Är flyktingtvång bra för Sverige?

Har ni hört om det där förslaget att Socialdemokraterna vill tvinga kommuner att ta emot flyktingar eftersom vissa kommuner tar emot fler än andra och man vill skapa en slags balans. Då snackar vi inte att de vill att man ska ta emot fler, utan att de vill att de ska ”spridas” runt om i landet.  Den rödgröna leden var väldigt positiva till förslaget, men ca 60% av moderaterna fann förslaget mindre bra. Vad tycker ni? Ska kommuner tvingas att ta emot flyktingar? Tjänar vi på det? Kan det förebygga segregering? Debattera!

HAHAHAHA. Kolla smilet! Är det tummen upp eller tummen ner?

Läs fler inlägg

 1. Inte mått så bra..
 2. Vad saknar ni?
 3. Vad är syftet?

Kommentarer

 • M

  jag förstår precis vad Socialdemokraterna vill uppnå osv men jag tycker att man borde fokusera på att ta hand om de flyktingar vi har i Sverige innan vi tar hand om annat. alla fokuserar bara på vart man ska ”sätta alla invandrare”, varför tar ingen hand om de vi har?! borde inte det vara en högre prioritering? hoppas inte någon misstolkar detta, jag är verkligen för att ta in flyktingar och om jag hade kunnat rösta hade jag definitivt röstat rött. utan tvekan. det är en skam att Sverigedemokraterna antagligen kommer in i regeringen nu…

 • Jag tycker inte man ska se vilken plats som har mest flyktingar. Jag tycker det är välkommna överallt. Jag kommer alltidd tycka att det accepteras i sverige ALLTID! Men jag kan förstå att ett ställe kan te.x. bli stämplat som att det tar för många flyktingar till dit! Och det är också fel.

 • Felicia

  Det låter jättekorkat enligt mig.. Inte så insatt i politik osv, men jag menar, vissa kommuner har större möjligheter att ta emot flyktingar eller?
  Alltså ska de kommuner som faktiskt KAN och har störst möjlighet att ta in/hjälpa flyktingarna göra det..

 • Svåååår fråga.. För att det ska bli mer rättvist borde kanske fler kommuner ta emot. Alltså jag menar inte att flyktingarna är nåt negativt men det kan medföra kostnader för kommunen, åtminstone i början. Men som Felicia sa måste man också ha möjlighet till det. Men det känns som vissa kommuner bara säger för att de inte vill och då måste andra som är ”snällare” ta emot alla och det kan ju bli lite ojämnt mellan kommunerna då.

 • Jag tycker inte det är en bra ide. Blir inte så välkommnande för flyktningarna om man tvingar vissa kommuner att ta emot dem.

 • Alltså, jag vet inte var man ska börja. Som jag har sett det så flyttas flyktingar redan runt som det är. Antingen för att vissa har skapat problem/”problem” och då får de flyttas till en annan del av landet. Eller för att det råkar vara ”fullt” någonstans. Och så har de ingenting att sätta emot utan måste gå med på det. Men man flyttar ju bara på problemen/”problemen”. Och att ”sprida ut”? Nae, jag vet inte det jag. Själv tycker jag att de kan få välja själva. Kommer man till ett demokratiskt land ska man väl inte tvingas på någonstans där man kanske inte vill bo? Jag tror att det skulle leda till att flytkingar får en negativ bild av Sverige och sådana rykten sprids ganska snabbt. Dessutom tror jag att det kan vara svårt för alla kommuner att ta emot flyktingar. Boende- och kostnadsfrågor är till exempel inblandade. Innan man placerar flyktingar någonstans måste man ju kolla upp om det passar just dem och att de verkligen vill och att just den kommunen kan ta hand om dem. Man kan ju inte räkna med att alla kommuner kan ta hand om dem. Vissa kommuner klarar sig knappt som det är idag med flyktingar och på andra områden. Jag bryr mig inte om hur många flyktingar som kommer till Sverige. Jag tycker bara att det är bra att Sverige fortfarande har ett bra rykte och att hjälp fortfarande finns att få. Men att flytta runt och placera ut dem så där? Nae. Och jag tror inte det kan förebygga segregering. Låt säga att en flyktingfamilj placeras i ett ”svenneområde” i okänd stad. Tror ni inte att denna flyktingfamilj ändå kommer att söka upp andra människor med samma ursprung och sedan försöka fixa att få flytta? En utplacerad flykting känner sig snarare ensam, malplacerad och tvingad än han/hon känner att han/hon får hjälp.

 • Det är ju sant att det skulle bli en bättre balans och mer rättvist om alla kommuner tog emot flyktingar, men jag tycker inte det är en bra ide. Det finns svenskar som vill ”behålla Sverige svensk” (det behöver inte betyda att man är rasist) och de som inte vill leva i ett mångkulturellt samhälle – och de folket borde få ha en valmöjlighet! Alltså, att man själv kan välja att bo där det finns mindre flyktingar, om man vill det.

 • Inte ska man tvinga för annars är de ju inte speciellt välkomna dit. Men de som VERKLIGEN har problem och VERKLIGEN behöver hjälp förtjänar att komma till Sverige. Vi är lyckligt lottade vi som får bo här!

 • dalila

  Hej !
  Besöker din blogg varje dag, tycker den är super bra.
  Har bara en liten fråga… Det är första ramadan dagen idag som du säker vet. Och jag undrar om du fastar ?? Skulle vara tacksam om jag fick ett svar :) kraam

 • Jadetskadom

  Ja dom ska tas emot och spridas, man vill förfan inte ha 99% blattar och sedan 1% svennar i en stad, vilken hjärna kommunerna tänker med asså.. -.-

 • arberesha

  Om de kommuner som inte vill ta emot flyktingar nu TVINGAS att ta emot flyktingar, hur tror ni den kommunen kommer att ta hand om flyktingar då? Inte så bra! Samma sak om det finns många som är emot invandring i den kommunen kommer att störta bort flyktingar och det blir konsekvenser och oro. Så det är bäst att inte ”tvinga in” flyktingarna. :/

 • Jenny

  I mina öron låter det helt sjukt typ det är för många hästar i hagen så vi flyttar över några till hagen bredvid. Flyktingar är väl lika mycket människor som alla andra. Jag tycker det är bra att man tvingar kommuner som inte tar emot att ta emot fler men att göra det ”för spridningens skulle” låter bara sjukt. Om det bor för många svenskar i en kommun tvingar vi ju inte dom att flytta?

 • Idén låter rätt bra. Det viktigaste är bara att invandrare och svenskar kan respektera varandra mer. kanske det blir så om vi blandas mer? Who knows.

 • Det finns både för och nackdelar med den idén. Som en del har påpekat så kan det bli värre för flyktingarna att komma till kommuner som har tvingats att ta emot dem mot kommunens vilja. Det skulle bara skapa bråk eftersom tvång aldrig är bra. Fast samtidigt så kan man tänka.. varför inte ta emot dem? Tänker då främst på (för att vara fördomsfull) bondesamhällen som inte är så vana vid invandrare? Vad är det jobbiga med att ta emot några flyktingar?

  Fördelen med idén är tror jag att integrationen förbättras. Att samla tusentals flyktingar på ett och samma ställe kan försämra integrationen eftersom de får inte möta andra typer av människor som svenskar, asiater, spanjorer och tjofallerittan. Umgås man med folk från samma land och kultur i det nya landet så blir det lätt att man struntar i att lära sig det svenska språket och utforskar det svenska samhället, eftesom de skapar sitt eget lilla trygga samhälle i förorten.

  ___________________
  petitelicious.blogg.se – en inspirationsblogg för korta och småfotade tjejer!

 • Linda

  Jag kan tycka både det är bra och dåligt. På sätt och vis är det viktigt att sprida ut invandrarna i Sverige för att inte få massa små-ghetton som t.ex. rosengård osv. nu menar jag inte att det är något fel på rosengård eller så, men det förekommer mer våldsamhet där, vilket kan bero på att där är så många människor med olika ursprung som kanske har haft krig och konflikter i/mellan sina hemländer. Sen när de hamnar så många på samma ställen grupperar de sig och mer eller mindre tar med sig problemen till Sverige? Sen kan jag tycka att det är viktigt att de bor runt ”svenskar” så de inte blir såna som bara umgås med andra invandrare, eftersom det är så viktigt att minska de fördomar som så många svenskar har. För det är bara invandrarna själva som kan visa hur de egentligen är och ändra folks syn. Men sen samtidigt borde man få ha rätt att bo var man vill oavsett om man är svensk eller invandrare. Har själv haft många vänner som varit invandrare och varit tillsammans med några, och det är sjukt vad folks fördomar sårar och det är så jobbigt att hela tiden behöva försvara bra människor bara för det finns svenskar som är så himla fördomsfulla.. visst att det finns de där invandrarna som gör all den där skiten man hör talas om, men det är en bråkdel, och det finns säkert exakt lika många svenskar, bara att de inte blir lika utpekade.

 • tycker det är bra! Varför ska dom inte ta emot flyktingar men andra kommuner?

 • carolina

  Men självklart är en spridning av invandrarna bättre! Läste nyligen en intervju med en pojke från Rinkeby som sa att han hade bott i Sverige i 7 år men aldrig varit hemma hos en svensk familj. Vi kan ju inte klaga på att invandrare inte pratar ren svenska eller anammar våra traditioner och sätt att bete oss om de aldrig själva får uppleva det. Trycker man i hopp alla invandrare i små förorter är det väl en självklarhet att de skapar klyftor mellan oss som bor i Sverige. De behöver ju knappt anstränga sig för att lära sig språket när alla runt omkring dem förstår. En spridning vore helt klart postivt på alla sätt!

 • Mel

  För det första så driver MP och V också förslaget, så S är inte ensam om det. : )

  För det andra så är det ingen som frågar; tycker ni att kommuner ska tvingas ta emot arbetslösa svenska? . Det är en självklarhet att alla kommuner ska ta emot flyktingar, dock ska det vara efter varje kommuns förutsättningar.

  För det tredje, så bör Integration handla om fattigdom, diskriminering och segregering.

  Sverige måste ta tag i problemen med diskriminering och rasism, och öka stödet till diskrimineringsbyråer och antirasistiska organisationer. Bostadsbrist är ett bostadspolitiskt problem, inte ett flyktingproblem, och problem med fattigdom får inte maskeras till ett invandrarproblem.

  // Grön Ungdom Norr(Miljöpartiets Ungdomsförbund)

 • Veritas

  ”Karl” är knappast polis.

  Begreppet ”smutsiga brott” förekommer inte i kåren. Inte heller är rån av gamla i deras bostäder speciellt vanliga. Brott av den typ ”Karl” skriver om förekommer (som i alla tider) mest i de fattigare storstadsområden – oavsett vilka som bor där – samt i kvarter runt städernas nattliv. Det är också människor i de fattigare områdena som drabbas mest av den typen av brottslighet.

  Inlägget luktar mer som något som är bristfälligt ihopkokat av sverigedemokraterna. Karls avsikt är att öka främlingsfientligheten, inte att minska den. Det är ju som sagt valår i år….

 • Självklart! Hela Sverige ska ta ansvar och alla kommuner ska välkomna invandrare. Det ska inte finnas ”invandrarstäder”, alla kommuner har dessutom olika kapaciteter som alla bör få ta del av.

 • Vilket fint smile anagina:D.

  Jag tycker att det är bra att det finns en balans i det hela mena
  då flyter det på lite mera än för:D. För nu tar bara några kommuner med invandring. Tänk om det blir fullt på dem kommunerna och de blir inte mottagna på något annat ställe. Det blir sämre i helheten. För blir det inte mottagna och får vänta längre än vad de får göra idag, kan det bli katastrof i slut ändan. Nä nog är det bra med balans över det hela:D.

 • amanda

  jag bor i vellingekommun där man ”tvingat” in 30 flyktingbarn. På vår skola(sundsgymnasiet) var det några elever som startade ett fadderprogram där man frivilligt kunde anmäla sig för att få dessa att känna sig välkomna, ”komma in” i det svenska samhället osv. jag har inget emot detta och va själv fadder och hade jättekul. MEN jag tycker inte att man kan tvinga in flyktingar. vi som bor i kommunen har själva röstat fram det ledande partit just p.g.a. deras politik och om det innebär att flyktingar inte tas emot kan man inte tvinga in dem. vi lever i en demokrati. dock är det så att en stor del av vellingekommuns invånare som är emot den politik vi för tillfället för, men om det är en majoritet kommer detta visa sig i den kommande valet och först då kan man bestämma huruvida kommunen ska ta emot flyktingar eller inte!

 • Jag tycker förslaget är jättebra! Allt är bättre än att alla flyktingar slussas in i ett enda område där de därför får sämre utbildning, lär sig inte ordentlig svenska och automatiskt hamnar i den kriminella världen.

  Heja heja heja!

 • Therese

  Det skulle vara fel att tvinga alla kommuner att ta emot flyktingar, eftersom att det finns kommuner där en stor del av befolkningen är väldigt emot att ta emot utländska människor med en annan kultur. Och hur bra skulle dessa flyktingar komma in i samhället om majoriteten i en kommun är negativt ställda mot dom? Sen är det också fel att tvinga små kommuner med inte så stora resurser att fixa boende m.m. som kostar en hel del, utan dom ska ha ett val om dom vill göra det eller inte.

 • Selin

  Om förslaget går igenom kommer Sverige ta första steget till att verkligen visa omvärlden att VI vill göra något för att motverka segregeringen. Jag tycker om förslaget eftersom den visar att man kan förbättra integrationen i Sverige inom de kommande åren. Kolla bara på USA…

 • Lilltuttan

  Döp om bloggen till Valet för oss muslimer. Det finns fler intressanta frågor än Burka och flyktingspridning. Det är som att du bara har ett intresse och skulle du inte vara objektiv och skriva för alla?

 • Det är bra att fler kommuner tvingas ta imot flyktingar på så sätt kommer dom flyktingarna som tas imot lära sig det svenska mycket snabbare än vad dom skulle om dom placerades där det redan är jätte många invandrare och folk som talar samma språk som dom nya invandrarna :D

 • B.

  Jag tycker det låter bra! Som någon annan kommenterade här innan, så ska flyktingar vara välkomna av alla kommuner. Allt annat är ju bara skamligt! Man ska inte hålla på att tvinga kommuner, de ska vilja hjälpa från första början. :)

 • Ja det är en jätte bra förslag! Man måste väl pressa på kommunerna med folk så kommunen kan växa?

 • Den där frågan är knappt ”viktig”.
  Asså dom har mkt fler argument att vinna på.
  Tänk efter om moderaterna vinner så stoppar dom invandringen HELT, men om vänSter vinner så gör dom ngt för att ta hand om dom, om ni fattar vad vi menar? :O

  Tänk efter! Gå med i SSU idag! , http://www.ssu.se !

 • mia

  Jag tycker att placering av invandrare är bra på sätt och vis. Som de flesta nog har märkt så blir det ”problem” så fort en plats med en massa invandrare samlas och det bildas mer till ett ghetto. Ungdomsgrupperingar bildas och det leder till att de ungdomarna kanske gör kriminella saker, För att föräldrarna har kanske ingen koll på barnen, det blir lite svårt för dom i ett nytt samhälle. Men om alla sprids ut och hamnar bland svenskar då lär de sig att umgås mer med svenskar och blanda sig. då lär de sig även att anpassa sig till det svenska samhället som är väldigt viktigt. Tycker inte att man ska tillåta sveriges traditioner försvinna eller så och det intas av andra kulturer. ex att ramadan är jätte känd just nu men inte de krista eller judarnas fasta perioder pga vi inte gör så stor sak av det. man gör det man gör.