jag klär mig, vad jag gör, så kanske ni kan ta e titt på er själva ?För om du nu var så religös, så vet du ju att det är förbjudet för dig att säga dömma någon annan och kalla dn för icke muslim, för den enda som kan veta det är Gud själv!

Jag är ingen representant för muslimer, jag är bara en vanlig tjej som råkar vara muslim. Sen ni som tror att jag gör saker bakom mina föräldrars rygg? Om ja gjorde något bakom deras rygg,tror ni verkligen att jag hade lagt upp det på bloggen då? Jag önskar att ni alla tar till er det jag skrivit nu, för jag ser detta som ett stort vanligt problem. Man vill ständigt peka ut dåliga saker med varandra,men vet egentligen inte sanningen om nått. Ramadan kareem på er!

Jag och min söta läsare Demir från Örebro. Fett söt var han när han kom fram!!!!

Läs fler inlägg

 1. Jag är så lycklig!!!
 2. Jag är så less.
 3. Jag är ingen svartskalle!

Kommentarer

 • du är så himla häftig och rolig! du har verkligen självinsikt! jag tror det är jättebra med någon som dig som kan ”lätta upp” bilden många har av muslimer (som gör att många drar alla över en kant!)

  ps, din ”valsida” är kalaskul!

 • så sannt aså :) anagina bäst

  besök min blogg pluggiisen.blogg.se

 • ggg

  kan inte du lägga upp en bild på den vita klänningen som du hade på dig? :)

 • Ahmed

  Mycket bra skrivet syster. Din självinsikt är stor. Du är den du är med förtjänster och brister. Men du låtsas inte vara något mer och därför blir du en positiv förebild.

  Ni som spottat, svurit och klagat på Gina och försökt tala om hur en riktig muslim ska vara skämms. En riktig muslim dömmer inte andra människor, oavsett religion, en riktig muslim hjälper sin omgivning, en riktig muslim skvallarar inte.

  Gina är en vanlig människa. En väldigt bra sådan! Det räcker för mig.

 • Dilay

  Om du RÅKAR vara muslim så kan du välja bort det. Det ska inte finnas en muslim som RÅKAR vara muslim. Du kanske är uppvuxen som muslim för att dina föräldrar är det, men om du är onöjd med det och RÅKAT bli muslim så kan du ändra det.

 • Svennen

  Förstår du inte att du får såna kommentarer för att de vill att du ska reagera som du gör nu? Det är bara slöseri på energi att svara på elaka kommentarer som inte tillför det minsta.

  PS. Du var inte på DISCO va?! :O:O:O

 • Camilla

  Fina Gina!
  Nu ska jag vara lite präktig. Är ju trots allt också ett MVG-barn…
  I alla fall.
  Det du gör just nu är stort.
  Du går i täten för något nytt. Du skakar om och provocerar. Aldrig tidigare har en ung muslimsk tjej gått ut och pratat om fördomar på det sätt som du gör. Du ställer två olika kulturer mot varandra på ett mycket intelligent och genomtänkt sätt. Religionen måste få utvecklas med människorna. Och tvärt om. Vad är religion och vad är tradition? Vår tro ska hjälpa oss att vara goda människor. Din egen tro är ditt privata samtal med Gud.
  Det verkar lätt att döma andra genom att se till hur de hanterar sitt trosutövande. Min personliga uppfattning är att alla religioner egentligen eftersträvar samma sak. Människor i hela världen har alltid försökt hitta svar på sina existentiella frågor. Meningen. Att vara människa. Varför är vi här? Och det går tyvärr inte att slå upp facit längst bak i boken och kolla. Det är en evig process. Och på vägen ska vi ha roligt och respektera varandra. Du är en förebild. Och dessutom helt sjuk. Love it.
  Kärlek till dig.

  Camilla

 • Ahmed

  Ni som klagar och ljuger. Fattar ni inte? Hon lever sitt liv och tolkar islam som hon vill. Vilka är ni att döma?

  Det enda ni lyckas med är att skrämma alla svenskar att man inte kan vara en muslim som lever sitt liv. Vill ni kontrollera alla och tala om för alla vad ni anser rätt så bygger ni ett samhälle där skvaller och svartsjuka styr. Fattar ni inte att Gina byggt fler broar mellan muslimer än ngn av er någonsin gjort. Det enda ni gör är att raserar dessa.

  Ifrågasätter ni alla svenska kända muslimska män lika mycket? Går ni på alla i er egen släkt eller omgivning så här? Skulle inte tro det. Er dubbelmoral och ert skitsnack är förbjudet.

  Var ödmjuka, visa kärlek och tänk innan ni skriver!

 • Gina, varför känner du att du ens behöver försvara dig? I slutändan är det upp till Gud att dömma och inte små människor här på jorden. Strunta i sådana kommentarer, de kommer alltid att droppas.

  Alla ni som snackar skit och predikar på det sättet, vad tror ni själva att er fasta blir värd? Det är skillnad på att vänligt påpeka någonting och att spy galla över någon.

 • Henke

  Var är gilla knappen?? :)

 • älskar din blogg! :D

  läs och kommentera gärna min blogg allihopa :D <3

 • Man vet att man har blivit känd när främmande folk i kommentarerna fightas på båda sidor.

  Jag läser ärligt talat inte din blogg så ofta så jag vet inte om du brukar snacka mycket om islam. Men om du gör det så kan jag förstå att reaktionerna kommer. Inte för att det rättfärdigar det hela, men snackar man om tjusningen med Islam och sedan ser ut att bryta mot en väldans massa regler kommer folk att reagera.

  Om det inte är så att du skriver om Islam så vet jag inte varför folk hakar upp sig på dig.

  Den som kan vittna om att det inte finns någon Gud utom Allah och att Muhammed (saw) är Hans sändebud, tror på profeterna, änglarna och skrifterna kan titulera sig som muslim. Så vad menar du/man med fakemuslim, att ditt vittnande är fake?

 • så sant gina!

  folk nu för tiden dom gillar att hitta fel hos andra men dom själva är tydligen helt perfekta! NÅGOT FOLK MÅSTE FÖRSTÅ ÄR ATT ALLA INTE ÄR PERFEKTA!

 • N*

  vänta att du tar åt dig de är så vi är de mänskligt men att du sitter o vill bevisa för dom vem du är?? don´t like it för att vem är dom? varför bevisa för dom only allah can judge us? la illaha illa allah.. dom är människor som oss att sitta o dömma oss o på månaden ramadan är ju hemskt.. att dömma en människa utifrån ens egen kunskap är egentligen haram. men däremot om dom hade gett råd hade varit en god järning.. men vi folk är som vi är, vi ska alltid visa att vi är ”bäst”.. fastän man kan ha fel ibland..

 • strunta i dem gina du är bättre än så! Blir så irriterad på folk som hela tiden ska kritisera allt och alla, liksom ta en titt på er själva istället?

  Du gör vad du anser är bäst för dig och det har ingen annan med att göra.

 • Hej Gina.

  Måste bara säga att du nu ligger överst på min favoritlista bland bloggar. Du är ju helt klockren. Att du tvingades ha på dej bröllopsklänning på skolkorten, gud vad jag garvade.

  du är klockren !!! som bettan & grannen som kommer med frukt. Såå bra !!

  keep up the good work! / Anna

 • Erica

  Fan vad trött jag blir på alla puckade, trångsynta, idiotiska människor det finns. Det finns ju något som heter ”dagens goda gärning” men det verkar mest som om folk har börjat sträva efter ”dagens elaka gärning”. Minst en elak och nedvärderande kommentar per dag, så får det den personen som skrev det att må bättre själv. Det är sjukt. Det är svårt att inte förundras över folks dåliga sätt att tänka. Alla borde tänka som dig, så stå på dig Gina!

 • Jag såg precis ditt videoklipp med pappsen där han lagar mat!
  Han verkar ju huuur go som helst :) Snacka om att du drev med honom. Hallå, du måste ju vara mjukare mot honom! Du verkar som en skön och absolut rolig tjej, men var lite snäll mot pappsen också!! Haha.

  Tittar in här då och då, kul att bloggen har blivit rätt stor! Kram påre :)

 • ´ZEINAB

  folk har alltid ngt att klaga på så jävla onödigt kan man inte få leva sitt liv utan att folk ska kommentera vartenda lilla sak som händer. Sköt er själva har ni ngt som ni tkr gina har fel då är det bara att hålla det för sej själv, om man ska leva hela sitt liv med att bry sej om vad folk kommenterar och dömer en när de inte känner personen så kmr man aldrig leva lyckligt så bara sköt ert eget alla vet vart gränserna går för en !

  Gina du är underbar och du är verkligen en smart tjej och vet vart dina gränser går bättre än alla andra :) ha det bra lycka till med resten av Fastandet och ramadan kareem :D

 • Jättebra inlägg! :D Fattar inte folks problem ibland…:S

 • hej hej, jag älskar din blogg! :D
  det är jätte kul att läsa för du vågar göra bort dig och vara rolig!
  underbart :D
  älskar dina videos, kan kolla på dem hur måga gånger som helst och jag skrattar lika mkt varje gång XD

  hade bäst! :D <3

 • Nadja

  Heja Gina!

  Du är den bästaste bloggaren. Låt dom som pratar smuts smutsa ner sig själva.

 • jag tycker du gör helt rätt, du är den du är, och inget annat!
  Ingen ska behöva vara något annat heller, you go girl!

 • zaniga

  hej du är den mest roligaste tjejen i världen. särskilt när du härmar mammor

 • fatma

  Jag vet att de ee lätt för mig o säga bry dig it va andra säger men gör värkligen inte. de du gör o inte gör inom din religon ska ingen anna bry sig om bara gud vet va du gör. sen ee de fan inte någon annas ensak om vad förslaks muslim du ee de viktigaste är att du tror ber o har en recpekt för din reigon och jag har it sätt ett ända täcken på att du inget gör de <3

  p.s JAG ÄLSKAR DIN BLOGG

 • zaniga

  jag är från iran min mormor är precis likadan städa ditt rum,diska,tvätta och hon säger mer men det blir en bok om ja säger allt

 • miriam*

  Jag tycker du är en underbar, stark människa! En otrolig kanon-förebild!

 • K.p

  hej gina…

  Ta inte detta inlägg som att jag dömer dig. Bara Allah kan….

  Att följa islams fundamentala påbud och regler är INTE att vara en ”strikt” muslim. Försök att få bort den bilden ur huvudet. Det finns inget strikt med islam om det görs som det ska. Visst, ser man festandet, alkoholintag eller avklädsel som en självklarhet i livet, så kan islam te sig vara strikt, då islam tar avstånd från detta.

  Det jag tror många muslimska läsare reagerar på är att dessa bilder, krockar med en hel del saker du sagt tidigare i bloggens skede. Ramadan med all respekt, men glöm inte att vi är muslimer hela året, livet ut. En muslim ska inte befinna sig på samma ställe där det serveras alkohol. och definitivt inte där det finns manliga strippor. Snälla komigen du kan islam bättre än så gina.

  Ingen dömer dig, men det krockar med mkt du säger i bloggen. Men Alla har sina egna hinder och prövningar. Jag hoppas vi alla vaknar upp innan det är försent. Men glöm inte, det är lätt att falla bort och svårare att hitta tillbaka. Försök att hålla dig borta från vilseledande aktiviteter. Försök sträva efter att bli en bättre muslim. Det sker inte på en strippklupp…

 • M

  Du snackar om ”lös” hit och dit precis som du ser ner på tjejer som väljer har att ha sex före äktenskap och kanske ”mycket” i dina ögon. Du försvarar dig som muslim, fast många muslimer inte ser dig som ”strikt” och i ditt försvar ser du ner på många tjejer med Svensk Kultur. Det är inget konstigt i Sverige att festa eller ha sex, det betyder inte att man är sk ”lösaktig” som du tycker, utan ett val och inte något slampigt med det överhuvudtaget?

  Du har verkligen tappat fotfästet lite och förstår inte varför du kallar dig för anagina-valet nu då du knappast har så bra insyn på samhället eller politik utav det som jag uppfattat. Nej, håll dig till humor.

 • DAMIR från ÖREBRO

  DAMIR! INTE DEMIR, DAMIR ! HAHAHA :D

 • GILLAR DIN BLOGG MEN MEST DINA VIDEOS ^^
  // FRIDOSKY ღ

 • Selina

  EXAKT! Kunde inta ha sagt det bättre själv… GO GINA! <3 :)

 • Only God can judge me. Hur kan folk anta så mycket på en enda bild? för mig verkar du vara en grym tjej och att du ska behöva försvara dig själv hela tiden måsten vara påfrestande. Skit i idioterna och var dig själv. Religion är en tolkningsfråga, jag tolkar det på mitt sätt och annan på ett annat sätt.

 • Hege!

  Alla tolkar væll tron på sitt sætt… Bara før att du tror så som du gør så betyder inte det att det ær fel eller rætt, det ær væll bara gud som kan avgøra det tills slut i alla fall?

 • soso

  du har själv massa saker tidigare i bloggen. Du har bland annat sagt att du ber regelbundet och är en RELIGIÖS muslim. RELIGIÖS har du kallat dig, Nu säger du att du ber då och då och RÅKAR vara muslim. Hur fan kan man råka vara muslim? Man kan välja bort det..
  i början ville du att alla skulle sluta ha fördommar/visa vad folk hade för fördommar men nu ger du folk ännu mer fördommar och säger ja kolla denna muslimska tjejen som kallar sig religiös går med kort kort oh befinner sig på en plats med alkohol på självaste ramadan dessutom.. sedan när du pratar om paow så sägr du man ska inte bråka det är ramadan. men vafan gör du på ett sånt ställa på ramadan då? strippor och alkohol… jag skämms över dig

 • ar

  LÅT HENNE VARA FÖR HELVETE, VEM FAN E DU SOM DÖMER HENNE ? LÅT HENNE VARA..

  GINA SKYDDA EJ DIG SJÄLV… SKIT IT BARA.. barn guuud blir så trött på sånt skiiiiit ..

 • Muslimah

  Ramadan Karim Gina! Jag hoppas att du i slutet av dagen känner dig nöjd med din prestation och är nöjd med dig själv! Du har uppnått mycket och du ska inte låta små människor med hatiska fördomar stoppa dig eller trycka ner dig! Jag är glad över att du pratar om religion men också om andra saker som är viktiga i samhället, eftersom vi lever i ett ickemuslimskt land och det är viktigt att vi alla förstår varandra för att kunna komma överens! Relationen du har till Gud är mellan dig och Honom, och ingen annan har rätt att säga annat och döma dig! Du påpekar att du aldrig har sagt att du är en ”perfekt muslim”, men vem är det? alla syndar på olika sätt. Allt man kan göra är att sträva efter bli bättre!
  Respekt Gina, du gör ett kanonjobb!

 • Förstår inte varför folk ska lägga sig i. Den som vet bäst är en själv och Gud, räcker inte det? Det spelar ingen roll vad folk tror eller säger.

 • Fatima

  hej gina jätte bra skrivit men ville bara säga en sak om klänningen jag kan fatta att klänningen åkte upp men varför lägger du upp bilden då, vet du inte att du får dembi när andra människor ser bilden. Du har sagt innan att du ta på dig kläder som är över knäna vilket jag vill påpeka att du inte gör. jag ville inte låta petig men jag säger bara dom orden du säger. Många unga muslimer ser upp till dig och du har inte valt det sant. Men självklart blir det så när du är den ända muslimska tjejen som har en sån stor blogg. Tänk på att utnyttja det i bland genom att skriva saker om islam och sånt för du har ju rätt så mycket läsare. Sant med det man ska inte kalla någon icke muslim
  håller med det

  PS jag dömer inte dig och RAMADAN KAREEM

 • min lille bror som är 7 år gammal skrattar alltid när han tittar på Khadidje video

 • They can't hurt you unless you let them.

  bry dig inte om dem, du vet bättre själv vem du är. dem försöker bara hitta något fel på dig hela tiden för dem är avundsjuka! so many assume, so little know.

 • zahra

  Som sagt man kan alltid se allt ifrån två olika sidor, något ja också verkligen reagerade på var det med strippan och alkoholen som var inblandad. Jag litar totalt på att du hållit dig undan ifrån alkoholen, men folket omkring dig höll sig inte undan. Som jag tror att du själv vet så står de i Koranen att man inte heller ska befinna sig i den omgivningen. Speciellt nu när det är ramadan. En sak ja lyckades bli upprörd över var att du faktiskt skrev RÅKADE vara muslim, det var ett olämpligt sätt för dig att försvara och uttrycka dig på. Jag gillar din blogg enormt mycket och du har bra budskap. Men ärligt talat så förvånades jag stort över dina senaste inlägg. Det handlar inte om att vara strikt muslim, det finns inget sånt för antingen är man muslim eller så är man inte. Jag tänker inte ljuga och säga att jag följt exakt allt som står i Koranen för de har jag inte, jag bär ingen sjal, jag har svurit flera gånger, jag har även ljugit (vita lögner) ibland. Jag tycker du e väldigt klok och självständig. Men tänk på att folk alltid jämför saker. Just i detta fallet jämförde dem det du sa med det dem ser o det var nog det som folk reagerade mest på.

  I slutändan är det bara Gud som kan döma ingen annan. Därför tänker jag inte försvara någon varken dig eller folkets reaktion. Låt det vara mellan dig & Gud !
  BIG LOVE.

 • Ramadan kareem på dig! Folk kommer alltid peka fingrar och döma vare sig man är ”bra” eller ”dålig” .. det är bara gud som känner dig. Only god can judge u. Skit i sånna onödiga människor.

  Älskar dig & din blogg!

 • A.

  Håller med dig fullständigt! Det är sorgligt att folk för det första orkar bry sig så mycket om andra, sen om du är muslim då blir det 100 gånger värre, då får du direkt en stämpel ” muslim=good girl”… sen gör du något, tar en drink ute me dina vänner eller något liknande blir du stämplad direkt.. hur fan kan du dricka du är muslim ju?!.. Alla kan vara troende på sitt sätt, men de som dricker och håller på med vise versa behöver inte kalla sig muslimer, det är liksom dubbelmoral..

  Jag själv är muslim och jag har en tatuering, men bara för det är haram att ha det så får man direkt stämpeln” dålig-muslim”… Det är skamligt det är liksom min kropp och om jag vill ha en tatuering ska jag få ha det utan en massa kommentarer .. För de människorna som dömer en själv är 10 gånger värre. Jag har aldrig gått runt med måne och stjärna och skrytit om att jag är muslim. Jag är stolt muslim , men jag är ingen strikt muslim som följer Koranen slaviskt.. Jag äter inte griskött, jag firar traditioner , jag följer många lagar och så men så fort du ”bryter” mot *en* då blir du en dålig muslim.. INGEN ska döma andra , Gud dömer och det är hans uppgift, inte några okunniga personer som bara vill sänka dig för att känna sig bättre än dig!! Stå på dig låt de inte trycka ner dig! I samma takt som samhället förändras gör vi människor också det. Det är fint med gamla traditioner men det finns en gräns där också, vissa anpassar sig helt och hållet andra mindre.

  Sen till slut vill jag säga att dagens (många iaf) muslimer dricker sig fulla, har sex med vem som helst(och då så mycket fööööre äktenskapet!) , klär sig ”vågat”, visar ben armar o.s.v . Och nu pratar jag om både tjejer och killar. Allt detta är haram inom Islam. Men det är mer okej att göra detta än att t.ex. tatuera sig. Jag själv har fått många kommenterar och jag har stått på mig för jag skiter FULLSTÄNDIGT i vad folk säger, jag lever för mig själv och inte för andra! :) man blir aldrig lycklig om man ska leva upp till vad andra säger.. Du är INTE fejk-muslim , du är mer ”trogen” än så många andra :) var stolt över dig själv!!

 • E

  Hej Gina !
  Jag älskar din blogg sjukt mycket. Fortsätt med det du gör.

 • M

  herregud att ni som läser hennes blogg inte förstår henne ?
  okej hon kanske har sagt att hon inte gillar att ha så öppna kläder att hon är muslim osv, för det fösta betyder det inte att hon inte är muslim bara för att hon hade en kort klänning, för det andra pratar hon om islam för att det e väldigt många som ställer frågor om islam och hon svarar, och för det tredje hade hon bara lust att ha en kort klänning vafan bryr ni er om henne ? låt männinskan vara ifred! som om ni läster hennes blogg bara för att hon e muslim och pratar om islam…nej knappats! utan det e för att hon har humor och e jätterolig ! Gina du är BÄST!! :D

 • M

  btw. kan inte du lägga upp en bild på bara dig från igår så att ni kan se din outfit :) du verkade supersnygg! :D

 • Angi

  Man ska aldrig säga att någon inte är muslim, det är bara Allah som vet vem som är troende.

  angående att säga Ramadan kareem, det är inte korrekt att tala på detta vis. Man skall säga att Ramadhân är välsignad (Ramadhân Mubârak) och dylikt. Det är inte Ramadhân som ger och skänker så att den skall vara givmild. Det är Allâh (ta´âlâ) som ger och skänker och låter Ramadhân vara en förträfflig månad som man förrättar en av Islâms pelare under.
  här hittar ni det; [http://www.sahab.net/forums/showthread.php?t=338908]

  Ramadan mubarak!

 • Vilket krig det blir i bland om att man ska va starkt troende när man är muslim. Du har rätt Gina! Det måste man inte vara. ;)

 • dushaan

  Jag tror inte folk bryr sig om varför den åkte upp, hela grejen är att det krockar med det du skriver/säger i bloggen. Det kallas dubbelmoral, och du har gett folk en bild utav dig att du är jättereligiös vilket du inte är. Är man religiös så glömmer man ej gud (dvs du glömmer inte salat) och du har på dig anständiga kläder. Det handlar inte om hur strikt du är, det handlar om hur stark din relation är med gud.

  Det är ditt val självklart, men du pratar jättemycket om islam; vad som är anständigt och vad som är haram, vad gud vill att vi ska göra, hur insatt du själv är. Folk tror självklart att du är ”strikt” då och det blir en aning provocerande när du lägger upp en sån bild.

  Glöm inte att det är ramadan och då ska man klä sig ännu bättre än vad man gör i vanliga fall

 • Jag tycker du inte ska bry din så mycket om andra. Jag ser mig som religös, men går inte alls till kyrkan längre. Jag tar religon mycket personligare i det dagligare livet.

 • zozobäst

  jag älskar din blogg gina!

 • sfi-läraren Anna

  Grattis Sverigedemokraterna! Ni som fördömer Gina här och kritiserar för att hon inte är ”en riktig muslim” – det är precis sådan mentalitet som Sverigedemokraterna vill se så att de ”får rätt ”i att muslimerna är onda, elaka och fördömande. Grattis till dem, tyvärr. Samtidigt som jag själv hoppas att de inte ska få några röster, och där gör Gina och alla dem som visar att islam handlar om att inte döma och visa kärleksfullhet en enormt stor insats. Jag är inte muslim men jag har i mitt jobb träffar jag ju många muslimer och ser att det finns så många goda och icke-dömande muslimer. Men ni sabbar bilden tyvärr, precis som den kristna högern i USA och vissa frikyrkor gör för kristendomen. Kärleksbudskapet glöms med lätthet bort – det är ju så mycket roligare att få hacka på någon och tala om att den är dålig, så känner man sig lite bättre själv!

 • smr

  Värsta kommentaren som finns är ”Du skämmer ut oss muslimer.” Gumman, är du muslim så skäms du inte över andra – utan accepterar deras val. Om du skäms över andra betyder det att du dömer personen i fråga, vilket du ej har rätten till.

 • Que?

  Ni är fan sjuka i huvudet. Seriöst, om det är någon som skämmer ut muslimer så är det NI. Inte gina :) Trångsynta jävlar hela bunten.
  Bara för att man har på sig kläder som visar typ ansikte, armar & nyckelkrage så är man en hora? WTF? Det är människor som er som får folk att tro att islam är en kvinnoförnedrande/tryckande religion. Hur kan man kränka en person utan att veta ett skit om deras liv? Tala om det för mig tack.

 • DDD

  Men människor, sluta hata! Gina befann sig i en omgivning med alkohol och strippor, ja. SO WHAT? SO WHAT om hennes kjol åkte upp på EN ENDA BILD??? Menar ni s.k muslimer på fullaste allvar att ni ALDRIG gått emot vad den heliga skriften förespråkar? Hon blev bjuden av 3 kändis bloggare och gick. Det är inte många som får den chansen, och det händer absolut inte ofta. Jag tror att om ni hade fått den chansen så hade ni nog gjort samma sak. Det var säkert en engångsföreteelse dessutom. Tyvärr, men jag ser bara avundsjuka i era fördömande kommentarer. Sluta hata och var glada för vad er muslimska syster har åstadkommit istället. Gör ingen big deal av det hela. Skäms på er! Inte på Gina som åtminstone anstränger sig för att framställa Islam som en fredlig religion, när det enda ni gör är motsatsen.

  PS. Jag är inte muslim, jag är kristen och känner igen mig i det mesta du skriver. Du är grym Gina! Fortsätt i samma stil, så kommer du nog komma längre än de trångsynta människorna som försöker trycka ner dig.

 • Orka analysera om hon är muslim eller inte låt henne vara bara!
  Låt henne festa supa och knulla. muslim eller inte orka bryyyyyyyyyyy er

 • OMGGG :D Palla haters ! Bra att du står på dig det kommer alltid finnas folk som inte har bättre för sig än att snacka skit!

 • !!!!

  Folk missuppfattar det hela. Det är inte det att hon varit på fest,har kort kjol, alkohol, tittat på strippor, utan att det krockar med själva ”grejen” som hon kör med i bloggen. Hennes videos, att hon ber och fastar, att hon vill att fördomarna om islam ska bort, osvosvosv.
  Ja själva ”krocken” som chockar ganska många läsare.

  Att säga att hon är dålig pga klädseln, fest osv. är patetiskt !

  Jag själv är muslim,men har alltid korta kläder på mig, jag har inte sjal, jag ber inte, fastar inte, jag gör saker som helt enkelt inte är tillåtet inom islam, men jag är jag och ingen ska döma mig. Det är MITT val att ta på mig tex en kjol eftersom jag anser att en sjal på huvudet inte gör en människa till en ”bättre människa” . Finner ingen logisk förklaring till att täcka mig helt enkelt!

  MEN, eftersom HON gina framställt sig som en sådan muslim som ber och fastar, inte badar i bikini, o.s.v Så det är klart att många blir chockade när hon är på fest under ramadan. Eftersom Ramadan är EN STOR höjdpunkt för de riktigt troende muslimerna. 1 gång per år trots allt!

  Du har själv målat upp en bild för dina läsare om att du är troende, lite kanske också pga dina videos där du snackar om islam. SÅ det är klart att de TROENDE muslimerna som läser din blogg blir smått irriterade och chockade.

 • totti

  hej gina. jad vijj baja att du stha veta att jath gijjar dej väjdit mutte. du e vejdit gjuuuummmmm. jag elshtal dina khadija videos. hejdå .kjam fjån totti fnotti ! :D <3 !

 • Ahmed

  Ni som klagar eller säger er veta hur en muslim ska vara. Går ni runt till alla i er släkt och till alla ni ser som är muslimer och säger åt dem vad som är fel? Knappast.

  Eller är det lättare att klaga på någon som är framgångsrik och som lyckats med utbildning och i livet. Hur många av er har färdiga utbildningar? Hur många av er är goda förebilder för er omgivning? Ni pratar som ni vore gud men ni lever i lögn. De enda ni hjälper är de som vill kasta ut oss.

  Vad är ert problem? Skäms

 • nora

  FORTFARANDE ICKE MUSLIM!!! HARAMMMMMMMM!!!!!!!!!!

 • amanda

  så jävla bra sagt. <3

 • Du rockar Gina, haha .. rockar ..
  Ville bara skriva det och att han som du tog bild med där uppe är GRYMT SÖT!

 • fm

  suckade också åt alla kommentarer du fick efter middagen. Så länge du vet vad du gör och är nöjd med ditt liv så ska INGEN lägga sig i.
  Är själv muslim och undrar varför många (inte alla) har fördomar. Joo just p g a efterblivna människor som påstår sig vara perfekta muslimer och försöker hitta fel hos andra när dom själva inte är perfekta. Seriöst om ni nu är bra muslimer så borde ni veta att man inte säger så om andra..väx upp, eller läs mer om islam

  peace & love.

 • Mycket bra skrivet Gina. Oavsett om man är muslim, kristen eller vadsomhelst så är man bara människa. Man kan inte vara perfekt och följa alla regler, hela tiden. Dessutom måste man tänka på att det finns många tolkningar av de olika religionerna och även personliga tolkningar och val. Många troende anser att det är mellan dem och Gud i slutändan, ingen kan döma förutom Gud, är det inte så? Många religioner handlar om att vara en god människa, så istället för att haka upp er över vad Gina gör eller inte gör, tänk på vad du kan göra för att uppnå det, klaga och hacka på nån annan ingår kanske inte i det skulle jag tro? Fred och kärlek. :)

 • Sofia

  Hej! Gick förbi dig vid spärrarna vid åhlens city idag.. kom och tänka på bloggmiddagen som jag läst om. Fy fan, undra vad de skriver om stackarn nu tänkte jag… Är själv muslim, gillar att festa och va med kompisar. Men inte mer med det, är inte sämre än någon annan för att jag roar mig! Ramadan gör jag precis som alla andra och allt det andra med.. Men ändå vill folk klanka ner på en.. Usch! tragiskt! Hursomhelst! SKIIIIIIIIIT i folk, kör ditt race! För du är grym :)

 • sfi-läraren Anna

  DDD!
  Mycket bra skrivet! Allah (som vi kristna kallar Gud) vare med dig! Vilket jag vet att han är då Gud oavsett vad vi kallar honom är en enda och är med oss alla, om vi vill.

 • melody

  bra skrivet, du är bra gina skit i va folk tycker. fast de göru säkert men ändå:D ja ä stolt över dei, må bääst<3

 • omg people take a chillpill!

  seriöst orka att man babblar om att hon gick ut på en klubb under ramadan och hade kort klänning! HON LEVER SITT LIV SOM HON VILL, om ni vill vara instängda under ramadan och täcka hela kroppen sååå göör det självaaa varför ska ni klaga på någon annan för att hon gör det hon vill? ! jag är också muslim och jag tycker gina är den bästa människan som blivit känd i sverige, äntligen någon som kan förklara hur det verkligen ligger till inom islam och tar bort alla negativa inställningar man har mot islam i sverige..
  ni som säger att hon borde skämmas över hennes klänning och över att hon var ute borde själva skämmas över att ni är så fucked up efter!!!!

 • Kim

  Tycker att det du skriver är mycket inressant eftersom religion tycks ha blivit någon slags tävling över vem som är mest troende, vem som visar det mest utåt och vem som följer Koranen och Bibeln till punkt och pricka. Detta tycker jag är helt sjukt eftersom religion alltid kommer att förbli något unikt för varje enskild individ. Man behöver inte stoltsera med den utan det räcker att man vet vart man står själv. Religion sitter i hjärtat och det kan ingen ta i från dig.

 • Wallah jag blev rörd när jag läste detta och måste bara kommentera. Jag vet precis hur du känner dig. Utifrån det som jag har läst i din blogg så kan jag lugnt påstå att vi har mycket gemensamt. Jag har varit troende muslim sen jag var 13 år, det blev jag i samband med en personlig sak som hände och som vände upp och ner på mitt liv, och islam har hjälpt mig igenom det. Jag känner mig som en starkare person nu. Sen jag vände mig till Gud så har allting i mitt liv blivit bättre: jag har hållt mig borta från droger och alkohol, alltid försökt att vara trevlig, alltid försökt att ha tålamod genom svåra tider och alltid hjälpt människor.

  Samtidigt har jag inte heller varit perfekt. Människor omkring mig har varit så elaka mot mig att jag byggt upp en mur mellan mig och folk. Jag tar avstånd från de flesta människor i mitt liv, även familjemedlemmar, för jag har på något sätt lärt mig att jag inte kan lita på någon. Jag kan vara elak mot någon som är elak mot mig och mitt tålamod brister. Jag kan ha ett hemskt temperament ibland. Detta är bara en av få egenskaper som jag vet att jag säkerligen måste förbättra.

  Å andra sidan har jag, precis som du, alltid haft höga ambitioner. Har alltid varit en bra elev i skolan och tagit hem högsta betyg. Vunnit resor genom skolan, varit aktiv utanför skolan och massa annat. Detta är tack vare min religion som jag känner att jag har gjort något bra. Och jag har alltid klätt mig i tajta jeansbyxor, tunikor, t-shirts osv osv. Har alltid haft de dyraste klädmärkerna, har ca 15 par byxor och INTE ETT ENDA par har kostat under 1000kr.

  Men idag bär jag slöja. Tänk efter alla pengar jag slösat på dyra märkeskläder så valde jag ändå till slut att bära slöja.

  Trots allt känner jag mig inte fulländad. Jag ÄR inte fulländad. Jag har själv gått på fester ibland, burit tajta kläder (dock inte för avslöjande och för kort, precis som du). Men vet du vad? Det är precis det som islam handlar om. Det handlar om att man inte kan vara fulländad, men ändå ha kontakt med Gud, för sannerligen förlåter Gud alla synder.

 • Men snalla nan, vad ar det for idioter som sager sana saker?? Jag ar kristen och inte gar jag i kyrkan varenda sondag och sprider guds ord vart jag an gar (men min man gor det). Och ljuger gor jag ibland och visst snattade jag nan gang som barn. Ar jag mindre kristen for det? I don’t think so! Sen bor ju Gina i ett land dar det inte ar sa jattemanga muslimer. Lite maste man ju anpassa sig nar man ar i ett nytt land och inte beter man sig exakt som man gjorde i sitt hemland. Kanske lite svart att be fem ganger om dagen i Sverige? Gina ar ju dessutom fodd i Sverige och ar da svensk.

  Jag ar sa less pa barnsliga snorungar som tror att de kan saga at andra hur de ska leva eller vara. Vax upp och inse att alla ar olika men vi ar alla manniskor. Vill du klaga pa nan sa kan du val borja med nazister och rasister, kanns lite viktigare liksom. Nar det galler Gud sa ska man bara oroa sig for sig sjalv. God will do the judgement, not you.

  Och har i USA ar det varsta gnallet om en moske’ i New York, zzzzzz.

  Alla lika alla olika…och tack och lov for det!

  Sta pa dig Gina. Du vet vad som ar bast for dig. Kram. :)

 • Forresten, glomde tillagga. Jag sag mig absolut inte som kristen och visste inte om gud fanns forrens jag blev ”saved” (vet inte vad det kallas pa svenska) for nagra ar sen. Jag gick i sondagsskola ett tag som barn och sen var jag bara i kyrkan nar jag konfirmerades och for brollop osv. Sen flyttade jag till USA och gifte mig med en afroamerikansk man. Han ar born again christian och gar till kyrkan ratt ofta men alltid olika kyrkor med lite olika tro. Han ar typ en street prophet som pratar med alla men definitivt inte patvingar nan guds ord. Han ar en san som kan ge personliga meddelanden fran gud till folk, alltsa profetisk. Hur som helst, forsta gangerna jag gick till kyrkan med honom sa tyckte jag det var ratt trist och jag horde knappt vad pastorn sa (ar horselskadad). I en kyrka tyckte jag de var ratt knappa, de dansade och tjoade och verkade helt besatta, ramlade pa golvet osv. Inte alls som i Sverige dar alla bara sitter still i sin bank och man nastan somnar for det ar sa trakigt. :) Men sa en dag gick vi till en ny kyrka jag inte varit till forut. Jag var finkladd och obekvam och kande ingen dar. Sa kom en tjej fran kyrkan fram och sa att gud ville att jag skulle ga fram till pastorn. Jag tittade pa min man men han var vand at andra hallet, sa da kande jag mig tvungen att ga upp. Medan jag stod daruppe med nagra andra mannsikor och pastorn pratade med en annan person sa lade kvinnan bredvid mig sin arm om mina axlar. Sen borjade jag skalva lite helt utan anledning och kande mig som att jag ville grata. Jag forsokte verkligen sluta men det gick inte. Har aldrig haft den kanslan varken fore eller efter det. Sen gick jag fram till pastorn och han lade sin hand pa min panna och borjade prata. Allt han sa stamde och jag borjade grata. Wow, verkligen nat helt annat och totalt ovantad upplevelse. Saklart jag tror pa gud efter den handelsen. Sen blev jag doppad i ett badkar och fick ett diplom. ”I was saved and baptized”. Sa kan det bli.

  Oj, sa langt det blev nu, men min poang ar att alla har olika erfarenheter och grad av tro. Och aven om man aldrig trott pa gud forut sa kan nat handa senare i livet. Jag var kanske kring 25 ar nar det hande mig. Vet inte om jag blir born again christian ocksa men det aterstar att se. :) Sen sa kanner jag inte att jag maste bete mig pa ett sarskilt satt for att jag ar kristen. Finns ju manga fanatiker har i USA men jag ar definitivt inte en av dem. Vill jag dricka sa gor jag det. Sop ihjal mig nar jag var tonaring men nu har jag tre barn sa jag dricker valdigt sallan och da blir jag inte full.

 • Att man ens klagar och dömmer en person är bara fel!
  Hur orkar personer argumentera mot dina handlingar, förstår mig inte på dem. BRA TEXT GINA!!!

  Sitter och pekar ut fel när de själva inte är änglar, snacka om dubbelmoral…

 • M

  älskar dig gina! jag var en riktigt dålig muslim, bad inte, var ute med killar , festade o drack men du inspirerade mig till att sluta ljuga för mina föräldrar o gå bakom deras rygg o sånt . jag har blivit bättre nu, mkt bättre, efter att jag läste din blogg, speciellt såna inlägg som denna. det känns underbart. tack! :)

 • Gina skämmer inte ut muslimer. Det är det kommentatorerna som gör.

  Gina, du gör ingenting fel. Det är bara folket bakom skärmarna som inte riktigt har alla indianer i kanoten. Hoppas du har överseende!

 • Till dem IQ-befriade:

  När har Ana Gina målat upp en strikt bild av henne som en trogen muslim, på bloggen? Exakt var står det bekräftat?? Bara för att man talar om ett visst ämne, nu i detta fall islam, betyder det inte att det har ngt med en själv att göra, på det sättet att det skulle samtidigt betyda att hon är 100% ren muslim, som gör allt perfekt.

  För det första: det finns ingen PERFEKT människa, varför får folk för sig att det skall finnas en perfekt muslim??

  För det andra: allt det du gör, och tänker, det hör och ser Allah, och det är Allah som kommer att döma alla människor, så vem är ni andra att döma henne egentligen? Vad gör er så himla bra att just NI kan döma henne? Känner ni henne, har ni sett hennes syften, tankar och känslor? PÅ riktigt?

  Hennes liv är mer än så, allt syns tyvärr ej på bloggen, vi ser bara en liten del av hennes liv, via bloggen, så tyvärr, ni vet inte ens en tredjedel av hennes prestation som muslim.

  För det tredje: Allah är barmhärtig, och förlåter ens synder om man uppriktigt ångrar sig, jag anser inte att Ana Gina gjort ngt dåligt genom att ha gått till bloggmiddagen.
  Däremot hade hennes syfte varit: ”Åh, nu ska jag gå på bloggmiddag, träffa snygga killar med alkohol i mitt glas och blabla..” Men vänta nu, var d hennes syfte egentligen? Skrev inte Ana Gina att hon skulle dra tidigare från festen då den skulle vidare till nattklubben Lobby och hon skulle dra hem för att det är Ramadan och att hon enbart ville gå på bloggmiddagen för det var första gången hon gick på ett sådant evenemang?

  För det fjärde: alla, ni IQ-befriade, har en sån gammal bild av Islam och inte en sann bild, lär er från imamer o kunniga personer och försök att förstå hur moderna muslimer i vårat samhälle lever och samtidigt anpassar efter det. Kanske då skall ni förstå dem och även respektera personer som Ana Gina.

  Peace out ya´all!

 • MAARIAAAH

  till ”svennen” hahahah du va inte på disco vaa? ja döör e det emma eller?

 • = )

  jag skiter i om du har kort klänning eller om du inte ber varje dag, JAG SKITER III. men det jag stör mig på är att du säger en sak sen en annan sak. Påvärkar folk skit mkt.. tänk dig själv.. tror du inte alla icke muslimer kommer börja se ner på lite mer religiösa muslimer nu efter ditt inlägg? det är ju så usa gör, så att muslimerna blir aggresiva och sedan ska resten av världen tro att de är terrorister, bara för att de reagerade annorlunda.

  Gina folk bryr sig egentligen inte om vilka val du gör i livet, eller hur du vill leva som musilm. utan det de mest reagerar på är ditt dubbelmoraliksa sätt. håll fast till det du säger, det visar att du är en SÄKER tjej och inte OSÄKER. just nu är du ju hur OSÄKER som helst verkar d som!

  Eller så kanske du har joinat illuminati ? ;) perfekt bete för illuminati gänget ;)

 • Daniel

  Du behöver inte vara en perfekt muslim… du är en perfekt person med en underbar personlighet!!! :) <3 much love!!

 • ?vet inte

  så han bor i örebro, jag med! :D
  skit söt kille : o <3

 • Amanda

  Damir heter han, haha! blev chockad när han dök upp på din blogg haha :) kul.

  Du är sjukt speciell, vet du det? Fortsätt vara som du är och göra det du gör..och sluta aldrig med det.
  Grym är du!
  Hugs

 • Detta är något som allt fler bör få veta och här gör du ett tappert försök att visa hur det verkligen är.. Det är toppen.
  Fler som dig så kanske ”folket” ser på annat sätt..
  Tack..
  //Michelin

 • Anonym..... !!

  Hej!
  Har du någon e-mail address vart man kan skicka in frågor etc?
  skulle gärna ta och snacka med dig lite. är nämligen tillsammans med en muslims kille och själv är jag europee. han har en väldigt stark personlighet men är lite som du, inte heller så strikt men troende. kulturcrashen emellen oss är stor, mycket mycket stor! skulle gärna höra från en kvinnas perspektiv hur det är att vara med en muslimsk man? får lite känslan av att kvinnans plats är i köket och att föda barn. :S

  Ha de bra! skitskön blogg :)

 • Emma

  Wow, ni säger att det är pga henne som folk får en dålig syn av Islam, för att hon säger att hon är väldigt troende och ändå beter sig på ett annat sätt.
  Nej, det är NI som hoppar på henne här som ger en dålig syn. Ni framstår som väldigt aggressiva och bakåtsträvande.
  Ni överdriver som fan alltså. Inse att alla inte är likadana, och INSE att Islam inte är lika ”radikal” i alla muslimska länder.

 • maria

  Camilla nästan längst upp skrev jättebra! (läste inte igenom alla) jag tycker det är bra att du tar upp det här i din blogg när du får kommentarer som du reagerar på. och det du gör är jätteviktigt! du spelar en viktig roll, tappa inte bort vem du är på grund av andra som dömer!

 • maria

  till: = )
  vad menar du med dubbelmoral? varför skulle hon ha det?
  ta upp ett exempel för jag har inte sett något

 • Gå och lev i ett muslimskt land så skall vi se om det verkligen är så du vill leva. Ursäkta men din religion är inte mkt för frihet, iaf inte i de muslimska länderna.

 • lägg in en bild på dig när du har din klänning på dig och hela din kropp,om du nu är så säker.få se då.

 • vvv

  SNÄLLA GINA LÄS DETTA! GUD DÖMER OCH INGEN ANNAN HAR RÄTT ATT DÖMA! I islam är vi bröder och systrar vi ska hjälpa varann INTE DÖMA varann. Vi ska hjälpa till att stärka varandras iman. I detta landet e det svårt då vi lätt kan begå synder. OCH ALLA BEGÅR VI SYNDER tyvärr. Det man kan göra är att be GUD om förlåtelse och verkligen ångra och verkligen försöka att inte göra om misstaget. Jag känner inte dej Gina men du verkar vara en äkta person. Jag tror själv att du tycker att klänningen var lite för kort och kanske lite opassande MEN varför människor gör värsta kabalaliken av det är för att du faktiskt i din blogg pratat om att du inte klär dej opassande. Så förstå dina systrar som blir besvikna och tar åt sig. Som din syster vill jag säga att du kanske kan be om ursäkt för att du gått till klubben där det fanns alkohol och manliga strippor i en kort klänning. Visst du kanske inte följer religionen strikt. Men SERIÖST man kan inte säga JAG RÅKAR VARA MUSLIM! Livet som muslim handlar om att söka kunskap om Islam och att stärka sin iman! Jag är själv lika gammal som dej och jag vet hur lätt det e att halka. Visst du kanske inte vill be om ursäkt till dina systar som blivit besvikna men något lugnande inlägg kan du väl komma med :) För glöm inte GINA att du är en FÖREBILD FÖR UNGA MUSLIMSKA TJEJER! ALLA KAN VI GÅ FEL VÄG MEN INSHALLAH GUD LEDER OSS TILL DEN RÄTTA! LOVE from your sister =)